jeżeli liliput go nie łyka to nie jest OK
czy 410 nie należy do 4/3 ??
miałem pomysł sprawdzenia go z drugą puchą ale nie zdążę tego zrealizować
jeżeli liliput go nie łyka to nie jest OK
czy 410 nie należy do 4/3 ??
miałem pomysł sprawdzenia go z drugą puchą ale nie zdążę tego zrealizować
Jakaś zmiana po wgraniu FW?
Koriolan:
w tego typu sytuacjach nie ma "nie zdążę". wytrzymaj ciśnienie i przed odesłaniem sprawdź z innym korpusem, nawet E-410.
takie bonusy wymagają cierpliwości i trzeźwego podejścia. skoro zapłaciłeś i chcesz oddać to miej chociaż pewność co jest nie tak. no i spisz KONIECZNIE s/n tego obiektywu - informacja przyda się i Tobie i innym. dzięki temu będziesz wiedział że nie trafisz tego samego egzemplarza w przyszłości.
trzymaj ciśnienie i działaj.
musze to jeszcze dzis odesłać- ostatnia szansa aby pod choinką znaleźć sprawne szkło. Ale mam na to pomysł.Zamieszczone przez KaarooL
Co jest nie tak? Zasadniczo wszystko...takie bonusy wymagają cierpliwości i trzeźwego podejścia. skoro zapłaciłeś i chcesz oddać to miej chociaż pewność co jest nie tak. no i spisz KONIECZNIE s/n tego obiektywu - informacja przyda się i Tobie i innym. dzięki temu będziesz wiedział że nie trafisz tego samego egzemplarza w przyszłości.
Skopiowałem kartę gwarancyjną i of course fakturę.)
z trzymaniem ciśnienia to ciężko.. szkło za 3 koła..
kiedyś trafiłem lampę w której nie działał tryb FP - kadr był ciemny. wytrzymałem i przed odesłaniem sprawdziłem z innym body, z którym też nie grała. spisałem s/n, odesłałem opisując objawy i mając całkowitą pewność, że nie śmiga. dostałem zupełnie inny egzemplarz i było OK.
tak więc nie tylko Tobie się zdarza a działając pohopnie możesz niepotrzebnie się nabiegać.
hmm, współczuję szczerze, mam nadzieję , że się wszystko wyjaśni. Prewencyjnie tylko zadam pytanie czy ktoś podpinał 12-60 do e -500? Bo nie wyobrażam obie mojej reakcji, gdyby mi się to przytrafiło. kyrieleison!!!![]()
Ściągnąłeś folię zabezpieczającą ze styków![]()
W Wa-wie Eddie miał E-500 i działało z 12-60. Tak samo działa E-330, E-1, E-510 i oczywiście E-3. Dlatego to coś z obiektywem musi być nie tak...Zamieszczone przez radlakos
pozdrawiam
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
złom to złom, trzeba wymienić, a nie latać i sprawdząć w milionach puch.
było sobie życie
Nie wkurzaj.. nie było foliiZamieszczone przez C+
sprawdziłem