Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac
    Jak tak sobie czytam ten wątek to niezła jazda jest z tym 12-60 .Utwierdza mnie to w przekonaniu że moim kolejnym zakupem będzie 14-54
    jeśli jedynym powodem odstąpienia od zakupu jest wadliwa seria tych obiektywów to IMHO jest to błąd... sprawa lada moment się wyczysci i nie będzie tematu - nadal uważam, że to bedzie super szkło. Jak działało - to dało się to zauwazyć... , moim powodem zakupu tego szkła była chęć pozbycia się sporej ilości nieostrych fotek... wczesniej miałem E-1 i 14-54 i sporo nieostrych fotek... oczywiscie to nie tylko sprawa szkła, ale głównie AF w E-1, ale stwierdziłem że kompromisów już nie chcę i dlatego zdecydowałem się na zakup 12-60mm - jesli z czasem planujesz zakup np E-3 to spore możliwosci tego szkła w jego szybkości da się wykorzystać... szkła mimo wszystko trzymają cenę i tak dużo się nie traci jak na body - można inwestować. Takie moje skormne zdanie
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jak tak sobie czytam ten wątek to niezła jazda jest z tym 12-60 .Utwierdza mnie to w przekonaniu że moim kolejnym zakupem będzie 14-54
    U mnie zdarzyło sie to dopiero raz. Ale jak już działa to wymiata - wszystkie fotki ostre. Jednak 14-54 to nie to (ale noszę je jako awaryjne).
    Pozdrawiam,
    Paweł

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    czyli każdy musi przejść tą drogę.Mam 14-45 i od dawna szykowałem się na 14-54.Jak weszło 12-60 to zmieniłem zainteresowania tylko ta cena mnie trochę boli ,nawet noie te przypadkowe awarie.Niech Wam te szkiełka spisują się jak najlepiej
    Jacek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    U mnie zdarzyło sie to dopiero raz. Ale jak już działa to wymiata - wszystkie fotki ostre. Jednak 14-54 to nie to (ale noszę je jako awaryjne).
    Daj Boże każdemu takie 'zapasowe" szkło.

Ad rem: śledząc watek u Niemców- chyba nikt nie otrzymał jeszcze naprawionego 12-60 z serwisu. Oczywiście trzeba brać pod uwagę okres świąteczny.
    Generalnie nie ma wymian bo.. nie ma na co (magazyn w Hamburgu przetrzepany). Albo.. pełen trafionych sztuk..

Ja kupiłem ostatecznie nowy 14-54 - mój wrodzony realizm mówi mi, że sytuacja z 12-60 wróci do normy za jakieś 2-3 miechy.
    Szkło jest zacne, po kicie to istna przepaść jeśli chodzi o zachowanie w gorszym świetle.
    Niemniej żal mi że to nie 12-60. Ciemniejsze na długim końcu, ale jednak 12 mm to już prawdziwy szeroki kąt, a 60 mm fajne krótkie tele. Do tego 50-200 i jesli coś nie wyjdzie- to już można narzekać tylko na brak własnych umiejętności.

Niemniej jednak nie podoba mi się zachowanie Olympusa. Wiem, że okres świąteczno-noworoczny. Ale brak jakiejkolwiek informacji to IMO chowanie głowy w piasek i lekceważenie klientów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Koriolan:

i dobrze zrobiłeś, 14-54 to majstersztyk a już w obecnej cenie to nie ma nad czym myśleć.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Kupiłem nowy w sklepie, więc ta cena nie była jakaś rewelacyjna... żeby były używki ktoś musi kupować nowe )
    Ale z dziką radością dołożyłbym do sprawnego 12-60.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    Czy jest juz jakieś oficjalne stanowisko Olympusa w tej sprawie?
    Spróbuję się szybko dowiedzieć, czy Olympus zna problem.

Pozdrawiam
    Radku, czy udało Ci się dowiedzieć cokolwiek, czym możesz się podzielić ?? czy "nikto nie je doma"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    A może to związane z mechanicznym MF w nowych szkłach

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    wg Niemców to jednak silnik SWD szwankuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dokładnie na to wygląda - skoro pomaga "popchnięcie".
    Pozdrawiam,
    Paweł