Spróbuję się szybko dowiedzieć, czy Olympus zna problem.Zamieszczone przez pafcio
Pozdrawiam
Spróbuję się szybko dowiedzieć, czy Olympus zna problem.Zamieszczone przez pafcio
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Przyznanie sie do wpadki nie jest zabijaniem konia, IMHO zwiększa zaufanie do firmy (przynajmniej moje). Każdy kto pracuje w branży IT/Technologicznych wie jak łatwo o klapę.Zamieszczone przez The z00m
w cyfrowe.pl powiedziano mi, że dystrybucja obiektywu w PL jest wstrzymana.Zamieszczone przez Jack
A oficjalne stanowisko będzie IMHO dopiero gdy Oly zdiagnozuje problem i wymyśli, co zrobić z już sprzedanymi obiektywami.
Olympus ma duuuuży problem. Co mogą zrobić? Wycofać wszystkie obiektywy? Spokojnie czekać na reklamacje? Pozostaje kwestia czy jest na co wymieniać? Wycofanie to dramat. Tyle bełkotu o najszybszym AF oraz wsparciu systemu technologią SWD, a teraz kicha.Zamieszczone przez qbic
Niebawem PMA. Olympus będzie się puszył prezentując super szybki AF osiągniętym między innymi dzięki SWD. I jak tu przyznać, że jedyny obiektyw dostępny na rynku masowo zdycha? Wiesz co będzie napisane w komentarzach dotyczących stoiska Olympusa na wszystkich portalach recenzujących PMA?
Bieda i tyle...
Płodzili E-3 oraz SWD tyle czasu, a problemów jak nigdy dotąd.
Nie jestem ultra entuzjastą E-3 (może dlatego że go nie mam/wstaw tutaj co chcesz) ale tych problemów nie jest więcej niż u konkurencji.Zamieszczone przez The z00m
Poza tym wole jeden dobry aparat raz na n-lat, niż byle upgrade.
Ja również wolę dobry aparat od byle upgrade.Zamieszczone przez qbic
Zoom:
miałeś kiedyś motorower, który trzeba było czasem na pych odpalać? 12-60 to taki powrót do tradycji - jak zdechnie to ruszasz na pych pierścieniem ostrości i jedziesz dalej. coś w ten deseń kombinowali chłopaki na zachodnich forach i obiektyw wstawał.
No i na szczęście byłem w sylwestra już po "szkoleniu", bo po pijaku i w nerwach mogło sie skończyć niekontrolowaną reakcjąZamieszczone przez KaarooL
. No, i 14-54 też leżało w pokoju hotelowym na wszelki wypadek, bo byłe o problemie uprzedzony.
Oficjalna reakcja na ten problem tylko wyszła by Olympusowi na dobre podnosząc zaufanie. Nie ma, w mojej ocenie, słabszego zachowania niz chowanie głowy w piasek.
No, ale poczekajmy jeszcze trochę - czas pokaże.
Pozdrawiam,
Paweł
To padaja wszystkie czy jedna seria?Zamieszczone przez The z00m
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Obserwując dpreview można stwierdzić ze raczej seria(jest cicho na ten temat), być może serie leciały krajami i PL miała pecha.