Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Nie rozumiem podejścia - robią mnie w jajo za moje pieniądze, ale trzeba się cieszyć, bo święta idą.

Ciekawe czy Olek potwierdzi doniesienia o problemach z 12-60.
    blady, kiedy Cię zrobili w jajo?
    Mnie? Mnie jeszcze nie, ale jak bym wydał kasę na niedziałający obiektyw, który nie kosztuje 300 zł, tylko dziesięć razy więcej, to bym się zastanowił za co zapłaciłem.

Willow - reszty nie komentuję, bo Twój "młodzieńczy" sarkazm, i tak nie wskrzesi 12-60 do działania.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie rozumiem podejścia - robią mnie w jajo za moje pieniądze, ale trzeba się cieszyć, bo święta idą.

Ciekawe czy Olek potwierdzi doniesienia o problemach z 12-60.
    blady, kiedy Cię zrobili w jajo?
    Mnie? Mnie jeszcze nie, ale jak bym wydał kasę na niedziałający obiektyw, który nie kosztuje 300 zł, tylko dziesięć razy więcej, to bym się zastanowił za co zapłaciłem.

Willow - reszty nie komentuję, bo Twój "młodzieńczy" sarkazm, i tak nie wskrzesi 12-60 do działania.
    blady ja nie widze różnicy, 300 czy 30000? Jak kupuję nowe to ma działać, nie rozumiem po co podkreślac cenę produktu? A jeżeli nie działa, to się wymienia na nowy albo odsyła do naprawy i po sprawie! Ja moją Sigmę wymieniałem 2 razy i mimo że 3 egzemplarz też nie działa na 100% to już mi się nie chce wymieniać kolejny raz, się przyzwycziłem poprostu :P Tak czy tak, nie latałem z tym po wszystkich forach i nie wypłakiwałem sie wszystkim w rękach, nie robie Sigmie koło pióra, nie posądzam o próbę ukrycia bubli przed całym światem, bo generalnie szkiełko jest kozackie i daje swietny obraz a to dla mnie najważniejsze.
    Pewnie ze nie wskrzesi, ale ja tak już mam poprostu
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

blady ja nie widze różnicy, 300 czy 30000?
    Pozazdrościć.. Dla mnie to jednak jest różnica.

Jak kupuję nowe to ma działać, nie rozumiem po co podkreślac cenę produktu?
    Bo obiektyw za 300 i za 3000 funkcjonalnie są takie same.. przekazują obraz na element światłoczuły itd. Płaci się właśnie za te różnice i nie odwracaj kota ogonem. Jestem ciekaw, ile razy mnie się ich sprzedaje niż kitów - i wypadałoby się przyłożyć trochę bardziej.

A jeżeli nie działa, to się wymienia na nowy albo odsyła do naprawy i po sprawie! Ja moją Sigmę wymieniałem 2 razy...
    Noo druga sztuka też jest "sprawna na 0%"
    i mimo że 3 egzemplarz też nie działa na 100% to już mi się nie chce wymieniać kolejny raz, się przyzwycziłem poprostu :P
    Takie podejście powoduje, że producenci ładują nas coraz większymi bublami za coraz większą kasę. Ale oczywiście możesz mieć takie podejście.
    Tak czy tak, nie latałem z tym po wszystkich forach i nie wypłakiwałem sie wszystkim w rękach,
    do mnie pijesz ??
    nie robie Sigmie koło pióra
    ,
    ja też nie
    nie posądzam o próbę ukrycia bubli przed całym światem,
    moja żona też używa określeń "przed całym światem". Ja napisze po prostu- przed klientami.
    bo generalnie szkiełko jest kozackie i daje swietny obraz a to dla mnie najważniejsze.
    niestety sprawność na zero procent spowodowała, że nie byłem w stanie poddać tego swojej i Waszej ocenie.

Willow, generalnie chodzi o to, że masz bardziej luźne podejście do tego typu zdarzeń.
    Ja miałem luźne- technika to technika- dopóki nie okazało się to o czym już kilka razy pisałem.

Pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan

blady ja nie widze różnicy, 300 czy 30000?
    Pozazdrościć.. Dla mnie to jednak jest różnica.
    W tej kwestii willow ma rację. Nie ważne jaka jest cena sprzętu... sprzęt ma być sprawny bez wad.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    blady ja nie widze różnicy, 300 czy 30000? Jak kupuję nowe to ma działać, nie rozumiem po co podkreślac cenę produktu? A jeżeli nie działa, to się wymienia na nowy albo odsyła do naprawy i po sprawie! Ja moją Sigmę wymieniałem 2 razy i mimo że 3 egzemplarz też nie działa na 100% to już mi się nie chce wymieniać kolejny raz, się przyzwycziłem poprostu :P Tak czy tak, nie latałem z tym po wszystkich forach i nie wypłakiwałem sie wszystkim w rękach, nie robie Sigmie koło pióra, nie posądzam o próbę ukrycia bubli przed całym światem, bo generalnie szkiełko jest kozackie i daje swietny obraz a to dla mnie najważniejsze.
    Pewnie ze nie wskrzesi, ale ja tak już mam poprostu
    Willow szanuję Twoje podejście do tematu, ale ja mam inaczej i lubię się wyżalić na niedoskonałości tego świata. Tak już mam.

Co do Sigmy - to tutaj już wszystko zostało powiedziane i wiadomo czego się spodziewać. Jak ktoś ma farta to trafi na dobry egzemplarz, jak nie, to i trzy wizyty w serwisie to mało będzie. Mówisz, że nie robisz Sigmie koło pióra? A ja oceniam, że Sigmie po prostu nie opłaca się inwestować w poprawę jakości i używać lepszych materiałów. Jak mnie firma olewa i nie szanuje mojej kasy, to ja nie widzę powodu, żeby kupować sprzęt takiego producenta. Dlatego nie specjalnie interesuje się marką Sigma.

Nie znam powodu nie działania 12--60, nie posądzam firmy Olympus o złą wolę w tej kwestii, ale lubię czuć, że firma oferuje mi produkt możliwie najwyższej jakości w danej cenie jaką jestem skłonny zapłacić.

Zuiko 14-42 - na optycznych napisali, o niskiej jakości wykonania, że obiektyw nie jest równy bo soczewki się mogą przesuwać. I co? Problem przeszedł właściwie bez echa - może ze dwie osoby zwróciły na to uwage. Sprzęt jest budżetowy, cenę ma budżetową i mimo pewnych wad, jakie mogą w nim wystąpić, wszyscy sobie chwalą ZD 14-42.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar Zonk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hmm .. ze sprzętem różnie bywa ... sam ostatnio kilka rzeczy "fartownie" trafiłem .. wieża, czajnik .. też wszystko nówki sztuki, renomowane firmy, wcale nie najtańszy sprzęt .. ale o ile sam fakt tego, że nie działa był frustrujący to nikt mnie nie próbował w "jajo" zrobić .. nie działa to nie działa .. nowa sztuka albo zwrot kasy i po sprawie .. nigdzie nie było z tym problemu

czy OP wie czy nie .. nie ma co wróżyć .. prawda jest taka, że gorszego okresu na to nie mogłeś trafić .. a jakie działania i czy w ogóle jakieś podejmą to się przekonamy pewnie po 8 stycznia .. ale jakoś nie wydaję mi się żeby próbowali temat zakopać , unikać go czy coś w stylu ..

i już bez przesady z tym, że trafiło się trochę obiektywów z problemami to teraz żadnemu już nie zaufam .. poza tym .. jak los jest złośliwy to nawet jak masz zdublowany sprzęt to może się zdarzyć, że oba na raz szlak trafi :P

btw. też mam 6 na początku i żadnych problemów

Oleryk
    Gość
    Rozumiem rozgoryczenie tego, kto kupił drogi sprzęt i nawet nie zdążył się nim nacieszyć.
    Jednak to się zdarza, jak to mówią, w najlepszej rodzinie.
    Spójrzcie na przemysł samochodowy, nie ma chyba takiego koncernu, który nie zanotowalby jakiejść wpadki. Co jakiś czas głośno się robi w mediach o tym, ze Mercedes czy Toyota musi wymienić wadliwą partię tego czy tamtego.
    Tak po prostu jest, zwłaszcza dziś, gdy produkcja idzie w setki tysięcy i nic na to nie poradzimy. Jeśli producent wymieni/naprawi bez problemu to poklnie się tylko trochę pod nosem i po kilku tygodniach zapomni o całej sprawie.
    Moi drodzy, nie stresujcie się, stress szkodzi to udowodnione naukowo.
    Zresztą idą święta, właśnie skończyłem ustawiac i oswietlać choinkę a teraz Moje Panie pięknie ją przystrajają.
    Czego i Wam życzę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Święta.. Święta i po Świętach.
    Sklep zwrócił mi pieniądze w tempie ekspresowym- podziękowania dla fotozakupy.pl.
    Natomiast z lektury forum:
    a) padł 12-60 Andrzej_szczecin
    b) sztuka Dziadka zaliczyła "zawał" ale reanimacja powiodła się.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Moja sztuka też w sylwestra miała"zawał". Reanimacja się powiodła, ale teraz zastanawiam sie, kiedy padnie znowu. I czy tym razem "na dobre"

Czy jest juz jakieś oficjalne stanowisko Olympusa w tej sprawie?
    Pozdrawiam,
    Paweł

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    Moja sztuka też w sylwestra miała"zawał". Reanimacja się powiodła, ale teraz zastanawiam sie, kiedy padnie znowu. I czy tym razem "na dobre"

Czy jest juz jakieś oficjalne stanowisko Olympusa w tej sprawie?
    Nie licz na żadne oficjalne stanowisko. Idę o zakład, że go nie będzie. SWD miało być motorem napędowym Olympusa na rok 2008. Na PMA będzie to widać dobitnie. Jak dotąd wypuścili z SWD jeden obiektyw, który zdycha ludziom. O 50-200 SWD cisza. Problem jest, ale czy dotyczy serii czy też samej technologii zapewne się nie dowiemy bo Olympus nie zabije konia na którym miał przejechać caly rok 2008 nim tak naprawdę na niego wsiądzie