Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    O zuiko, dlaczego 12-60 nie nadaje się do kościoła??? Do czego w takim razie się nadaje?
    J anie wiem to nie moje stwierdzenie, BTW. blady po co siedzisz w olku ?
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    No właśnie blady po co się męczysz?

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    blady po co siedzisz w olku ?
    Też się zastanawiam, chyba najprędzej dlatego, że nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednika szkieł jakie mam w olku (tzn. nie całkiem jestem przekonany do tego czym mogę zastąpić te szkła). I nie do końca jestem przekonany do 40D, a d300 jakiś drogi jest dla mnie, no i nie skreśliłem jeszcze całkiem E-3 z listy prezentów.

Mam sobie iść?

blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    blady po co siedzisz w olku ?
    Też się zastanawiam, chyba najprędzej dlatego, że nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednika szkieł jakie mam w olku (tzn. nie całkiem jestem przekonany do tego czym mogę zastąpić te szkła). I nie do końca jestem przekonany do 40D, a d300 jakiś drogi jest dla mnie, no i nie skreśliłem jeszcze całkiem E-3 z listy prezentów.

Mam sobie iść?

Bierz D300 do tego masz tanią 50tke za 400 zł i Tamrona 17-50/2.8 za grosze - czego chcieć więcej. Czyszczałka jest, LV, uszczelki. No i z cropem 1.5 nie musisz na balkon wychodzić

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+
    Bierz D300 do tego masz tanią 50tke za 400 zł i Tamrona 17-50/2.8 za grosze - czego chcieć więcej. Czyszczałka jest, LV, uszczelki. No i z cropem 1.5 nie musisz na balkon wychodzić
    byle do wiosny nie pęknąć
    a d300 już za 5350 można wyciagnąc....
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Ale przepłaciłem Bierz człowieku i nie czekaj bo dzieci rosną bardzo szybko Ta cena to prawie za darmo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    poczekaj za 2 tygodnie to wszystko stanieje

Jak się skończą świąteczne promocje
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Panowie troszke rezerwy. Ok, wtopa to wtopa i to na dodatek ze szklem za niemałe pieniążki. Ale popatrzcie na to troszke inaczej. Kupując jakakolwiek nowość zawsze instnieje ryzyko ze trafi sie egzemplarz "problemowy" (czyt.: niedzialajacy). To dotyczy samochodów gdzie producenci nierzadko wymieniają wadliwe podzespoły, laptopów (wymiana wadliwych aku). Owszem mnie tez by zabolało - ale trzeba sobie zdac sprawe z jednego ze jesli potrzebujemy taki sprzęt na jakaś okoliczność (swieta, slub, chrzest, komunia) to kupuje sie go z wyprzedzeniem wcześniej i tyle. Wszyscy to wiedzą i nawet osoby ktore teraz najwiecej biją piany bo to tylko aby ją bić. Jesli ktos sie chce obrazac od razu na firme za tą wtope to troszke jest śmieszne i tyle.
    kisi mniej tolerancji. Doją nas bez umiaru na każdym kroku, a Ty tłumaczysz ich nierzetelność. Dotyczy to wszystkich marek... Nikon zakpił sobie swego czasu z klienta wypuszczając spapranego D200, Konica Minolta D7D, Canon spierniczył sprawę z 1D MkIII, a teraz Olympus. Po co się śpieszą? Czasu nie mają na testy? Niestety firmy coraz częściej lekceważą sobie klienta, a klient goniący za coraz to nowym sprzętem wszystko im wybacza.

Tak troszkę z mojej historii... musiało upłynąć kilka lat bym po sparzeniu się bandingiem w D200 wrócił do Nikona i to tylko dlatego, że Canon dał ciała z AF w 1D MkIII. Miałem Olympusa między innymi dlatego, że ich sprzęt, wówczas znacząco tańszy od konkurencji można było kupować W CIEMNO!!! Niezależnie czy puszkę czy też obiektyw. Obecnie ceny nie odbiegają znacząco od konkurencji, a z jakością jak widac zaczynają być problemy. Dramatyzować nie ma co, ale i lekceważyć problemu również nie można.

Jak wspomną swoją przygodę z D200 to tylko współczuć mogę ludziom, którzy sparzyli się na wadliwym 12-60 SWD. Wiem jak to jest... wydajesz masę kasy, a dostajesz bubla. To boli.

"Starsze" obiektywy ZUIKO można łykać w ciemno. To troszkę jak ze starą szklarnią Minolta. Kupujesz obiektyw staruszka (nie jestem jednak wzwolennikiem nastoletniej szklarni), podpinasz i jedziesz, a jak coś jest nie tak to znaczy, że... że puszka zwalona

Ale przepłaciłem Bierz człowieku i nie czekaj bo dzieci rosną bardzo szybko Ta cena to prawie za darmo
    C+ kupiłeś Nikona To mam ubaw

PS. Nikona D300 za 5350zł nigdzie nie widziałem więc się nie martw. BTW blady dawaj LINK'a do oferty z D300 za 5350zł. Dostępnośc jest tak mała, że szybko nie zejdzie z ceny. Schodzi wszystko na pniu.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie rozumiem podejścia - robią mnie w jajo za moje pieniądze, ale trzeba się cieszyć, bo święta idą.

Ciekawe czy Olek potwierdzi doniesienia o problemach z 12-60.
    blady, kiedy Cię zrobili w jajo? Kto tutaj w ogóle zrobił kogokolwie w jajo? Siedze w tym Olympusie już 6 lat z półroczna przerwą na Fuji i to pierwsza wtopa w tym okresie, i to jaka marna wtopa jedna seria obiektywów nie działa Trzeba zamykac powoli firmę bo to bankrut już, nie dosć że do tej pory ledwo wiązali koniec z końcem to po tej dramatycznej wpadce już nikt po Olympusa nie sięgnie I co ja biedny teraz zrobię z tym moim E-3? Pewnie na dniach mi się zawiesi a ja się powieszę
    pozdrawiam "marudzące stare baby" :P
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Ja tylko chcialbym byc poinformowany,czy te zwalone obiektywy byly rozprowadzane przez siec Olympusa.Moze byc taka sytuacja,ze partia szkiel nie przeszla kontroli jakosci i zamiast do utylizacji ktos zrobil niezly interes.Sam osobiscie widzialem jak swego czasu jakas tam toto kasia czy inny "bizmesmen"zakupil cala partie uwalonych kart pamieci-mialo byc 2 giga a bylo 500 mega czasem wiecej.
    Wiec dopóki Olympus sie nie wypowie to trzymam dystans i to duzy.
    No tak