J anie wiem to nie moje stwierdzenie, BTW. blady po co siedzisz w olku ?Zamieszczone przez blady
J anie wiem to nie moje stwierdzenie, BTW. blady po co siedzisz w olku ?Zamieszczone przez blady
było sobie życie
No właśnie blady po co się męczysz?![]()
Też się zastanawiam, chyba najprędzej dlatego, że nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednika szkieł jakie mam w olku (tzn. nie całkiem jestem przekonany do tego czym mogę zastąpić te szkła). I nie do końca jestem przekonany do 40D, a d300 jakiś drogi jest dla mnie, no i nie skreśliłem jeszcze całkiem E-3 z listy prezentów.Zamieszczone przez fotomic
Mam sobie iść?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Bierz D300 do tego masz tanią 50tke za 400 zł i Tamrona 17-50/2.8 za grosze - czego chcieć więcej. Czyszczałka jest, LV, uszczelki. No i z cropem 1.5 nie musisz na balkon wychodzićZamieszczone przez blady
![]()
byle do wiosny nie pęknąćZamieszczone przez C+
![]()
a d300 już za 5350 można wyciagnąc....
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Ale przepłaciłemZamieszczone przez blady
Bierz człowieku i nie czekaj bo dzieci rosną bardzo szybko
![]()
Ta cena to prawie za darmo
![]()
poczekaj za 2 tygodnie to wszystko stanieje![]()
Jak się skończą świąteczne promocje
kisi mniej tolerancji. Doją nas bez umiaru na każdym kroku, a Ty tłumaczysz ich nierzetelność. Dotyczy to wszystkich marek... Nikon zakpił sobie swego czasu z klienta wypuszczając spapranego D200, Konica Minolta D7D, Canon spierniczył sprawę z 1D MkIII, a teraz Olympus. Po co się śpieszą? Czasu nie mają na testy? Niestety firmy coraz częściej lekceważą sobie klienta, a klient goniący za coraz to nowym sprzętem wszystko im wybacza.Zamieszczone przez kisi
Tak troszkę z mojej historii... musiało upłynąć kilka lat bym po sparzeniu się bandingiem w D200 wrócił do Nikona i to tylko dlatego, że Canon dał ciała z AF w 1D MkIII. Miałem Olympusa między innymi dlatego, że ich sprzęt, wówczas znacząco tańszy od konkurencji można było kupować W CIEMNO!!! Niezależnie czy puszkę czy też obiektyw. Obecnie ceny nie odbiegają znacząco od konkurencji, a z jakością jak widac zaczynają być problemy. Dramatyzować nie ma co, ale i lekceważyć problemu również nie można.
Jak wspomną swoją przygodę z D200 to tylko współczuć mogę ludziom, którzy sparzyli się na wadliwym 12-60 SWD. Wiem jak to jest... wydajesz masę kasy, a dostajesz bubla. To boli.
"Starsze" obiektywy ZUIKO można łykać w ciemno. To troszkę jak ze starą szklarnią Minolta. Kupujesz obiektyw staruszka (nie jestem jednak wzwolennikiem nastoletniej szklarni), podpinasz i jedziesz, a jak coś jest nie tak to znaczy, że... że puszka zwalona
C+ kupiłeś NikonaZamieszczone przez C+
![]()
![]()
![]()
To mam ubaw
![]()
PS. Nikona D300 za 5350zł nigdzie nie widziałem więc się nie martw. BTW blady dawaj LINK'a do oferty z D300 za 5350zł. Dostępnośc jest tak mała, że szybko nie zejdzie z ceny. Schodzi wszystko na pniu.
Pozdrawiam
blady, kiedy Cię zrobili w jajo? Kto tutaj w ogóle zrobił kogokolwie w jajo? Siedze w tym Olympusie już 6 lat z półroczna przerwą na Fuji i to pierwsza wtopa w tym okresie, i to jaka marna wtopa jedna seria obiektywów nie działaZamieszczone przez blady
Trzeba zamykac powoli firmę bo to bankrut już, nie dosć że do tej pory ledwo wiązali koniec z końcem to po tej dramatycznej wpadce już nikt po Olympusa nie sięgnie
I co ja biedny teraz zrobię z tym moim E-3? Pewnie na dniach mi się zawiesi a ja się powieszę
![]()
pozdrawiam "marudzące stare baby" :P
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Ja tylko chcialbym byc poinformowany,czy te zwalone obiektywy byly rozprowadzane przez siec Olympusa.Moze byc taka sytuacja,ze partia szkiel nie przeszla kontroli jakosci i zamiast do utylizacji ktos zrobil niezly interes.Sam osobiscie widzialem jak swego czasu jakas tam toto kasia czy inny "bizmesmen"zakupil cala partie uwalonych kart pamieci-mialo byc 2 giga a bylo 500 mega czasem wiecej.
Wiec dopóki Olympus sie nie wypowie to trzymam dystans i to duzy.
No tak![]()