Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 164

Wątek: [HELP] 12-60 z E410- not working

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oleryk, ja to rozumiem - w zapasie fartem miałem d70s plus jasne 50mm. Co innego sprzęt który działa, co innego obiektyw, który ma tendencję do "nie działania" od nowości. Biorąc do ręki 12-60, nie mam pewności czy pomimo tego, że nie mam mitycznej "8" w numerze seryjnym, taki obiektyw mi nie padnie. Ot tyle. Na zaufanie firma pracuje latami, stracić je może jedną głupią wpadką z obiektywem.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Oleryk, ja to rozumiem - w zapasie fartem miałem d70s plus jasne 50mm. Co innego sprzęt który działa, co innego obiektyw, który ma tendencję do "nie działania" od nowości. Biorąc do ręki 12-60, nie mam pewności czy pomimo tego, że nie mam mitycznej "8" w numerze seryjnym, taki obiektyw mi nie padnie. Ot tyle. Na zaufanie firma pracuje latami, stracić je może jedną głupią wpadką z obiektywem.
    Pocieszę Cię- o ile wiem nie ma obiektywów z wadą "ukrytą" Jak dotąd jeśli coś nie gra- to praktycznie natychmiast.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    blady:

też lubię sprzęt sprawdzony i właśnie dlatego kupiłem kolejny 14-54 a potem opyliłem dwulatka. zmiana warty i tyle a nowe modele ktoś musi dotrzeć, tyczy się to również rodzonego w bólach 14-35.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan
    NIE NA FORUM a przez Olympus/Olympus Polska- teraz już jasne ?
    wyluzuj troszke z tonem ...

Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Jak też pisałem- chciałem kupić sprawny obiektyw i wykonałem kilka telefonów.
    Utwierdziły mnie one w przekonaniu, że problem jest sporo szerszy. I że tzw góra o nim wie.
    fajnie, mozesz ta wiedza sie z Nami podzielic? sadze, ze bedzie wieksze zainteresowanie (sam przymierzam sie do E-3 + 12-60 - do górek i latania)
    Przeczytaj jeszcze raz.
    Wczoraj w południe chodziło o jeden walnięty obiektyw. Teraz już nie o jeden. I nie tylko o te, na które trafiłem w jednym sklepie.
    To niestety jest szersza wtopa.
    zobacz, co zacytowalem, wynikalo wprost z Twojej wypowiedzi, ze po tzw "telefonach", ktore "utwierdzily Cie w przekonaniu" ze problem jest szerszy i góra o tym wie.

sądziłem, ze wiesz cos wiecej z tych telefonow (konkrety typu sklep w miescie xxx, tyle sprawdzonych i walnietych itp, czy jakas odpowiedz od serwisu olympusa typu "wiemy, ale...", "nie wiemy, ale ..").

no to czekamy na innych wlascicieli 12-60, co beda mieli do powiedzenia.

EDIT: dajcie spokoj Koriolanowi. kazdy bylby conajmniej zniesmaczony, gdyby dostał nowka funkiel sprzet (zwlaszcza przed swietami), ktory nie dziala, ale z drugiej stronie po co wpadac w histerie.

Koriolan, jak cos bedziesz nowego wiedzial, pisz.

to forum jest na 100% czytane przez kogos z olka (nie tylko Jacka), wiec byc moze bedzie jakis odzew/info/cokolwiek.

PS: moze Radek bedzie cos wiedzial, jak wroci do zywych, chociaz znajac zycie, to urlopy przedswiatecznie i swiatecznie skutecznie zahamuja wymiane informacji.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Przeczytaj jeszcze raz.
    Wczoraj w południe chodziło o jeden walnięty obiektyw. Teraz już nie o jeden. I nie tylko o te, na które trafiłem w jednym sklepie.
    To niestety jest szersza wtopa.[/quote]

To kto jeszcze kupil walniete szklo?
    Czesc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    zobacz, co zacytowalem, wynikało wprost z Twojej wypowiedzi, ze po tzw "telefonach", które "utwierdziły Cie w przekonaniu" ze problem jest szerszy i góra o tym wie.

sądziłem, ze wiesz cos wiecej z tych telefonow (konkrety typu sklep w miescie xxx, tyle sprawdzonych i walnietych itp, czy jakas odpowiedz od serwisu olympusa typu "wiemy, ale...", "nie wiemy, ale ..").
    O informacje "ilościowe" zwróć się do OP- z pewnością Ci je podadzą

Konkrety są takie: serwis Olka "z zaciętą miną" odesłał mnie do sklepu. W sklepie fotozakupy.pl - 2 walnięte sztuki. W cyfrowe.pl - SPOSóB w jaki ze mną rozmawiano to "nie potwierdzam nie zaprzeczam" ale E3 mamy tylko z 14-54.

W jeszcze innym sklepie usłyszałem, że OP nieoficjalnie wie i od początku tygodnia wysyła E3 z 14-54.

Do stanu histerii to mi baardzo daleko.
    Znajdź w moich postach choć jeden epitet pod adresem sklepu lub Olympusa.

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Przeczytaj jeszcze raz.
    To niestety jest szersza wtopa.
    To kto jeszcze kupil walniete szklo?
    Czesc.Ch.
    Walnięte szkło kupiłem ja. Sklep miał je wymienić. Poprosiłem o sprawdzenie drugiego egzemplarza przed wysyłką. Był walnięty.
    Walnięte szkło kupiło też przynajmniej kilkunastu Niemców- w pn na niemieckim forum Olka odsetek walniętych szkieł wynosił 29%.

A 12-60 tak realnie dostępne jest w tej części świata dopiero od 2-3 tygodni.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Panowie troszke rezerwy. Ok, wtopa to wtopa i to na dodatek ze szklem za niemałe pieniążki. Ale popatrzcie na to troszke inaczej. Kupując jakakolwiek nowość zawsze instnieje ryzyko ze trafi sie egzemplarz "problemowy" (czyt.: niedzialajacy). To dotyczy samochodów gdzie producenci nierzadko wymieniają wadliwe podzespoły, laptopów (wymiana wadliwych aku). Owszem mnie tez by zabolało - ale trzeba sobie zdac sprawe z jednego ze jesli potrzebujemy taki sprzęt na jakaś okoliczność (swieta, slub, chrzest, komunia) to kupuje sie go z wyprzedzeniem wcześniej i tyle. Wszyscy to wiedzą i nawet osoby ktore teraz najwiecej biją piany bo to tylko aby ją bić. Jesli ktos sie chce obrazac od razu na firme za tą wtope to troszke jest śmieszne i tyle.

Ludzie Święta za pasem a wy nawet w tym radosnym okresie nie potraficie przestać jojczeć!
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie rozumiem podejścia - robią mnie w jajo za moje pieniądze, ale trzeba się cieszyć, bo święta idą.

Ciekawe czy Olek potwierdzi doniesienia o problemach z 12-60.
    blady

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Nie rozumiem podejścia - robią mnie w jajo za moje pieniądze, ale trzeba się cieszyć, bo święta idą.

Ciekawe czy Olek potwierdzi doniesienia o problemach z 12-60.
    spoko, to szkło nie jest do kościoła, wiec Twój problem zniknął.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    O zuiko, dlaczego 12-60 nie nadaje się do kościoła??? Do czego w takim razie się nadaje?
    blady