Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 16.04.15 o 20:57
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Fajnie się z Tobą zwiedza.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Z krajów które miałem przyjemność zwiedzić Japonia wywarła na mnie największe wrażenie.
Jest na świecie sporo ciekawych miejsc, czy regionów ale patrząc kompleksowo nic nie jest
w stanie przebić Japonii. Jedyny mankament to wysokie ceny.
Dziękuję Tobie za ciekawy wątek i wspaniałe zdjęcia. Moje robione na celuloidzie ukochanym OM 1
już trochę straciły koloru. Mam nadzieję na dalsze ciekawe relacje z Twojej podróży.
Pozdrawiam
Fajowe foto, ale 15 i 29 misię najbardziej.
Pozdrawiam.
Potwierdzam, Japonia to najciekawszy (oczywiście dla nas) kraj, w którym byliśmy i do którego bardzo chętnie byśmy wrócili. Chętnie wracam do poprzednich fotek z Japonii (też na celuloidzie i późniejsze cyfrowe), być może dla porównania miejsc postaram się wstawić niektóre z nich.
Pozdrawiam
Czekam na zdjęcia tych pociągów, w końcu to jedne z najszybszych składów na świecie. Kiedyś chciałem przejechać się TGV, ale po sprawdzeniu cen biletów mój zapał został skutecznie ostudzony. Mam do Ciebie w związku z tym pytanie, czy w Japonii te superszybkie pociągi też są tak drogie? Wiesz coś na temat różnicy w cenach pomiędzy normalnymi pociągami, a shinkansenem?
Shinkanseny są generalnie drogie, chociaż na uczęszczanych trasach trudno o miejscówkę (np Osaka - Tokio). Całe szczęście istnieją wagony bez rezerwacji miejsc, ale tutaj obowiązuje kolejka przy wsiadaniu! My korzystaliśmy z Japan Rail Pass (kupiliśmy w Polsce voucher i wymieniliśmy go potem po przylocie na konkretne bilety i miejscówki). Gdyby nie posiadanie JRP pewnie nie pojeździlibyśmy sobie tak dużo. Przykładowy koszt przejazdu z Osaki do Hiroshimy to około 15000 jenów w obie strony dla jednej osoby (w pierwszej klasie, JRP daje takie możliwości) 100 jenów to 3,0 PLN. Koszt na nasze złotówki łatwo wyliczyć.... Niestety JRP nie daje możliwości pojeżdżenia najszybszymi (Nozomi) ale różnice w czasie przejazdu na trasie z Osaki to Hiroshimy to tylko 10 minut (Nozomi zatrzymuje się po drodze tylko na jednej stacji; Hikarki na trzech). Fotki po południu
Dzięki za szybką odpowiedź! Szczerze mówiąc spodziewałem się znacznie wyższej ceny. Jeśli weźmie się pod uwagę, iż Japonia do tanich krajów nie należy, to koszt przejazdu nie jest zbyt wysoki, szczególnie biorąc pod uwagę szybkość i komfort podróży. Ja w każdym razie skusiłbym się na taką przejażdżkę z pewnością.
Ostatnio edytowane przez Operator ; 17.04.15 o 13:10