To może jakieś dobre zdjęcia zobaczymy, bo nadzieje rozgrzane na maxa![]()
To może jakieś dobre zdjęcia zobaczymy, bo nadzieje rozgrzane na maxa![]()
Kamil-Andrzej San, dawaj foty, kwieciście opisuj.
Poznam kraj, w którym furę mi wyprodukowali.![]()
Ostatnio edytowane przez henry1 ; 14.04.15 o 14:47
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
おはよう! Mam nadzieję, że spodobają się Wam dzisiejsze fotki... Parę słów o gejszach... Jak wiadomo, to osoba do towarzystwa a nie jak większość ludzi na świecie uważa, kobieta sprzedająca swoje ciało. Spotkanie gejszy w dzisiejszej Japonii jest dość trudne z różnych powodów. Po pierwsze to zawód, który wymiera (!), po drugie, tylko w nielicznych miastach znajdują się miejsca, w których można spotkać prawdziwe gejsze, np w Kyoto w dzielnicy Gion. Pełno za to jest młodych i nie tylko młodych, kobiet, które chętnie ubierają się w kimono i chodzą po ulicach. Jest to tym bardziej proste, ponieważ w wielu miejscach można sobie po prostu taki strój, za odpowiednią cenę wypożyczyć. Przez chwilę mieliśmy ochotę ubrać się w takie stroje (strój samuraja też jest dostępny) ale zrezygnowaliśmy i zadowoliliśmy się kilkoma fotkami (poniżej)...
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Niestety, pogoda też nie dopisywała (poza wyjątkami w Kyoto i Himeji) stąd tak dużo parasoli. Jak pewnie zauważyliście wszystkie osoby mają typowe klapki i skarpetki. Można powiedzieć, że to specjalny rodzaj skarpetek, bo od razu z "przedziałkiem", tak, żeby można było spokojnie założyć obuwie.
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 14.04.15 o 17:58
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Wszechobecne komórki, aparaty, tablety ...
Dziewczynki rządzą![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Niestety... ulubione zabawka prawie każdego japończyka - komóka/tablet/smartfon. Jak nie śpią w środkach komunikacji miejskiej (i nie tylko miejskiej) to się bawią elektroniką. Starsze osoby tego jednak nie robią. Osiem lat temu, jak przeglądam swoje fotki z J. jeszcze tak nie było.
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 14.04.15 o 18:05
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Koniczynka!![]()
Fajne zdjęcia... takie sympatyczne.
Za Bodzipem, dziewczynki rzondzom!
Tylko takie pytanie - to są kimona czy yukaty?
Kiedyś oglądałem pewną japońską dramę gdzie w jednym odcinku bohaterka wychodzi ubrana tradycyjnie i spotyka się z swoim chłopakiem. Ten rzuca hasłem "że ona zupełnie inaczej wygląda w kimonie", na co ona mu odpowiada "że to jest yukata, nie kimono".
Przyznaję, że nie rozróżniam które to kimono a które to yukata. Najprawdopodobniej większość z nich to "wzbogacone" yukaty (wypożyczalnie oferują kimona). Ubogie (albo jak kto woli podstawowe) yukaty dostępne są w większości pokoi hotelowych jako standardowe wyposażenie do chodzenia i spania. Nocując w trzech różnych miejscach w J. mieliśmy możliwość pochodzić w nich wieczorem po pokoju a w jednym przypadku zdecydowaliśmy się na spanie w nich. Całkiem wygodnie!
Pani z aparatem i parasolka a w tle wiśnie jest super.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.