Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Interesujący wątek, miło było pooglądać i poczytać, dziękuję.
Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za wspólne podróżowanie po Japonii... Wkrótce postaram się wrzucić parę fotek z pierwszej stolicy Japonii - Nary.
Tymczasem... Na końcu jednej z głównych ulic Nishiki Market - Teramachi, znajduje się chram Nishiki Tenmangu. Zamieściłem już wcześniej parę fotek z tego miejsca, dzisiaj w uzupełnieniu jeszcze kilka...
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 10.12.15 o 20:03
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Fascynujące...szczegolnie wucetyDomyślam się że na 164 to jakaś wersja kiszonych warzyw ?!?!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
171. Chozuya w chramie Nishiki Tenmangu. Woda, która w niej się znajduje nie ma zapachu, smaku, ani co najważniejsze bakterii. Wypływa z głębokości około 30 metrów i oczywiście służy (przy pomocy drewnianych naczyń) do obrzędu oczyszczania zwanego Temizu.
172. Wejście do chramu.
173. 174. Strażnicy chramu - chińskie lwy. W kulturze japońskiej jest bardzo dużo zapożyczeń z kultury chińskiej.
![]()