Kolejna ciekawa seria - dzięki za możliwość zwiedzania.
Jacek
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
To nie jest jedyne miejsce w Kyoto, gdzie nie wolno robić fotek wewnątrz. Sanjusangendo, niektóre budynki w okolicach To-ji też. Tylko w tych ostatnich jest mnóstwo rzeczy do zobaczenia, chociażby przepiękne posągi Buddy... W Nijo pomieszczenia są puste, w nielicznych znajdują się inscenizacje z życia szoguna. Niektóre ze ścian zachowały się jednak w oryginalnym wykończeniu i być może, ze względu na nie nie wolno robić fotografii ani filmować... W Sanjusangendo już "na starcie" zwiedzania jest wielojęzyczny napis o zakazie (fotografowania i filmowania). Jest też klauzula, że na koniec zwiedzania personel może przejrzeć Twój aparat/kamerę (oczywiście chodzi o osoby, którym zwracana jest uwaga w trakcie zwiedzania). Nie brakuje też monitoringu.
105. Tak, lub bardzo podobnie wyglądają w większości pomieszczenia w Zamku Nijo (to akurat fotka z innego miejsca, różnice dotyczą kolorystyki i wykończenia ścian, tam wolno było robić zdjęcia)...
![]()
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 3.05.15 o 18:14
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Dzięki za zdjęcia. Jak patrzę na twoje fotki to mam w wyobraźni Japonię z samurajami i ich mieczami.![]()
[QUOTE=koronax;1188728]Dzięki za zdjęcia. Jak patrzę na twoje fotki to mam w wyobraźni Japonię z samurajami i ich mieczami.[/QUOTE
Z dawnej Japonii pozostały tylko miecze, samurajowie odeszli bezpowrotnie...![]()
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 3.05.15 o 19:27
Widzę że BHP jest na wysokim poziomie. W kaskach grabią liście.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 3.05.15 o 18:51