Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Jaki plecak foto ?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Ja mam lepiej, ale koledzy już wiedzą. m4/3 w ręce, a resztę szkieł niesie żona
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    ... a resztę szkieł niesie żona
    A czasami i statyw
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ja mam lepiej, ale koledzy już wiedzą. m4/3 w ręce, a resztę szkieł niesie żona
    Nie każdy, nie zawsze moze wybrać się ze świtą...
    Pozdrowienia dla Pani!
    AP.

Ps. Ty to hobby opisujesz jak jak to u nas w Galicji Zachodniej czasami mawiają - gospodarstwo uprawia się babom, motykom i tragacem. Choć te współczesne baby wolą by na górnych i nie tylko polach porosła brzezina, tylko dziecek jakby trochę mniej jest po domach...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    To jeszcze zależy czy aparat masz po to by go tylko nosić czy robić nim zdjęcia.
    Jeśli nosić to wolę dobry plecak rowerowy (mały) lub jak mam coś więcej do zabrania to większy turystyczny. Zalety - wygodny, dobry system nośny, lekki. Miałem plecaki foto w stylu tych co pokazujesz i więcej nie chcę - jak dla mnie mało wygodne, ciężkie, mokre plecy, na m43 za duże, nieergonomiczneaby coś więcej w nie włożyć .
    Jeśli robię zdjęcia to zdecydowanie wolę torbę, która jest mała, lekka a sprzęt mam pod ręką. Ściąganie/zakładanie co chwilę plecaka po to by zrobić zdjęcie/zmienić obiektyw skutecznie zniechęca lub wręcz uniemożliwia zrobienie foty (czas).
    EM-5 + naleśnik + ultra szeroki zoom + długi zoom + makro mieszczę do malutkiej Lowepro EX-120, w przypadku trzeciego zoomu (12-40) do rozmiar większej EX-140.
    Gdy używam cały czas aparatu (najczęściej w górach) zwykle nie biorę torby foto - na szyi aparat, pozostałe obiektywy w pokrowcach na pasku spodni lub w małej biodrowej torbie. Gdy potrzeba to na plecach dodatkowo maksymalnie wygodny plecak turystyczny/rowerowy do którego mogę to wszystko wrzucić w razie konieczności.
    torba czy plecak ?
    torba na krótkie wypady kiedy nie potrzeba zabierać innych bambetli
    plecak- dłuzsze wypady, spokojnie mozna spakować wszystko co jest potrzebne, nie do końca przemawia do mnie plecak rowerowy/turystyczny
    minusem jest koniecznośc dopasowania wkładu foto i porecznośc takiego zestawu
    nie widziałem jeszcze plecaka rowerowego który ma 2 komory, górną i dolną, więc jak sprzęt foto wrzucisz na góre to musisz wszystko wyciagac oby dostac sie na dół i odwrotnie w konfiguracji przeciwnej
    jak mocujesz stabilnie i wygodnie statyw do takiego plecaka ?
    plecak turystyczny dobrej jakości jest stosunkowo drogi i róznica miedzy nim, a plecakiem foto jest minimalna
    miałem lowepro rover aw, na dole sekcja foto na górze dosyc duza komora, przemyslany uchwyt na statyw, w miare duzo kieszeni bocznych, minusem był system nośny który powodował dosyc szybko, ze plecy były mokre
    ćwiczyłem tez układ torba foto + plecak turystyczny - mało wygodne do tego cały czas trzeba byc czujnym aby czegoś nie zapomnieć
    teraz stałem się posiadaczem plecaka lowepro rover pro 35 w 99 % jestem zadowolony
    plecak z fantastycznym systemem nosnym, jak plecaki turystyczne, nie przylega do pleców jest siatka oddzielajaca
    duża pojemność, super wkład na sprzet foto
    minus jak dla mnie , mało kieszeni bocznych moze dlatego, ze jest to plecak trekingowy i wszystkie wystajace elementy pewnie by sie zaczepiały o wyszystko podczas wedrówek
    do tego mam dwa pokrowce na obiektywy które mam podpiete na szelkach od przodu, wiec wymiana szkieł przebiega błyskawicznie
    takie rozwiazanie jest dosyc kompaktowe, wszystko w jednym miejscu, sprzet jest dosyc dobrze zabezpieczony
    na krótkie spacery mam torbę lowepro nova 170aw i tez jestem z niej zadowolony
    moim zdaniem trzeba mieć plecak i torbę ku uciesze producentów
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    [ciach]
    nie widziałem jeszcze plecaka rowerowego który ma 2 komory, górną i dolną[ciach]
    To mało kolega widział
    Np PająkSport Lider http://www.pajaksport.pl/sklep/plecaki/lider.html
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    To mało kolega widział
    Np PająkSport Lider http://www.pajaksport.pl/sklep/plecaki/lider.html
    ok, 14l , co tam się zmiesci ?
    kurtka, butelka z piciem, recznik, apteczka, jakieś jedzenie, jak do tego przypniesz statyw ? oczywiscie jest tam juz sprzet foto
    nie wspomne o słabym systemie nośnym z cyklu "mokre plecy"

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    To jaki system nośny lubisz?
    Korzystałem z różnych i taki jak w tym plecaku jest OK.
    Np w postaci napiętej siatki wcale nie poprawiał na mnie wentylacji.
    Na rower akurat wcale nie zamierzam zabierać więcej Apteczkę wożę na ramię, nie potrzebuję wrzucać wiele do plecaka.
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    W górach na 7 dniowej wycieczce miałem klasyczny plecak trekingowy (Natalex 70l) i aparat w torbie Crumpler QuickEscape 300.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    To jaki system nośny lubisz?
    Korzystałem z różnych i taki jak w tym plecaku jest OK.
    Np w postaci napiętej siatki wcale nie poprawiał na mnie wentylacji.
    Na rower akurat wcale nie zamierzam zabierać więcej Apteczkę wożę na ramię, nie potrzebuję wrzucać wiele do plecaka.
    ja akurat wolę system z napiętą siatką, na rower taki plecak się nie nadaje ze względu na pozycję którą przyjmujesz, lekko wygiete plecy
    co innego kiedy nosisz plecak podczas chodzenia
    inna inszość to zakładanie plecaka na rower odbieram jako swoisty masochizm do 10-15 km jest ok, powyżej to sprawa dyskusyjna
    osobiście używam sakwy, w która wkładam torbę foto dla dokładniejszej ochrony sprzętu
    przerabiałem torby na kierownicę, pod siodełkiem itp, sakwa jest moim zdaniem najrozsądniejsza, troszkę śmigałem na 2 kołach , w tym roku słabiej z racji rozwalonego kolana

Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Pomysł z sakwą zapewne najlepszy na rower Na kierownicy cokolwiek jednak przeszkadza.