Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Koniec Samyanga w Polsce ?

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Koniec Samyanga w Polsce ?

Zaskakująca informacja :
    http://www.next77.pl/aktualnosci-fot...oniec-samyanga
    pewnie będą przynajmniej przejściowe kłopoty z dostępnością i serwisem.

---------- Post dodany o 16:32 ---------- Poprzedni post był o 16:31 ----------

https://www.facebook.com/samyangpl?fref=nf
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    SIę ktoś z kimś nie dogadał…

---------- Post dodany o 16:50 ---------- Poprzedni post był o 16:50 ----------

Może Janko coś powie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Janko siedział dotąd cicho, ale teraz już widać - zupki Samyang polecam

A serio, nie dystrybuujemy Samyanga, bo jak już wszyscy wiedzą, władze w Korei zmieniły się i zaczęły się szaleństwa. Miało być dobrze i tanio, być może będzie dobrze, ale tanio już nie. A nie taka była nasza filozofia.

Ale co tam, to nie koniec świata jeszcze

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Uuuu, nieladnie.
    Chociaz moze wroca po rozum do glowy jak ten nowy 100macro bedzie im na polkach zalegal.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Janko siedział dotąd cicho, ale teraz już widać - zupki Samyang polecam

A serio, nie dystrybuujemy Samyanga, bo jak już wszyscy wiedzą, władze w Korei zmieniły się i zaczęły się szaleństwa. Miało być dobrze i tanio, być może będzie dobrze, ale tanio już nie. A nie taka była nasza filozofia.

Ale co tam, to nie koniec świata jeszcze
    ale dlaczego miało być dobrze i tanio? z punktu widzenia klienta to jest dobra strategia, ale z punktu widzenia firmy i biznesu? Obecnie obowiazuje na całym świecie inna strategia:

1) nie ma być dobrze, tylko ma być wystarczająco dobrze by klient jeszcze chciał kupić
    2) nie ma być tanio, tylko ma być nie drożej niż klient zapłaci, choćby i płakał

Możemy się na powyższą stragedię obrażać ale tak jest i nie wiem czy jest jakikolwiek producent który jej nie stosuje. Czasy mercedesów które przejeżdżały 1,5 mln kilometrów już nie wrócą. Dziś liczy się masówka i byle jakość.

Więc decyzja Samyanga mnie nie dziwi. Dlaczego mają za bezcen sprzedawać coś, co można sprzedać drożej? O ile nie przegną ponad miarę, w sensie, że nie będą za swoje manuale wołać więcej niż za firmówki, to będą mieć większą kupkę pieniędzy do podziału. Ale o tym, czy ta strategia wypaliła dowiemy się dopiero za czas jakiś.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Jak im nie wyjdzie to pojawi się "nowa" firma Pimciang z tą samą ofertą i nowym logo
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Obecnie obowiazuje na całym świecie inna strategia:

1) nie ma być dobrze, tylko ma być wystarczająco dobrze by klient jeszcze chciał kupić
    2) nie ma być tanio, tylko ma być nie drożej niż klient zapłaci, choćby i płakał
    Niestety, ale masz calkowita racje. Jednak Samyang juz przegial. Na co komu 2/135 bez AF jesli ustawienie ostrosci jest w tym wypadku arcytrudne ? A w dodatku czesto za troche wiecej masz firmowe szklo z AF.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    ale dlaczego miało być dobrze i tanio?
    Bo taka była idea. Kilka osób z Krakowa zrobiło z producenta obiektywów do kamer monitorujących liczącego się gracza na rynku światowym właśnie dzięki systemowi ''dobrze i tanio".

Już nie chciał.

Też już nie chciał.

Możemy się na powyższą stragedię obrażać ale tak jest i nie wiem czy jest jakikolwiek producent który jej nie stosuje.
    Pierwszy z brzegu: Kindle?

Czasy mercedesów które przejeżdżały 1,5 mln kilometrów już nie wrócą. Dziś liczy się masówka i byle jakość.
    Dziś liczy się oryginalność. Na masówce można se zarabiać pół procenta.

Więc decyzja Samyanga mnie nie dziwi. Dlaczego mają za bezcen sprzedawać coś, co można sprzedać drożej? O ile nie przegną ponad miarę
    Przegięli ponad miarę.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Bo taka była idea. Kilka osób z Krakowa zrobiło z producenta obiektywów do kamer monitorujących liczącego się gracza na rynku światowym właśnie dzięki systemowi ''dobrze i tanio".
    Czyli zrobili to dobrze, jeśli zrobili to za frajer, to znaczy że dodatkowo zrobili to tanio.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Czyli zrobili to dobrze, jeśli zrobili to za frajer, to znaczy że dodatkowo zrobili to tanio.
    Tanio oraz dobrze to nie są cechy binarne