Czy Wam też nie pokazują się w Eksploratorze plików (Winminiaturki orf-ów z M 10?
Miniaturki z E-520 są widoczne.
Czy Wam też nie pokazują się w Eksploratorze plików (Winminiaturki orf-ów z M 10?
Miniaturki z E-520 są widoczne.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Potrzebny jest Microsoft Camera RAW Codec. Niestety MS nie aktualizuje już od około roku tego pakietu, więc niestety...
Ja przynajmniej nie znam innego sposobu.
Czyli nie będzie miniaturek?
"Przeglądarka fotografii systemu Windows" zdjęć nie pokazuje ORF-ów, tak samo "Zdjęcia".
Trzeba użyć jakiegoś zewnętrznego programu?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ten soft Olka może pomóc. Mimo, że stary to podobno odczytuje prewki jpg zaszytych w ORFach.
http://www.olympus.co.jp/en/support/...w_codec_dl.cfm
Ostatnio edytowane przez petreq ; 6.04.15 o 23:01
A restartowałeś windę?
Edit
U mnie na W7 działa. Właśnie zainstalowałem w celach testowych.
Ostatnio edytowane przez petreq ; 6.04.15 o 23:16
Zaintrygowaliście mnie, bo nawet wcześniej nie zwracałem na to uwagi
W sumie to nie jestem przekonany, czy ten pakiet kodeków z Olympusa pomoże, bo piszą, że wspierane są tylko modele:
Zainstalowałem, zrestartowałem itd. i też miniaturek nie mam.E-1, E-3, E-300, E-330, E-400, E-410, E-420, E-500 , E-510 , E-520, E-620, E-10, E-20, E-30, C-70 ZOOM,
C-5050ZOOM, C-5060 Wide Zoom, C-7070 Wide Zoom, C-8080 Wide Zoom, SP-310, SP-320, SP-350,
SP-500UZ, SP-510UZ, SP-550UZ, SP-560UZ, SP-565UZ, SP-570UZ
Natomiast przetestowałem to rozwiązanie http://www.fastpictureviewer.com/codecs/ i działa perfekcyjnie. Niestety, trzeba się liczyć z wydatkiem 9,99$.
The question is, who cares?
U mnie na Windows 7 działa. Być może to problem Windows 8.
Zainstaluj IrfanView. Zewnętrzna przeglądarka pozwalająca oglądać RAW-y w tym ORF-y. Czy z M-10 to nie wiem. Jeśli zintegruje się z systemem, to plugin Irfana powinien pozwolić na oglądanie ORF-ów w przeglądarce systemowej.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||