Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 116

Wątek: Niedoświetlone zdjęcia - pomocy

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jeśli coś kombinowałeś.... to doradzam użyć "Reset to default" i zacząć od nowa testy
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Mi takze tak niedoswietla z fl36, szczegolnie w trybie ttl lampy i matrycowym aparatu.
    Mysle, ze to celowe,by nie przepalic zdjecia. tak po prostu aparat jest ustawiony.
    Nikon D70 tez tak mial, za to D80 przepala!! zapewne to ratunek przed przepalaniem bieli.
    E3 takze niedoswietla z lampa. Bez niej takze. Mimo, ze twarze sa ciemne ( mulaci) biel kolnierzykow i sukni jest mocno wyprana. E1 lepiej dawal sobie rade z rejestracja bialego ( wiekszy zakres tonalny??!!).
    Powiem Wam szczerze, te cyfrowki sa wszystkie do ****, jak im sie dokladnie przyjrzec.
    czesc.Ch.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no wlasnie u mnie zdjecia wygladaja w miare naturalnie jak jest ustawiona jasna gradacja i minimun +0.3 korekta, widocznie trafil mi sie jakis felerny egzemplarz, ale jak juz pisalem wczesniej przypadki te znane sa w centrali olympusa i nowy upgrade ma to rozwiazac ale nikt nie jest w stanie powiedziec kiedy bedzie on dostepny

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Powiem Wam szczerze, te cyfrowki sa wszystkie do ****, jak im sie dokladnie przyjrzec.
    A żebyś wiedział, fotografowałem w pracy szafy sterownicze słóżbowym E-510, w cieniach ledwo co widać, a białe przewody przepalone. Na fotce tego samego z tą sama ekspozycją na Kodaku T-max wszystko wyszło pięknie. Coś jednak z elektroniką jest niedopracowane
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    czesc.Ch.
    Teraz wlasnie sprawdzilem.Nawet do **** sie nie nadaja-pozostaje przy papierze z rolki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kogut1235
    czytam te odpowiedzi i oczom nie wierze Posiadam firme , ktora zajmuje sie sprzedaza internetowa wiec troszke tych aparatow w rekach mialem i zaden nie mial takich problemow z doswietleniem..pomijam juz odpowiedz kisi ktora jest po prostu zalosna..
    Znam gościa który po za kupie samochodu pojechał do serwisu ze cos ma uszkodzone bo podczas hamowania pedał hamulca "drży". Okazało sie że to ABS sie włącza...

Kolego kogut1235 proponuje wiecej wiedzy zaczerpnąć zanim zaczniesz wypisywać kolejne bzdury, jesli ci natomiast nie odpowiada to czy owo w E410 to zmień go i rób fotki w zgodzie z twoimi przekonaniami.
    Jesli sie na czymś nie znam nie krzyczę dookoła ze to złe, tamto do kitu. Kto kupuje lustro dla tryby AUTO a poźniej narzeka ze inne aparaty maja lepsze AUTO. Należy pamiętać ze to tylko automatyka i nic wiecej, ale widać niektórzy tego nie wiedza...
    ...był Olek jest A6000

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kisi, nie pisalem ze jest do niczego tylko ze cos jest z tym nie tak. Czytaj dokladnie to co napisalem, mozesz tam przeczytac jakie modele aparatow posiadam aktualnie i z zadnym z nich nie ma takiego problemu, nie jestem takze jedyna osoba na tym forum , ktora sie na to uskarza , olypmus takze zna problem wiec nie wiem po co sie upierasz i kazesz ludziom zaczerpnac wiedzy. Napisalem wczesniej ze pozostale aparaty nawet w auto robia lepsze fotki niz ten w ustawieniach manualnych, tzn nie tyle lepsze co prawidlowo naswietlone. Nie rozumiem ludzi ktorzy na sile wciskaja komus niewiedze , nie pisalem takze ze robie fotki w trybie auto, stac mnie na kupno aparatow i dlatego zawsze mam przynajmniej 3-4 lustra na raz , lubie fotografie i nie rozumiem dlaczego mialbym milczec na temat wady tego aparatu? Dlatego ze takze posiadasz aparat tej marki i byc moze urazam Cie w jakis sposob? Skad wogole masz wiedze ze sie na tym nie znam? Moze wywnioskowales to na tej podstawie ze opisalem ten problem , zreszta nie jako jedyny zamiast siedziec i ustawiac non stop korekcje ? Powiem ze nawet najstarsza klikuletnia malpka , ktora sie zachowala w szufladzie nie ma problemu z ekspozycja jak moj olympus. Wczesniej napisalem takze ze pod wzgledem ostrosci i szumu jestem z apartu zadowolony wiec nie mowie ze jest calkiem do niczego. Nurtuje mnie tylko ten jedyny problem z ktorym boryka sie dosc duzo uzytkownikow e410/510. Mysle ze jednak kobieta z infolinii olympusa tez gada bzdury , musisz do niej zadzwonic i powiedziec ze sie myli i ze od tego jest korekcja aby aparat robil w miare prawidlowo naswietlone zdjecia. Nie sadzisz ze jezeli olympus sam sie do tego przyznaje to cos jest nie tak? No ale pewnie oni sie myla..

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Kogut, Panie z infolinii najczęściej nie mają zielonego pojęcia o co chodzi. Ich zadanie to przyjąć zgłoszenie i uspokoić klienta. Z Twoje sposobu wypowiedzi wnioskuję, że jednak się nie znasz tak dobrze na temacie jak Ci sie wydaje. Nie mniej sam zacznę pytać znajomych jak to jest w tej serii. Czy to zmora czy tylko Ty masz pecha mieć taki ezgzemplarz
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    niestety Kogut ma racje, sam mam E510 od ponad tygodnia, aparat fajny, daje dobre kolory, szumy przyzwoite, wykonanie rewelacyjne, jedyny problem to to ze trodno i manualnie i w trybach ustawic prawidlowe światlo, czesto niedoswietla. Podpialem Heliosa, i tez zauwazylem ze aparat kiepsko reaguje na zmiany przyslony, jednak jak oswoic sie ze sprzetem i go lepiej poznac to mozna to skorygowac, poza tym radze robic RAW, wtedy latwiej uzyskac to co sie chcialo na poczatku.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zibi nie chodzi o uspokojenie klienta, powiedziala mi ze problem jest znany, w innym wypadku kazaliby odeslac aparat na gwarancji i przyslaliby go spowrotem stwierdzajac ze wszystko jest ok, tu jest inaczej poniewaz sami sie do tego przyznaja ze jakas partia ma taka wade! Zreszta zobacz ile osob sie na to skarzylo od poczatku tego watku, ja jestem przedostatnia Nigdy na forach fotgraficznych nie pojme czegos takiego: "Z Twoje sposobu wypowiedzi wnioskuję, że jednak się nie znasz tak dobrze na temacie jak Ci sie wydaje" , co ja takiego napisalem ze tak wnioskujesz? Zapraszam na volvoforum , fakt ze nie o fotgrafii , ale nikt nie zgrywa wszystkowiedzacych jak na forach fotografcznych. Mysle ze aparat jest na tyle tania rzecza ze wiekszosc osob moze sobie na niego pozwolic i dlatego taka rozpietosc tonalna od ludzi normalnych do "wszystkwiedzacych", auto kosztuje troszke wiecej i nawet w kredytach jest poza zasiegiem wiekszosci osob wiec moze dlatego nie ma tam takiej buty i pychy