Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Niedoświetlone zdjęcia - pomocy

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Hehe , akurat volvoforum znane mi jest z opowiadań znajomego. Znam te ich kretyńskie wycieczki i wojny systemowe. Daj spokój, nie mam zamiaru tam zaglądać. Wystarczy mi to czego sie nasłuchałem, to bardzo humorystyczne forum Zwłaszcza że tam tez są najwięksi znawcy fotografii.... (tak im sie wydaje )
    Sposób wypowiedzi to oczywiście używanie skrajnej demagogii i wyrażanie opinii z wyrokiem skazującym... Niektórzy mają do tego skłonności.
    A o to przykład:
    Powiem ze nawet najstarsza klikuletnia malpka , ktora sie zachowala w szufladzie nie ma problemu z ekspozycja jak moj olympus

Jeżeli masz pecha i dotyczy problem jakiejś serii, to współczuję, ale sądzę że za jakiś czas Olek zareaguje. Zazwyczaj tak było w końcu przyznali sie do problemów z 12-60SWD i poprawią albo nawet wymienią sprzęt. Właśnie się bawiłem E-510 przed chwilą, i nie zauważyłem problemów z niedoświetlaniem, więc może rzeczywiście to wada serii.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Mimo to i tak w tym kraju więcej jest samochodów, niż lustrzanek .

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Sposób wypowiedzi to oczywiście używanie skrajnej demagogii i wyrażanie opinii z wyrokiem skazującym... Niektórzy mają do tego skłonności.
    A o to przykład:
    Powiem ze nawet najstarsza klikuletnia malpka , ktora sie zachowala w szufladzie nie ma problemu z ekspozycja jak moj olympus
    Wypadałoby się przed szarżą zapoznać z pojęciem demagogii. Chyba nic się nie zmieniło i demagogia to nadal próba wpłynięcia na opinię poprzez stosowanie działań obliczonych na osiągnięcie zamierzonego efektu przypodobania się szerszemu gronu odbiorców. Jeśli koleżanka chciała w ten sposób osiągnąć poklask na tym forum to wypada zakrzyknąć "hola hola... nie tędy droga ".

Hehe , akurat volvoforum znane mi jest z opowiadań znajomego. Znam te ich kretyńskie wycieczki i wojny systemowe. Daj spokój, nie mam zamiaru tam zaglądać. Wystarczy mi to czego sie nasłuchałem, to bardzo humorystyczne forum Zwłaszcza że tam tez są najwięksi znawcy fotografii.... (tak im sie wydaje
    No tak... niczym jeden z byłych userów tego forum. Zawsze podpierał się wypowiedziami swoich znajomych bądź nawet znajonych jego znajomych, które tylko przypadkiem uwiarygodniały go w danej chwili

...aż zerknę na to forum by przekonać się kim są Twoi znajomi skoro tak im ufasz, że polegasz w 100% na ich zdaniu.

...kogut1235 automatyka różnych aparatów będzie różnie działała. Dotyczy to pomiaru światła, ale również chociażby WB. Popytaj użytkowników E-410/510 na tym forum. Załóż osobny wątek z pytaniem o pomiar światła w tych puszkach i zobaczysz czy dotyczy to tylko Twojego aparatu czy jest to norma. Jeśli norma to musisz się nauczyć nad tym panować, a jeśli tylko Twojego lub nielicznej grupy to aparat do serwisu i wsjo. Serwis Olka załatwi sprawę szybciutko i sprawnie.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Z00m , akurat demagogię to Ty ciągle uprawiasz. To chyba twoje hobby
    PS
    aż zerknę na to forum by przekonać się kim są Twoi znajomi skoro tak im ufasz, że polegasz w 100% na ich zdaniu.

Już sugerujesz że mam tam wielu znajomych, a to nieprawda. Znam osobiście jedną osobę która działa w klubie Volvo i czasem tam zagląda stąd znam ich niektóre ich potyczki na temat fotografii, a to tylko ciekawostka. Znając jego wiem jacy to są talibowie wszechwiedzący. Stąd moje zdanie. Tylko tyle. Akurat znajomy miał OM system i zna olka dobrze. natomiast większość tam ludzi to "dresiarze" w czerwonych lub żółtych dresach o jedynie słusznych poglądach
    /*...................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kogut1235
    Kisi, nie pisalem ze jest do niczego tylko ze cos jest z tym nie tak.
    Czytaj dokladnie to co napisalem, mozesz tam przeczytac jakie modele aparatow posiadam aktualnie i z zadnym z nich nie ma takiego problemu, nie jestem takze jedyna osoba na tym forum , ktora sie na to uskarza , olypmus takze zna problem wiec nie wiem po co sie upierasz i kazesz ludziom zaczerpnac wiedzy.
    Ale są również na tym forum osoby ktore sobie radzą z tym problemem wiec ... Pamiętaj że ta pani pracuje w dziale obsługi klienta i expertam nie musi być, a jej slowa nie musza być wiarugodne (choć oczywiście powinny).

Napisalem wczesniej ze pozostale aparaty nawet w auto robia lepsze fotki niz ten w ustawieniach manualnych, tzn nie tyle lepsze co prawidlowo naswietlone.
    I co z tego wynika ? NIC
    To ze E3 z ZD50 ma szybszy AF to znaczy ze użytkownicy innych modeli powinni mieć możliwość reklamacji swoich body ?
    W każdym modelu aparatów jednej firmy mogą być rozbieżności a co dopiero jak porównujesz aparaty różnych firm. Oczywistym jest ze każda firma oferuje cos czego inni nie maja żeby przyciągnąć klienta, np. słynny canonowski plastik-fantastik...

Nie rozumiem ludzi ktorzy na sile wciskaja komus niewiedze , nie pisalem takze ze robie fotki w trybie auto, stac mnie na kupno aparatow i dlatego zawsze mam przynajmniej 3-4 lustra na raz , lubie fotografie i nie rozumiem dlaczego mialbym milczec na temat wady tego aparatu?
    Skoro to wada to oddaj aparat jako wadliwy do sklepu niech ci wymienią na nowy a jęsli jak twierdzisz partia aparatów jest wadliwa żądaj zwrotu gotówki, proste ?

Dlatego ze takze posiadasz aparat tej marki i byc moze urazam Cie w jakis sposob?
    Bynajmniej ale jest wielu krzykaczy ktorym coś nie działa tak jak by chcieli, ale należy wziąć pod uwage jedna sprawa, wszystkiego trzeba sie nauczyć i nawet tester ktory bedzie chciał sie silić na obiektywizm (o ile to mozliwe) musi spędzić kilkanaście dni zeby poznać maszynke, bo pstryknąć fotkę to nie kwestia naciśnięcia spustu. Ty najwidoczniej tego czasu nie poświęciłeś dość dużo.

Skad wogole masz wiedze ze sie na tym nie znam? Moze wywnioskowales to na tej podstawie ze opisalem ten problem , zreszta nie jako jedyny zamiast siedziec i ustawiac non stop korekcje ?
    Hehehe brawo. Chciałbym zobaczyć jak robisz zdjęcia na śniegu w górach bez stosownej korekcji Aparat też powinien wiedziec, tak ?

Powiem ze nawet najstarsza klikuletnia malpka , ktora sie zachowala w szufladzie nie ma problemu z ekspozycja jak moj olympus. Wczesniej napisalem takze ze pod wzgledem ostrosci i szumu jestem z apartu zadowolony wiec nie mowie ze jest calkiem do niczego. Nurtuje mnie tylko ten jedyny problem z ktorym boryka sie dosc duzo uzytkownikow e410/510.
    Ale jakoś najwięcej płaczą ci których poziom wiedzy albo nie pozwala tego obejsc, albo nie chca go obejsc bo aparat powienien sam zrobić.
    Celowo użyłem słowo "obejść" bowiem w każdym systemie jest tak że żeby robic fotki i wycisnąć 110% możliwości sprzętu operator aparatu WIE w jakich warunkach i co musi skorygować i jak robić zdjęcie żeby osiągnąć pożądany efekt.

Mysle ze jednak kobieta z infolinii olympusa tez gada bzdury , musisz do niej zadzwonic i powiedziec ze sie myli i ze od tego jest korekcja aby aparat robil w miare prawidlowo naswietlone zdjecia. Nie sadzisz ze jezeli olympus sam sie do tego przyznaje to cos jest nie tak? No ale pewnie oni sie myla..
    Nie nie myli sie - oddaj aparat, kup inny ktory bedzie dobrze naświetlał.

Zapraszam na volvoforum , fakt ze nie o fotgrafii , ale nikt nie zgrywa wszystkowiedzacych jak na forach fotografcznych. Mysle ze aparat jest na tyle tania rzecza ze wiekszosc osob moze sobie na niego pozwolic i dlatego taka rozpietosc tonalna od ludzi normalnych do "wszystkwiedzacych", auto kosztuje troszke wiecej i nawet w kredytach jest poza zasiegiem wiekszosci osob wiec moze dlatego nie ma tam takiej buty i pychy
    Dziekuje, ale nie skorzystam. Świat komputerowych forów jest na tyle mi znany że potrafie sam sobie wyrobić zdanie na ten temat i wszędzie sie znajdują wszystkomającyiwszystkowiedzacyforumowicze. U nas na forum Olka jest ich najmniej.
    Bute i pychę daruj sobie bo jak wiesz E-System jest traktowany jak trędowaty wiec to raczej nie u nas szukaj owej pychy!! To nie ja sie chwale posiadaniem 4 body!
    ...był Olek jest A6000

The z00m
    Gość
    Z00m , akurat demagogię to Ty ciągle uprawiasz. To chyba twoje hobby
    PS
    aż zerknę na to forum by przekonać się kim są Twoi znajomi skoro tak im ufasz, że polegasz w 100% na ich zdaniu.

Już sugerujesz że mam tam wielu znajomych, a to nieprawda. Znam osobiście jedną osobę która działa w klubie Volvo i czasem tam zagląda stąd znam ich niektóre ich potyczki na temat fotografii, a to tylko ciekawostka. Znając jego wiem jacy to są talibowie wszechwiedzący. Stąd moje zdanie. Tylko tyle. Akurat znajomy miał OM system i zna olka dobrze. natomiast większość tam ludzi to "dresiarze" w czerwonych lub żółtych dresach o jedynie słusznych poglądach
    Zbyszku, a ja mam znajomego, który mi powiedział, że jego znajomego siostra stwierdziła o forum volvo coś zupełnie odmiennego Co więcej... ona ma system OM, e-system, mikroskop i dyktafon Olympusa więc zna Olka bardzo dobrze.

Teraz może będzie łatwiej dostrzec co jest, a co nie jest demagogią. Poszukaj analogii

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zibi , na volvoforum jest tylko jeden temat zwiazany z fotografia, ludzie podsylaja rozne zdjecia i nikt niczego nie krytykuje, tam sa fotki robione nawet komorkami, nie ma praktycznie ani slowa na temat tego kto czym robi zdjecia. Cos chyba Twojej znajomej sie fora pomylily, dresiarze? Widziales zdjecia ze spotow? Sami normalni ludzie , zero dresiarzy.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ja nie muszę szukać. Jest drobna aczkolwiek zasadnicza różnica,
    Ja piszę prawdę a Ty zmyślasz
    /*...................*/

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    a czy ja powiedziałem że te dyskusje były na forum ?
    Widziałem teksty z maili i GG, pomiędzy tymi ludźmi. Czy już wystarczy wyjaśnień. Czy jeszce numer telefonu mam podać
    /*...................*/

The z00m
    Gość
    a czy ja powiedziałem że te dyskusje były na forum ?
    Widziałem teksty z maili i GG, pomiędzy tymi ludźmi. Czy już wystarczy wyjaśnień. Czy jeszce numer telefonu mam podać

...kogut1235 zapytaj innych userów E-410/510. Wielu poznało puszki na tyle dobrze, że zapewne Ci pomogą lub przynajmniej rozwieją wątpliwości co do prawidłowego działania Twojego egzemplarza.

Pozdrawiam...