Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: dosc dziwne pytanie..

Siła reputacji
    22
    Moja galeria

dosc dziwne pytanie..

przepraszam za takie pytania na forum. ale zaciekawila mnie pewna "rzecz". mianowicie da sie zauwazyc, ze wiekszosc z forumowiczow - a przynajmniej wielu! posiada c-4000. ja zakupilem dosc niedawno c-740 i zaczelo mi sie nasuwac pytanie: Czy c-4000 mimo ogromnej roznicy w cenie jest aparatem na rowni c-740, badz c-750?(no,ten to ma lepsza matryce), ale skoro tak wiele osob - i to jak zauwazylem po zdjeciach bardzo dobrych fotografikow uzywa c-4000 czy jest on az tak dobry? serce mi sie teraz kraja ze wydalem taka kase, a moglem kupic o wiele tanszy dobry sprzet. a moze jednak nie wyzucilem tych pieniedzy w bloto? Wiem ze nie potrafie jeszcze nawet w polowie wykorzystac mozliwosci mojego "oliego" ale teraz nie wiem czy te mozliwosci sa az takie wielkie wiec jezeli ktos moglby mi nakreslic znaczace plusy c-740 (o ile takie isnieja) to bylbym bardzo wdzieczny. bo nie wiem czy nie odkrecic calej "sprawy" i nie kupic czegos tanszego...

z gory dzieki

Mieszka w
    BD
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Na + : Zoom: optyczny x10 i nowszy typ kart pamięć - xD
    Na - : Rozdzielczość CCD 3,34 mln pikseli , droższy typ kart pamięć - xD tylko czy warto przepłacać prawie 500zl za zoom x10 ? Chyba że planujesz go w 90 % wykorzystać .
    OLYPUS E-1 , ZD 14-54 , ZD 50-200 , 2 x OLYPUS FL-50R , E-300 , E - 420 , OLYPUS FL-36 , ZD 14-45 , ZD 40-150, PEN E-PL3 , MZD 14-42, Sigma 50 DG EX HSM

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no wlasnie.. czy oprocz tego optycznego zoomo moj aparat niczym sie nie rozni? :/ nie podoba mi sie to..
    zoom czasami wykorzystuje, ale wiadomo statyw i te sprawy.. poza tym 500PLN nie jest on raczej wart..
    grrr i po co byl ten pospiech?

Mieszka w
    białystok
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    mysle zw 10xzoomowi mozna przeciwstawic szeroki kąt (od 32 w c4000) co dla niektorych bedzie mialo większe znaczenie, no i ten tryb makro...
    C4000z, http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=17463
    c4000, Dane Elec SM 128MB+ Kingston 128MB, Olympus SM 16MB. Emos 8168, 4x Camelion 2300, 4xHahnel 2100, tulejka 52, Hama UV 52, Case Logic CBV1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    odpuść sobie. przed zakupem to można się zastanawiać, ale jak już masz c-740 to szkoda nerwów i czasu i kasy aby to odkręcić. bo obydwa aparaty robią bardzo dobre zdjęcia. i do czego ci statyw?? w pochmurny dzień przy zoomie 10x wychodzi czas 1/200 s. można spokojnie robić nieporuszone zdjątka z ręki.

ja tam za takiego zooma to bym nawet z tałzena dołożył, a nie te marne 500zł!!!

nie marudź, nie kombinuj, tylko w teren fotki strzelać!!
    Gods Made Heavy Metal

Siła reputacji
    22
    Moja galeria

dzieki

ok, masz racje..
    zamarudzilem troche
    ale juz slonko wyszlo wiec ide w plener

dziekuje za odp..

pozdrawiam