Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Uszkodzony e-m1 ?

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    A ja zadam Ci dwa pytania. Czy używasz gripa? Czy dzieje sie to na kazdej baterii? Otoz raz mialem taki przypadek złego działania em1 z moim 40-150. Ustawial ostrość za obiektem, nie celował, nie umiał ustawić odpowiedniej przesłony. Problemem okazał sie grup, który byl nie dokrecony a trzeba to robic naprawde "na chama". Druga przyczyna byla bateria, ktora posiadala wadę i nie dostarczala odpowiedniego napięcia. Na tej wadliwej baterii dodatkowo nagrzewal mi sie aparat.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    A ja zadam Ci dwa pytania. Czy używasz gripa? Czy dzieje sie to na kazdej baterii? Otoz raz mialem taki przypadek złego działania em1 z moim 40-150. Ustawial ostrość za obiektem, nie celował, nie umiał ustawić odpowiedniej przesłony. Problemem okazał sie grup, który byl nie dokrecony a trzeba to robic naprawde "na chama". Druga przyczyna byla bateria, ktora posiadala wadę i nie dostarczala odpowiedniego napięcia. Na tej wadliwej baterii dodatkowo nagrzewal mi sie aparat.
    Bingo. Mz wina leży po stronie mojej chyba. Odkręciłem grip, usunąłem baterie wszystkie. Teraz jest OK. Chociaż byłbym pewien, że grip był dobrze dokręcony wcześniej, to przypuszczam, że mój syn mógłby się bawić pod moją nieobecność. Powiem szczerze, że myślałem wcześniej o tym właśnie. Mam tylko nadzieję, że to tylko ta właśnie błahostka. Pozdrawiam wszystkich.

---------- Post dodany o 15:34 ---------- Poprzedni post był o 15:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak rzecz sie mimo wszystko powtarza, to umów się z serwisem, tylko dokładnie ima opisz usterke, byś nie musial odsyłać kolejny raz jak ja mój Zd 12-60 czy jagger E-M1. może jakieś sprzężenie...
    Zastanawia mnie tylko, czy faktycznie sytuacja może się powtórzyć. Jeszcze raz piszę, że nie można było zdjęć przeglądnąć lub przewijać menu. Muszę wbić w się temat jagger-a nie było mnie dawno, nie wiedziałem że pozbył się E-5 na rzecz Em - 1
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    jak grip jest niedokręcony to menu też szaleje. Też tak miałem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Bingo. Mz wina leży po stronie mojej chyba. Odkręciłem grip, usunąłem baterie wszystkie. Teraz jest OK. Chociaż byłbym pewien, że grip był dobrze dokręcony wcześniej, to przypuszczam, że mój syn mógłby się bawić pod moją nieobecność. Powiem szczerze, że myślałem wcześniej o tym właśnie. Mam tylko nadzieję, że to tylko ta właśnie błahostka. Pozdrawiam wszystkich.
    No

---------- Post dodany o 15:34 ---------- Poprzedni post był o 15:25 ----------

Zastanawia mnie tylko, czy faktycznie sytuacja może się powtórzyć. Jeszcze raz piszę, że nie można było zdjęć przeglądnąć lub przewijać menu. Muszę wbić w się temat jagger-a nie było mnie dawno, nie wiedziałem że pozbył się E-5 na rzecz Em - 1
    Ano zakochałem się w em1 jakoś nie mogę już teraz dużego 4/3 trzymać w dłoni... To niewygodne....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Ano zakochałem się w em1 jakoś nie mogę już teraz dużego 4/3 trzymać w dłoni... To niewygodne....
    Ze wzajemnością?

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Słuchajcie moi mili. Dzisiaj miałem małe zlecenie, dosłownie 5/6 zdjęć.
    Sprawdziłem aparat przed wyjściem, wszystko OK. Poustawiane jak trzeba, czyli brack, hdr itp. na off. Zdjęcia przegląda na ekraniku, menu wyświetla itp. Sprawdziłem i z gripem i bez niego i znów z gripem.

Po zrobieniu ok 7-miu zdjęć, chciałem je przeglądnąć i lipa. Ani podglądu zdjęć, ani menu szybkich ustawień na ekranie, tylko i wyłącznie w wizjerze. Niebieskie menu działa teraz bez problemu, toteż zrzuciłem zdjęcia i zrobiłem całkowity reset ustawień aparatu. Dalej nici.

Okazało się, że dopiero na ekranie widać cokolwiek, gdy on jest odchylony od swojej pierwotnej pozycji. Tak chyba nie ma być, tego się chyba nie ustawia ?

Do aparatu obecnie mam podpięty 9-18 D. Olka.

Pomocy.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy wizjerze elektronicznym są jakieś czujniki?

Myślę, że znalazłem rozwiązanie, jeśli tak.
    Normalnie mi głupio, ale przyczyną wariacji (zwłaszcza tych z ekranem) mógł być zachlapany wizjer. Nieznacznie, ale jednak.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy wizjerze elektronicznym są jakieś czujniki?

Myślę, że znalazłem rozwiązanie, jeśli tak.
    Normalnie mi głupio, ale przyczyną wariacji (zwłaszcza tych z ekranem) mógł być zachlapany wizjer. Nieznacznie, ale jednak.
    Jak przysłonisz ten czujnik przy wizjerze, to wyłącza ekranik i działa wizjer.
    Jeśli był zapaskudzony to mógł nie przełączać ekranu i wizjera.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.