Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Dźwięk migawki w OLYMPUS SP 510.

  1. #1

    Dołączył
    Dec 2007
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

    Dźwięk migawki w OLYMPUS SP 510.

    Czy ktoś wie w jaki sposób można włączyć dźwięk migawki w OLYMPUS SP 510? Bez względu na to czy ustawię dźwięk 1 lub 2 na niski bądź wysoki to i tak nie mogę włączyć dżwięku migawki. Czy ktoś wie jak to można ustawić?

  2. #2
    | OlyJedi
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    679
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    A czemu nie ustawiasz na WYLACZONY? Wtedy aparat nie bedzie wydawal dodatkowych dzwiekow.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

  3. #3

    Dołączył
    Dec 2007
    Posty
    4
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cały czas jest WYŁĄCZONY. Chciałem go włączyć na próbę ale jest to niemożliwe. Chodzi mi o to żeby słyszalny był dżwięk migawki podczas robienia zdjęcia.

  4. #4
    | OlyJedi
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    679
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Nie doczytalem.
    Nie wiem po co to wlaczac, migawka mechaniczna i tak dzwieki wydaje swoje Ale jak nie slychac po wlaczeniu to aparat moze byc w trybie silent. Na glownym ekranie ikona 1 od prawej w dolnym rzedzie.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

  5. #5
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Krakowie
    Posty
    8.596
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz
    Nie wiem po co to wlaczac, migawka mechaniczna i tak dzwieki wydaje swoje
    Error. Kompakty cyfrowe nie mają migawki mechanicznej.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

  6. #6
    | OlyJedi
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    679
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz
    Nie wiem po co to wlaczac, migawka mechaniczna i tak dzwieki wydaje swoje
    Error. Kompakty cyfrowe nie mają migawki mechanicznej.
    To co w takim razie halasuje? Jak sie przyjzec pracy obiektywu to wyraznie widac 5listkowa przyslone i przelatujaca w pionie plaszczyzne migawki.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

  7. #7
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Krakowie
    Posty
    8.596
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz
    Nie wiem po co to wlaczac, migawka mechaniczna i tak dzwieki wydaje swoje
    Error. Kompakty cyfrowe nie mają migawki mechanicznej.
    To co w takim razie halasuje? Jak sie przyjzec pracy obiektywu to wyraznie widac 5listkowa przyslone i przelatujaca w pionie plaszczyzne migawki.
    http://www.fotografuj.pl/Article/Jak...a/id/72/page/4
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

  8. #8
    | OlyJedi Awatar kasprzyk
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Posty
    3.695
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria


    a mój C-7070 ?
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

  9. #9
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Krakowie
    Posty
    8.596
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk


    a mój C-7070 ?
    Nie znam tego modelu, ale jeśli ma podgląd na żywca (a pewnie ma), to też nie ma migawki.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

  10. #10
    | OlyJedi Awatar kasprzyk
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Posty
    3.695
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Rafale no dobrze - ale jak nazwać element który otwiera się i zamyka - są tam blaszki, które otwierają sie na zewnątrz i zamykają do środka - to nie migawka ?
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Podobne wątki

  1. E-P1 - jak wyłączyć LCD i dźwięk?
    By marekl in forum System micro 4/3
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 5.11.09, 08:17
  2. zdjęcia i dzwięk
    By dodo in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 11.04.08, 19:29
  3. Olympus RM-2 skan migawki
    By format in forum E-System
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 24.11.06, 20:42
  4. dziwny dzwiek - e-500
    By ezier in forum E-System
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 23.03.06, 17:16
  5. mju digital 600 dźwięk
    By mjus in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.02.06, 10:21

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.