Dzemski, dzięki za zaangażowanie w temacie i cenne uwagi. Nie spodziewałem sie , że made in Soviet Union spotka się z rzetelnymi i obiektywnymi ocenami. Znaczy sie warto nadal z tych światłomierzy korzystać, co też uczynię. Pozdrawiam.
Dzemski, dzięki za zaangażowanie w temacie i cenne uwagi. Nie spodziewałem sie , że made in Soviet Union spotka się z rzetelnymi i obiektywnymi ocenami. Znaczy sie warto nadal z tych światłomierzy korzystać, co też uczynię. Pozdrawiam.
w Rosji spokojnie można zakupić taki akumulator. Cena nie powalająca, jedyne 105 rubli:
http://trd.nov.ru/product_info.php?products_id=44455
w UK kosztuje 2 funty.
Dlaczego nie widzę fotek w postach?
BO ich nie ma.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Don Pedro, mam światłomierz Swierdłowsk 6, chyba bateria byłaby taka sama, kupiłem ją w W-wie, przy GUS-ie w podziemiach, tam są pawilony z elektroniką, częściami komputerowymi itp. Są też sklepy z bateriami, chyba każdego rodzaju jakie na świecie wyprodukowano, spróbuj tam. Oczywiście należałoby pojawić się tam osobiście. Zakupu dokonałem parę lat temu, ale sklepy wciąż tam są, może baterie tego rodzaju też.
Zauważyłem, że to stare posty, ale może kiedyś się komuś przyda info![]()
Ostatnio edytowane przez staryman ; 18.01.19 o 22:47 Powód: Uzupełnienie
jest dobrze