Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: RM 1 + e510 jakie możliwości

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    sorki ale wolałbym pilota który zajmuje 10 razy mnie niż to ustrojstwo i odrazu działa, nie trzeba nic podłączać,
    Czy mając oryginalnego pilota możesz:
    - od razu uzywać (bez ustawiania w menu aparatu)?
    - robić zdjęcia seryjne?
    - uzywać autobracketing?
    - robic zdjęcia będąc 15m z tyłu aparatu?
    Jeśli odpowiesz 4 razy "tak" to może i nie warto ale nie liczyłbym na takie odpowiedzi.
    Bardzo mnie rozbawiła Twoja odpowiedź
    Szczególnie 1. Kliknięcie przycisku na body i przekręcenie pokrętła funkcyjnego, która to czynność z całą pewnością trwa krócej niż podłączenie kabelka od ww. sprzęta jest faktycznie trudnym i mozolnym gmeraniem w menu aparatu. W sumie jak miałem C-8080 to miałem to cały czas włączone. Teraz różnie czasem tak a czasem serie.
    Ad.2 u mnie nie mogę, ale muszę tu zaznaczyć że posiadam biedniejszą darmową wersję pilota tj. RM-2. Nie wiem jak to jest przy RM-1
    Ad.3 zdjęcia seryjne to u mnie kilkakrotne naciśnięcie przycisku pilota – mnie wystarczy.
    Ad 4 szkoda, że nie 100 m w prawo i 15 do tyłu. Nie zostawiam tak osamotnionego aparatu zdala ode mnie. Jeśli używam pilota jestem z przodu (bo po to używam pilota, żeby zrobić sobie zdjęcie, nie mierzyłem odległości) albo tuż za nim aby zrobić zdjęcie na Bulb np. nocne.
    Wymienione przez Ciebie argumenty nie powodują u mnie chęci wydania 100 zł za coś co mam za darmo lub mógłbym mieć za 30 zł i wolne miejsce.
    Ravee_n poprosił o opinię, którą wyraziłem. Jeśli masz inną to to napisz i oczywiście masz do tego prawo i możesz to kupić, po to to produkują, ja takiej potrzeby nie czuję. Dobrze, że są różne potrzemy i różne „zachcianki”, bo inaczej nadal produkowano by tylko czarny model forda T.
    Pozwól też mieć innym inne zdanie OK ?

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ravee_n
    Czyli jednym słowem kupować?? A to ten odbiornik nie musi byc umocowany na sankach?? To jak łaczy sie z aparatem?? Te wszystkie funkcje które wymieniłes sa dostępne w tym pilocie??
    Te urządzonko działa tak samo jak wężyk spustowy.
    Podłączasz go kabelkiem (tak jak wężyk) do gniazdka pseudo-USB (12-pin).
    Ponieważ odbiornik i kabelek są oddzielne to łatwo do tego kabelka można dosztukować: gniazdko mini jack, kabel trzyżyłowy i dwa przyciski i masz normalny wężyk spustowy.

Funkcje, które wymieniłem nie zależą od pilota ale od aparatu. W E-300 (i pewnie w innych też) możesz wybrać na raz albo zdjęcia seryjne albo autobracketing albo używanie pilota. Dlatego używając oryginalnego pilota (albo innego) nie możesz robić zdjęć seryjnych czy używać autobraketingu.

Jeśli zamieżasz robić sobie zdjęcia z odległości kilku metrów to może i nie warto i lepiej kupić oryginalnego pilota ale jeśli kombinujesz wykorzystać do innych celów to ten komplet jest ciekawą propozycją.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki Bardzo za Wasze opinie. Szczególnie, ze są tak odmienne. Musze to jeszcze przemyśleć ale teraz już bede wiedział co brać pod uwage. Myśle ze jednak zdecyduje sie na droższą wersje gdyż mnogość funkcji bardzo mnie intryguje :P