Świetne fotki. No i widać ze to profi szkiełko. Ujęcia też fajne. Pierwsza fotka mi sie podoba. Fajne słońce, ciepła barwa światła - szkoda ze nie dałeś dłuższego czasu coby szmigiełko dało dynamike lepsza.
Świetne fotki. No i widać ze to profi szkiełko. Ujęcia też fajne. Pierwsza fotka mi sie podoba. Fajne słońce, ciepła barwa światła - szkoda ze nie dałeś dłuższego czasu coby szmigiełko dało dynamike lepsza.
...był Olek jest A6000
niestety przy odpalaniu śmigło nie obraca się szybko, a jak zaczyna się obracać to już nie ma kłębów dymu...
co do imprez lotniczych, Wojtek, to nie wiem do kogo się zwracałeś? Kto to jest Rafał?
Od siebie mogę powiedzieć tyle: w przyszłym roku Radomia pewnie nie będzie bo jest co dwa lata ale kto wie.
Pozostaje Ci Góraszka, Małopolski Piknik Lotniczy i dni otwarte w bazach: zwykle Krzesiny, Łask, Powidz, Mińsk Maz. Będzie na pewno jakaś akcja w Krzesinach jak przyjmą ostatniego eFa...poza tym nasi piloci będą się chcieli w nim pokazać i będa mieli wystarczający nalot.
A w ogóle to codziennie można ich "ustrzelić" ok 9:30 i 13:30bo wtedy podnoszą maszyny w powietrze. Poznań ul. Ożarowska - usłyszysz i zobaczysz z daleka![]()
Co do imprez to i tak chyba najlepiej pojechać gdzieś za granicę. Najbliżej masz Brno - polecam, wiedzą jak robić pokazy a w przyszłym roku wypada im Jubileusz. Dalej Kecskemet na Węgrzech w sierpniu, no i Berlin ILA2008 - 3 dni takiej jazdy jaką rzadko się widuje. Maszyny rejsowe w low-pass`ach pewnie A380 się pokaże. Łatwy dojazd, blisko.
Reszta jeszcze lepsza ale już daleko ( Francja, Wyspy itd...)
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Kapitalne fotki![]()
A po co są te dziury w siedziskach?![]()
[quote="Oleryk"]Myślałem że chciałeś sprzedać to szkiełko a do wiosny to już na pewno znalazł by sie ktos z kaską bo chętnych nie brakuje zapewne. Pewnie pobawiłes sie i pomyślałes a na wiosne będzie lepsze światło a i cierpliwości sie nauczę do tego czasuZamieszczone przez lessie
![]()
Dla nas wszystkich lepiej jak nie sprzedasz bo popatrzymy na fajne fotki które nim zrobisz.
Abedin
Też mnie to zafrapowało.Zamieszczone przez Harpo
Łatwiej sprzątać?
powiem szczerze że nie wiem skąd dziury ale podobne myśli miałem. Z tym że są tylko z jednej strony w rzędzie po lewej...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Miejsca dla nowicjuszy .![]()
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
Ocho! Widzę że ANTEK rządzi w większości aeroklubów.
Zacznę od tego że fajna reporterka z tego wyszłaa szkiełko spisało sie BARDZO fajnie.
Mieszkam w Gliwicach i mam zaraz za osiedlem aeroklub szkoleniowy, więc często w sobote-niedziele zaglądamy tam w formie spacerku! To co opisałeś z tym SZYBKIM OPADANIEM LUDZI to fakt, a jeszcze jak sie bierzesz za przekadrowanie z 3ma punktami AF no to sam wiesz ... Łatwiej to zrobić kompaktem z dobiegaczka i samoczynnym doborem punktu AF, choć efekt już nie ten. Ja walczyłem SP510UZ.
Czasem można zobaczyć jak w antku odpalają śmigło na PYCH - wygląda to komicznie![]()
Przepraszam lessie że to w twój w wątek wklejam...
Pozostaje Ci tylko życzyć E-3 do tej zabawy - będzie łatwiej. Chociaż i tak poszło Ci dobrze!
Bardzo podoba mi się ANTEK w powietrzu, a ten 50-200 pokazuje DUŻO uszczegółów.
Lessie, udane foty. Stare Olki nie bardzo nadają się do szybkiej reporterki.
Bardzo fajne foteczki : ) A dziadek to dziadek zaszybki nie jest![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?