Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [DPR] CP+ 2015: Olympus interview: 'since 1936 our policy has been to make our camera

| OlyJedi Awatar RSSBot
    Siła reputacji
    57
    Moja galeria

[DPR] CP+ 2015: Olympus interview: 'since 1936 our policy has been to make our camera

When we attended CP+ last month in Yokohama, Japan we sat down with senior executives from several major camera and lens manufacturers. Among them was Haruo Ogawa, President of the Imaging Business Group and Executive Managing Officer at Olympus Corporation. Among other things we spoke to Mr Ogawa about the current and future direction of Micro Four Thirds and the challenges of introducing 4K video. Click through to read our interview

Więcej...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Ciekawy wywiad, z którego warte odnotowania są słowa:

In the future, do you think high-res shot mode could be speeded up enough that the function could be used in hand-held shooting?Yes this is technically possible in the future. It depends on the performance of the camera’s processing engine, so as the engine performance improves, then yes - it should be possible.
    Czyli raczej będzie hires bez statywu w następnych aparatach.

Can you give us some idea of your lens roadmap?Our priority first of all is the pro and premium series of lenses for enthusiast and professional photographers. We also want to add some more reasonably-priced lenses for entry-level users, similar to the 45mm F1.8 - we’re looking into this now.
    Obiektywy zbliżone jakością i ceną do 45/1.8 - Lubię to!

Are you looking to develop on-sensor phase-detection autofocus in future models?
    Before Micro Four Thirds we had Four Thirds. Lenses designed for Four Thirds require phase-detection autofocus [in the camera]. So in order for these lenses to still be utilized [in M43 cameras], we will continue to develop phase-detection AF. For this reason, we’d like to improve AF speed and precision. E-M1 firmware version 3.0 increases continuous shooting with autofocus tracking to 9 frames per second. This is one result of our improvements to phase-detection AF.

Do you think the best solution is a combination of the two types of autofocus?
    Yes. Phase-detection AF cannot incorporate features like face and eye-detection, so I believe that the best solution is contrast-detection plus phase-detection.
    Czyli dalej pracują nad AF fazowym, co ciekawiej można się spodziewać połączenia detekcji po kontraście i fazowej.

Are you thinking of adding 4K video capture in future models?
    4K movie places a large burden on the image processor, so there are tradeoffs. This time we prioritized image stabilization, but in the future, when processor performance increases we can provide both.
    Można się spodziewać 4k w E-M1 mk2? Sądzę, że tak o ile ogarną szybsze procesory.

Pracujcie, pracujcie

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Ciekawy wywiad, z którego warte odnotowania są słowa:
    Czyli raczej będzie hires bez statywu w następnych aparatach.
    Obiektywy zbliżone jakością i ceną do 45/1.8 - Lubię to!
    Czyli dalej pracują nad AF fazowym, co ciekawiej można się spodziewać połączenia detekcji po kontraście i fazowej.
    Można się spodziewać 4k w E-M1 mk2? Sądzę, że tak o ile ogarną szybsze procesory.
    Pracujcie, pracujcie
    Spoko. Za trzy lata będzie kolejny lepszy model....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Nie muszą ogarniać, mogą dołożyć drugi procesor jak w C.

Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    tylko muszą go jeszcze zasilić i odprowadzić ciepło - z tym może już być problem w tak małym body

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    tylko muszą go jeszcze zasilić i odprowadzić ciepło - z tym może już być problem w tak małym body
    Ja bym w tym problemu nie widział.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    e-1 miała 4 procesory
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.