To zrób odszumianie w Neat Image.
Na szybko ostatnie:
To zrób odszumianie w Neat Image.
Na szybko ostatnie:
Fuji S5 Pro
DZIĘKI! RewelacjaMoże jednak popracuje nad wszystkimi. Mam Raw Therapee, ale obrabia również JPG.
Dawid, mi się podoba foto nr 1.
Motyw z niebem na nr 3 jest fajny tylko troche 'nie tak' to wyszko.
p.s. numeruj foty
Nie cierpię nowych nickówZamieszczone przez Smerf Maruda
![]()
1. Fajne, nie wiem czy najlepsze, przeszkadza trochę mgiełka, wyszło mało ostre, nie wiem czy kwestia ustawień, czy obiektyw (mam taki co pod słońce orbi się 'mleczny' obraz). Więc zamysł fajny, dobry kadr, technicznie trochę zabrakło.
2. Ciekawe miejsce, ale zdecydowaie przegapiona szansa na ciekawe foto, zwłaszcza jeśli chodzi o kadr (oczywiście moim zdaniem - czyli amatora).
3. Ciekawe, dobrze wypatrzone, troszeczkę ciemne (o tym chyba pisali) i poprawił bym kadr.
Ogólne wrażenia pozytywne, myślę, że z biegiem czasu będą same udane zdjęcia w tym wątku, czego oczywiście Tobie życzę.
Następnym razem pojedziemy sami (ja i dziewczyna), bo te biura podróży mają strasznie napięty harmonogram i nie ma kiedy fotek robić.
Wawel, Kraków.
Mam pytanie. Tego dnia niebo było całkowicie szare i detale w światłach wyszły bardzo delikatne, a podczas desaturacji straciłem je kompletnie. Co zrobić by w takich warunkach było ich na zdjęciu więcej?
Hmm metod jest dużo, IMHO najlepsza to chyba zastosowanie filtrów do fotografii B&W (np. czerwony, zielony, żółty)
Jeśli chodzi o PS to
1. Można przed odbarwieniem pobawić sie kolorem selektywnym (dosycić), w twoim przypadku biały i szary
2. Odbarwiać w PS mieszniem kanałów (zaznaczamy monochromatychnie) i bawimy się nasyceniem 3 podstawowych kolorów
Katedra na Wawelu
Kompozycja może nie powala, ale światło chyba ciekawe?
Przyjemny kadr, zrobiony przed zachodem słońca.
Postarałbym się jeszcze o lekkie wyprostowanie ścian, byłoby bardziej naturalnie.
Swiatelko rzeczywiscie extra! Bardzo przyjemne![]()