LOL, czyżby 510-tki miały defaultowo w fabryce R+ ~100/200?Zamieszczone przez panterra
![]()
LOL, czyżby 510-tki miały defaultowo w fabryce R+ ~100/200?Zamieszczone przez panterra
![]()
Dobra Panowie-koniec zartow bo sprawa powazna.
Najprawdopodobnie masz ustawiony licznik na ilosc wpadajacego swiatla.Powinienes przestawic na ilosc nacisniec migawki.
Jesli masz ustawiony na ilosc wpadajacego swiatla a wykonasz fotke przeswietlona to aparat zapisije jako 1,1 lub 1,2.Zalezy ile jest przeswietlona.Jesli zrobiles okolo 60 fotek i 20 bylo przeswietlonych to aparat wskaze Ci 68 prawidlowo naswietlonych ujec.To chyba normalne,ze musi te swiatlo jakos prawidlowo podzielic.W analogach jest podobna sytuacja.Jak masz film 22DIN i zrobisz z rolki 36 fotek to po wolaniu kilka jest jasniejszyc lub ciemniejszyc.Po prostu nie da rady 22 podzielic na 36 wiec zawsze na jakiej klatce bedzie mnie lub wiecej tych DIN.
Dlatego zaleca sie przy takich czulosciach wykonanie tylko 22 zdjecia.Jesli chcesz wykonac 36 powinienes miec film 18DIN.Wysokiej klasy analogi maja na wyposazeniu magazynki w ktorych mozesz umiescic do 10-ciu rolek w calosci .Robisz prawie caly magazynek na sesji,reszte wywalasz,bo i tak na koncowce nie ma tych DIN.
błachachachachachachaZamieszczone przez lucca
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Masz u mnie piwko![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
śmieszne![]()
![]()
Chińskie podróby i tyle
E-500
dobra, pośmialiśmy się i chyba już wystarczy zaśmiecania kolejnego wątku
na poważnie, jaka tego może być przyczyna?
Moim zdaniem ktos napstrykal te foty - moze olympus, olympus polska a moze dystrybutor albo sklep. Najlepiej bedzie zadzwonic do Olympusa i zapytac sie co w takiej sytuacji kiedy ilosc zdjec faktycznie pstryknietych jest wieksza od tej jaka my zrobilismy.
No a jaka może być? Ktoś już go macał... Pytanie tylko czy przed, czy po opuszczeniu fabryki. Czym tu się przejmować? Może sprzedawca sprawdził, czy wszystko działa, żeby później mu klienci nie przychodzili ze zwrotamiZamieszczone przez panterra
.
to tez mozliwe, jesli dostales gwarancje itd to z jednej strony nie ma sie co martwic z drugiej swiadomosc ze ktos macal i troche zuzyl MOJ I TYLKO MOJ aparat za ktory zaplacilem w sumie niemale pieniadze jest troche wkurzajaca
ja się tym nie martwię, jestem ciekawy tylko
100 zdjęć, żeby sprawdzić czy aparat działa to trochę dużo