Ja tam bym się nie zastanawiał jakby ktoś zaproponował mi wymianę mojego 12-60 na 14-35...![]()
Ja tam bym się nie zastanawiał jakby ktoś zaproponował mi wymianę mojego 12-60 na 14-35...![]()
Też myślę o zakupie tego obiektywu i boję się problemów z autofokusem. Jakość zdjęć jest świetna, co potwierdza każdy kto miał go w ręku i fotografował nim. Ja oceniam go na podstawie testów i sampli w internecie. A jak wygląda autofokus w porównaniu do starego kitowego 14-45mm? jak nie będzie wolniejszy to nie będę się nawet zastanawiać, gdyż najważniejsza jest dla mnie jakość zdjęć.
Wolniejszy napewno nie będzie a porownywanie go z kitem jest bezcelowe.
Znalazlem teorie ,wg.ktorej ten obiektyw ma problemy z ustawieniem AF przy slabym kontrascie a OLY nie daje zadnego fix-upgrade-u poniewaz....nie pasuje w 100% do oferowanych na rynku korpusow.Wg. tej teorii ,obiektyw po prostu wyprzedził przyszly korpus gdzie AF bedzie dzialal na zasadzie detekcji kontrastu.Problem dotyczy dokladniej silnika w obiektywie ktory w 14-35 rozni sie od tego zamontowanego w 12-60.Ten w 12-60 ma byc "kompatybilny" z AF dzialajacym na zasadzie detekcji fazowej. (mam nadzieje ,ze niczego nie poplatalem ,tlumacze z j.obcego).
Ciekawe jak z tym jest...przekonam sie niedlugo bo zamowilem obiektyw.
------------------------------------------------------------------------------------------
Kuzwa, 14-35 i jestem w raju. A gdybym jeszcze dostal do tego 35-100 to by byla nirwana.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia