Zoom-ie (ciekawy nick swoją drogą, szczególnie w takim sformułowaniu)
Pierwsza sprawa: 2,0 to nie 2,8, to lata świetlne do przodu.
A ja po cichu namawiam do zakupu, chcąc w ten sposób tą zmianę przyspieszyć.Olympus ma świetne szkiełka, ale są zbyt drogie w stosunku do odpowiedników konkurencji. Userzy e-systemu płacą cenę za niewielką sprzedaż sprzętu określanego jako Top Pro. Szczerze życzę by to się zmieniło.
Chodziło mi (przyznam się, nie wprost) o to, że cokolwiek kupisz w E-systemie możesz być pewien doskonałej jakości i słuszności wydania Twoich pieniędzy. Pod pojęciem "ciągnięcie z portfelika" miałem na myśli szkła, których parametry podawane są niejako na wyrost, jasne obiektywy które lubią być nie do końca ostre bez przymykania przysłony (to czego w Olku w klasie PRO i TOP-PRO na próżno szukać, a jeśli już znajdziemy, to nie są wady o dużym poziomie).I wytłumacz proszę co rozumiesz przez
tank_driver napisał/a:
Lepsza taka polityka niż ciągnięcie z portfelika.
Ogólnie, nie kwestionuję że konkurencja ma dobre szkła. Nie zakwestionuję że są wśród nich modele lepsze od tych adekwatnych w Olku. Chodzi mi tylko o pewność jakości szkieł ze stajni ZD, pewność taką, że jak już (w końcu) coś wypuszczą, to jest to ostre i pozbawione większości wad optycznych w niemal całym zakresie przysłon i ogniskowych.
To tile![]()