Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 260

Wątek: ED 14-35mm 1:2.0 SWD

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Karol K. Zobacz posta
    AUTOFOKUS

Działa szybko, ale czasem potrafi zgłupieć. Mam nadzieję, że aktualizacja firmware'u rozwiąże ten problem.
    Właśnie AF najbardziej mnie rozczarował. Z E-3 wolny (w porównaniu do D700 i AF-S 24-70), a w gorszych warunkach oświetleniowych wręcz kiepski. Marudny i mało pewny. Doostrzanie jest normą. Muszę sprawdzić firmware i ewentualnie zaktualizować zarówno body jak i obiektyw. Może coś się poprawi.

Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    [...]ostatnio robiłem ślub 12-60... ale skłaniam się ku 14-35
    Ja odwrotnie. Myślę nad zamianą na 12-60 SWD. Mogę sobie na, to pozwolić, bo 14-35 kupiłem w rewelacyjnej cenie, ze względu na dwie malutkie ryski na przedniej soczewce, które nie mają najmniejszego wpływu na obrazek.

Irytują mnie monstrualne rozmiary 14-35 oraz wolna i mało pewna praca AF. Może się przyzwyczaję. Do rozmiarów oczywiście. Jeśli chodzi o AF, to liczę, że mam starszy firmware i po aktualizacji coś się zmieni. Jeśli nie, to ląduje na giełdzie.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Hmm zastanawiam się nad zakupem w/w szkła lub ewentualną przesiadką na Nikona. Rozważam zakup dla f/2, bo mimo wszystko 12-60SWD jest czasem za ciemny(choć tak to bajka). Testów tego szkła jak na lekarstwo ale trafiłem an sporo opinii krytykujących pracę AF :/ Wiem, że jedna z aktualizacji E-3 dotyczyć miała współpracy z jasnymi szkłami ale nie wiem czy to coś zmieniło.

Co ciekawe ponoć obiektyw pracuje lepiej z E-30 tak jakby wyeliminowano w AF jakąś wpadkę z poprzednika.

EuroLiberty sprawdzałeś już ten firmware?

Jeśli faktycznie z E-3 jest coś nie tak, to dość niemiła wpadka Olympusa, bo następcy E-3 nie wiadomo kiedy można oczekiwać no a nawet jeśli byłby za rogiem to i tak kasa...

S4INT
    Gość
    Test na optycznych:

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=190

jakieś opinie dotyczące testu, rezultatów ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Test na optycznych:

No cóż, Optyczni tylko potwierdzili to co już tu pisaliśmy.
    Świetne, drogie szkło z kiepskim AF.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Na AF tam raczej nie narzekaja i ogólnie szkło bardzo fajne... ale widać, że na siłę chcą plka zepchnąc bo cena jaką podają za to szkło jest kosmiczna a w rzeczywistości jest niższa zdecydowanie
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Jak w każdym przypadku, są zady i walety, plusy dodatnie i ujemne. Ogólnie jednak wynik bardzo dobry, brak większego narzekania. A praca AF była krytykowana w odniesieniu do całego zestawu. Jak pamiętamy, E-3 ma problemy autofocusem, więc to raczej wina puszki może być a nie obiektywu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Test na optycznych:
    Trudno mieć zastrzeżenia do aspektów technicznych tego testu, natomiast hmmm, z warstwą opisową, głównie wstępem i podsumowaniem można polemizować. Tu odnoszę wrażenie, że Olympus został potraktowany dość przychylnie.

Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Na AF tam raczej nie narzekaja i ogólnie szkło bardzo fajne... ale widać, że na siłę chcą plka zepchnąc bo cena jaką podają za to szkło jest kosmiczna a w rzeczywistości jest niższa zdecydowanie
    Hmmm, podali cenę ze sklepu od, którego pożyczyli obiektyw, co jest logiczne.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

piotrek204
    Gość
    Optycznie szklo rewelacyjne, szkoda tylko ze olympus nie potrafi robic skuteczniejszych powlok.

Nie zmienia to faktu ze nie ma do czego go przypiac.

qbic
    Gość
    Ciekawi mnie jakie jest całkowite kolo obrazowe rzucane przez ten obiektyw, może jakiś posiadacz przetestuje.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Optycznie fajne szkiełko, ale cena porażająca. Szkoda też że nie zaczyna się od 12mm.
    Mimo wszystko super, już przy 2.0 ostre i z wystarczającą głębią. FF trzeba przymknąć do 4.0 żeby mieć ten sam efekt.

Konkurencja jest zauważalnie tańsza i ciut szersza, ale na tym się kończą jej zalety.
    Zapraszam do albumu i galerii