Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: E3 - wstępne pomiary DR i TR

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a mnie tam grip czy plecak do niczego niepotrzebny. za parę miechów sprzęt będzie dopracowany programowo, potanieje i można będzie podjąć decyzję.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja i tak najwcześniej w czerwcu 2008 będę w stanie się skusić więc zdążą może wyklepać trochę sprzętu i puścić update firmware'u...

Tak czy inaczej ten E-3 musi się znaleźć w moim plecaku. E-1 powoli nie wyrabia.
    A właśnie zauważyłem że coś zwolnił - na bank nie jest to deklarowane 3 kl/sek. Myślałem że to kwestia ustawień ale nie, niezależnie od doboru czasu, przysłony, pomiaru i innych ustawień jest wolny...Jest szansa że w serwisie to uwzględnią? Mam jeszcze gwarancję...
    W ogóle co odpowiada za prędkość serii w sprzęcie? System migawki?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Matko, jak dobrze że nic nie rozumiem z tego technojęzyka....Tak i tak mam czasami dylematy a gdybym jeszcze coś z tego rozumiał to palnąłbym sobie w łeb
    Powiedzcie po ludzku: ładnie jest czy jest nie ładnie?
    Albo ładniej niż a brzydziej niż...
    Albo generalnie: brać czy nie brać
    No przeciez oczywiste, ze brac
    Chyba proszki na uspokojenie .
    No, to dla tych, ktorzy chca kupic teraz a nie ma co, bo sprzet jeszcze na polki nie zawital
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

qbic
    Gość
    OT: korpus na fotozakupach 5075.00PLN (brutto)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Ale tak na poważnie. Jestem spokojny o to że będzie dobrze. Już mówiłem że Olympus musi popracować na charakterystykami. Musi je "wygładzić". Da to się zrobić poprzez odpowiednią korekcję oprogramowania. Firmware 1.2 będzie już OK. Po prostru jeszcze nie opanowali jeszcze idealnie tych w sumie nowych matryc. Dlatego tez sie tak opóźniali z premierą. W sumie dopiero od roku chyba nad nimi pracują.
    nie wszyscy mieli łatwo, np Nikon w D40x dopiero opanowal 10 mpix matryce, ktora byla w D80 (w D200 byla ciut inna)
    podobnie bylo w serii D70(s), D50 i D40 (w D40 spisuje sie najlepiej z tej calej serii)

Cytat Zamieszczone przez qbic
    Swoja droga Cra3y czemu -H 9 ? Odzyskiwanie przepaleń przy HDR nie ma najmniejszego sensu bo wprowadzę bzdurne dane do obrazu.
    poniewaz Lightroom z takiego tiffa robi calkiem niezly uzytek sprobuj sam
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    noo, więc cena się ustabilizowała na poziomie 5100 pln. pierwsze 2-3 dostawy zejdą a wiosnę przywita z ceną 4500 a lato z ceną powiedzmy 4200... i o to chodzi.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    noo, więc cena się ustabilizowała na poziomie 5100 pln. pierwsze 2-3 dostawy zejdą i wiosnę przywita z ceną 4500 a lato z ceną powiedzmy 4200... i o to chodzi.
    Jak dolar nie zeświruje w drugą stronę niż teraz ;;p
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    grizz:

aparat nie podrożeje, o to byłbym spokojny. kąpani w gorącej wodzie muszą zapłacić frycowe i tyle, potem potanieje.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam serdecznie.

Mam pytanie do użytkowników E-3 jak prawuje się AF pod względem szybkości z podstawowymi obiektywami tj Zuiko 14-45 i 40-150 w porównaniu do dedykowanego szkła z SWD.

Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mam pytanie do użytkowników E-3 jak prawuje się AF pod względem szybkości z podstawowymi obiektywami tj Zuiko 14-45 i 40-150 w porównaniu do dedykowanego szkła z SWD.
    naprawdę myślisz że ktoś będzie testował z E-3 najtańsze kity? 40-150 to się jeszcze może przydać, ale 14-45 to nieporozumienie.