ooot to, DXO raczej tego nie mierzy - imatest natomiast tak. bynajmniej warto poczekac na img-resource i dpreview, zeby sobie porownac ich "wypociny".Zamieszczone przez qbic
bynajmniej narazie rokuje to dosc dobrze![]()
ooot to, DXO raczej tego nie mierzy - imatest natomiast tak. bynajmniej warto poczekac na img-resource i dpreview, zeby sobie porownac ich "wypociny".Zamieszczone przez qbic
bynajmniej narazie rokuje to dosc dobrze![]()
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
I na to zdanie czekałem od dawnaZamieszczone przez cra3y
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Zwróćcie uwagę jak się zachowuje 40d w porównaniu z E-3 wraz ze wzrostem iso. Przy iso 1600 e-3 spada w stosunku do iso 100, o 2 EV, a 40D o 1 EV. E-3 nie trzyma DR od iso 400 w górę. d40 nie trzyma DR od iso 1600.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Oznacza to, ze jest zle...Zamieszczone przez cra3y
"bynajmniej - ‘jest wyrażającą przeczenie odpowiedzią na pytanie o rozstrzygnięcie, bardziej kategoryczną niż samo nie; nie’: Zgodziłeś się na tę propozycję? - Bynajmniej."
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Matko, jak dobrze że nic nie rozumiem z tego technojęzyka....Tak i tak mam czasami dylematy a gdybym jeszcze coś z tego rozumiał to palnąłbym sobie w łeb![]()
Powiedzcie po ludzku: ładnie jest czy jest nie ładnie?
Albo ładniej niż a brzydziej niż...
Albo generalnie: brać czy nie brać![]()
![]()
![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
No przeciez oczywiste, ze bracZamieszczone przez lessie
![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Chyba proszki na uspokojenieZamieszczone przez Eddie
.
A gdzie dają?Zamieszczone przez Eddie
Nawet kupić nie ma gdzie a co mówić o braniu![]()
Fotomic ci załatwi receptę![]()
Ale tak na poważnie. Jestem spokojny o to że będzie dobrze. Już mówiłem że Olympus musi popracować na charakterystykami. Musi je "wygładzić". Da to się zrobić poprzez odpowiednią korekcję oprogramowania. Firmware 1.2 będzie już OK. Po prostru jeszcze nie opanowali jeszcze idealnie tych w sumie nowych matryc. Dlatego tez sie tak opóźniali z premierą. W sumie dopiero od roku chyba nad nimi pracują.
Oleryk tu dotknąłeś innego problemu. Po raz pierwszy w E-systemie jest takie zapotrzebowanie i ruch w sprzęcie. Nie dziwcie się. Chińczyków jest dużo ale się nie wyrabiają. Jeśli Olek nie zdąży na gwiazdkę, to na pewno przedłuży promocję u nas, albo każdy kto złoży zamówienie do końca roku ją dostanie. Szkoda tylko ze trzeba czekać, bo jak juz się ktoś zdecyduje to chciałby już. Myślę że nie będzie problemu z oczekiwaniem ale po nowym roku, teraz mam szał gwiazdkowy na całym świecie
/*...................*/
/* ...........................*/
No cóż, nie jestem taki pewien, że przedlużą promocję. Promocja jest dla tych, "którzy kupią przed nowym rokiem" a nie dla tych, którzy zlożą zamówienie.
Chciałbym, zebyś miał rację ale...
Ja i tak nie zamawiam bo nie mam kasy więc problem to dla mnie czysto akademicki![]()