Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: Nowy czy używany?

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    z tego wynika, ze ten Rolleiflex nie był wart 1000 a 150, bo za tyle go kupiłeś
    jak bedzies próbował go sprzedac ponownie za np. 2000 i znajdzie sie kupiec i go kupi, wtedy dla kupujacego i sprzedajacego bedzie wart 2000
    Jak wczesniej wspominalem cena wywolawcza byla wyzsza, bo $850. Tyle polozylem na stole. Po polgodzinnej rozmowie wlascicielka stwierdzila, ze sprzeda aparat za $700 mniej. W tej chwili nie mam zamiaru sprzedac aparatu, wiec zapewne jest bezwartosciowy. Pokoloruj drwala.

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Dokładnie tak, sprzęt jest wart wyłącznie tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić
    Ja się wcześniej pytałem gdzie leży ta granica nowości, czy wnikliwe spojrzenie na aparat sprawia, że można go jeszcze uznać za nowy, czy już jest używany
    Pozdr
    Rzuc okiem wyzej i tez pokoloruj drwala.

Cytat Zamieszczone przez oktopus Zobacz posta
    Panowie litości, fajnie jest kupić sprzęt/towar z magiczną naklejką/hologramem na oryginalnie zamkniętym opakowaniu ale:
    - ile razy prosiliśmy o prezentację konkretnego oryginalnie zapakowanego towaru, a nie sfinalizowaliśmy transakcji ?
    - ile razy weryfikowaliśmy kompletność w opakowaniu przed zakupem ?
    - ile razy weryfikowaliśmy sprawność/stan towaru w opakowaniu przed zakupem ?
    - ile razy prosiliśmy o weryfikację kompletności akcesorii w opakowaniu przed zakupem lub wysyłką ?
    - itd.

Przykłady można mnożyć i proszę nie popadajcie w skrajności.
    -nigdy
    -nigdy
    -nigdy
    -nigdy
    -itd
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 3.03.15 o 18:30
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    To teraz zagadka, jak jechać na tym skrzyżowaniu?
    https://www.google.pl/maps/place/Kra...6bb6b576478abf
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    To teraz zagadka, jak jechać na tym skrzyżowaniu?
    https://www.google.pl/maps/place/Kra...6bb6b576478abf
    ...a myslalem, ze ja jestem mistrzem offtopa...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Jak wczesniej wspominalem cena wywolawcza byla wyzsza, bo $850. Tyle polozylem na stole. Po polgodzinnej rozmowie wlascicielka stwierdzila, ze sprzeda aparat za $700 mniej. W tej chwili nie mam zamiaru sprzedac aparatu, wiec zapewne jest bezwartosciowy. Pokoloruj drwala.

-itd
    nie trzeba miec racji, grunt to się dobrze oszukiwać !!
    pokoloruj drwala, z mojej strony odpowiedź na równym poziomie do Twojego - ssij z całych sił ........
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 3.03.15 o 19:50
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Polecą mandaty. Wyluzujcie
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez oktopus Zobacz posta
    Panowie litości, fajnie jest kupić sprzęt/towar z magiczną naklejką/hologramem na oryginalnie zamkniętym opakowaniu ale:
    - ile razy prosiliśmy o prezentację konkretnego oryginalnie zapakowanego towaru, a nie sfinalizowaliśmy transakcji ?
    - ile razy weryfikowaliśmy kompletność w opakowaniu przed zakupem ?
    - ile razy weryfikowaliśmy sprawność/stan towaru w opakowaniu przed zakupem ?
    - ile razy prosiliśmy o weryfikację kompletności akcesorii w opakowaniu przed zakupem lub wysyłką ?
    - itd.
    -nigdy
    -nigdy
    -nigdy
    -nigdy
    -itd
    Podziwiam, serio.
    Nie wyobrażam sobie kupując TV w sklepie nie wyjąc z pudła i nie sprawdzić. Robi to zresztą obsługa sklepu. Może przecież być przypadek, ze takie pudło zostało niewłaściwie potraktowane czy to w transporcie czy na magazynie w sklepie i TV może mieć uszkodzenie mechaniczne np. pękniecie matrycy. Nie chciałbym odpakować w domu i dopiero się przekonać, chyba, że chodzi o wzrost adrenaliny przy tej czynności
    Jak później udowodnić, że sami nie spowodowaliśmy uszkodzenia ? Pewnie, że nie wszystko można sprawdzić ale co można, dlaczego nie. Na większość pytań bym odpowiedział:, często, bardzo często, zdarzyło się (kolejność całkowicie przypadkowa)
    PS
    Nigdy nie mów nigdy
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jakby co dam Ci złotówkę

Rzuc okiem wyzej i tez pokoloruj drwala.
    Mój z natury ma ładny kolor
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

Nie wiem czemu, ale zawsze miałam awersję do używanych sprzętów. Wiem, że to irracjonalne, ale od zawsze tak miałam. Jako ciekawostkę podam, że gdy sprzedaje różne drobiazgi na OLX, to się dziwię, czemu ludzie się na to nie rzucają :P A sama bym używanego nie kupiła :P

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Wy się tam zastanawiacie czy dotykany albo otwierany to już używany czy nowy, a ja kilka lat temu kupiłem w MM telefon dla mamy. Po wyjściu ze sklepu wsiadłem do samochodu, włożyłem kartę SIM, odpaliłem a tam sms'y, kontakty, jakieś zdjęcie. Żadnych śladów użytkowania telefon nie nosił, więc wszystko wykasowałem i telefon dałem mamie.
    Jakie moje zdziwienie gdy po kilku miesiącach mama dzwoni i dziwnym głosem pyta, czy o czymś jej nie mówię. Okazało się, że na jej telefonie wyświetliło się zdarzenie z kalendarza: JUTRO ŚLUB. Zapomniałem wyczyścić kalendarz, ktoś sobie być może dla jaj coś takiego ustawił.
    Generalnie co do elektroniki to nie mam problemu z kupowaniem używanych rzeczy a nowy oznacza dla mnie przede wszystkim, że ma pełen okres gwarancji