Z E3 bez problemu utrzymuję z ręki 600mm po przeliczniku przy 1/60Zamieszczone przez jotes25
![]()
Z E3 bez problemu utrzymuję z ręki 600mm po przeliczniku przy 1/60Zamieszczone przez jotes25
![]()
No proszęZamieszczone przez C+
Z tego wynika, że stabilizacja działa całkiem dobrze dla takiej dużej ogniskowej. Ciekawe jak to Olympus robi od strony technicznej, bo w takim przypadku ruchy matrycy będą już pewnie liczone w milimetrach, a nie ich ułamkach...
Szkoda się zagłębiac w stronę techniczną tych wodotrysków, czytałby człowiek i czytał a i tak nie wiedziałby wszystkiegoA 1/60 i 600 mm to świetna sprawa, coś takiego by mi się sprzydało
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Miszczu to powinien takie rzeczy robić na 1/6 a nie 1/60Zamieszczone przez MicSzu
![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ciekawe czy jest jakaś różnica w skuteczności działania IS między E-510 a E3 ?
Domyślam się że nie ma, ale może .....
E-510 podobno 3EV, a E-3 5EVZamieszczone przez Kris_1
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
E-510 4EV. Podana dla E-3, wynosząca maksymalnie 5 EV, wydajność stabilizatora dotyczy obiektywu 50mm (czyli 100 mm dla FF). Im dłuższa ogniskowa, tym skuteczność będzie niższa, z uwagi na powiększającą się wrażliwość układu na poruszenia. Nie mam danych dotyczących stabilizatora i dłuższych ogniskowych.Zamieszczone przez YxasoR
Jack