To kwestia szczęścia...Zamieszczone przez tomek s
w d5d Moja Luba(tm) miała paprocha po 2 dniach
fatman w d3 też już matrycę czyścił (wnioskując z opisu na gg)
To kwestia szczęścia...Zamieszczone przez tomek s
w d5d Moja Luba(tm) miała paprocha po 2 dniach
fatman w d3 też już matrycę czyścił (wnioskując z opisu na gg)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Fatman kupił puszkę z "bonusem"Zamieszczone przez grizz
![]()
tiaaa,
A ile stresu miał, aż sie musiał odstresować....
powiem Wam jedno.............. dał bym z 1000 zł (albo co tam z 2000 zł) więcej za D3 z dobrym systemem czyszczenia matrycy -najlepiej takim z Olympusa
właśnie przeżyłem horror czyszczenia dotykowego, bo grucha nie dawała rady -na początku myślałem, że zrobiłem rysy, na szczęście to były po prostu tłuste smugi, które dało się w sumie bez problemu zetrzeć -delikatnie pocierając......
syf prawdopodobnie był na matrycy firmowo -gratis..........
od ponad 3 latach mam różne lustra i do tej pory nie musiałem czyścić dotykowo -zawsze grucha pomagała -no i teraz w puszce za 15 tysi musiałem robić taki hard core
idę się leczyć
ale tak to jest cudzie chwalicie.............
/*...................*/
/* ...........................*/
zgadza się -niestety bonusowe syfy jakie dostałem były tłustymi plamami, na które raczej żadna czyszczałka by nie pomogła........
bonusu komentować mi się nie chce, bo jak dla mnie to przegięcie pały żeby nowiutka pucha za 15k zł miała upapraną matrycę.......... szkoda słów po prostu
tak czy inaczej słowa o 2k zł dodatkowo za dobrą czyszczałkę -czyli taką jak w systemie 4/3 podtrzymuję -niestety raczej nic z tego bo Nikon ma już swój marketingowy patent, którego użył w D300
Mialem w ręku d300 przez chwilę i bardzo mi się spodobał. Taki aparat co mało przeszkadza w robieniu zdjęć. Wie ktoś, jak działa czyszczenie w d300?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Z tego co mi wiadomo to system bliźniaczy z tym z Canona -więc raczej działa bardziej na wyobraźnię..........
Nie słyszałem utyskiwań na czyszczenie matrycy w canonie 40D (tutaj jest zamontowane rozwinięcie poprzedniej wersji), więc jak działa podobnie, to chyba D300 daje sobie radę z kurzem?![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
oby -ja jednak jestem sceptyczny![]()
Jak wcześniej nie było żadnego czyszczenia, to i liche cieszyZamieszczone przez blady
![]()
Ciesz się że sam czyściłeś, a nie jakiś ludek w fabryce który podszedłby do tego bez finezjiZamieszczone przez Fatman
![]()