Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 101

Wątek: D300

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Hehe narzekacie na E3

macie tu przykłady z D300 , nie z testów ale takie zwyczajne ...

D300

a to wypowiedź jedno z uczestników forum nikona:
    Temat rzeka - MYDELKO Z D200 juz przerabialismy i kurcze, zeby sie teraz nie powtorzylo,... tfu,tfu.
    Nie straszcie mnie ta ostroscia!
    pobawilem sie rawami z D300 z tego sajtu - noooo i jest ciekawie, ciekawiej niz z E3 niestety
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Hehe narzekacie na E3

macie tu przykłady z D300 , nie z testów ale takie zwyczajne ...

D300

a to wypowiedź jedno z uczestników forum nikona:
    Temat rzeka - MYDELKO Z D200 juz przerabialismy i kurcze, zeby sie teraz nie powtorzylo,... tfu,tfu.
    Nie straszcie mnie ta ostroscia!
    pobawilem sie rawami z D300 z tego sajtu - noooo i jest ciekawie, ciekawiej niz z E3 niestety
    Co to znaczy ciekawie?? Prosimy o szczegóły.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    narazie moge sie wypowiedziecc, co do iso
    iso 3200 z D300 wyglada jak iso1000 z E3 (chodzi o poziom szumu, jego "pattern" jest malo drazniacy w D300)

co do ostrosci obrazu, to D300 tak nie traci na szczegolach jak E3 (chodzi o iso800 i wiecej)

co do reszty aspektow obrazu, to czekam na rawy z D300, o ktore poprosilem na forum nikona.

jak bede je mial, to wywolam tak, jak wywolywalem te z E3 i bedzie mozna jakos to porownac. (dla chetnych oczywiscie)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    iso 3200 z D300 wyglada jak iso1000 z E3 (chodzi o poziom szumu, jego "pattern" jest malo drazniacy w D300)

co do ostrosci obrazu, to D300 tak nie traci na szczegolach jak E3 (chodzi o iso800 i wiecej)

co do reszty aspektow obrazu, to czekam na rawy z D300, o ktore poprosilem na forum nikona.

jak bede je mial, to wywolam tak, jak wywolywalem te z E3 i bedzie mozna jakos to porownac. (dla chetnych oczywiscie)
    Jak można porównywać inne kadry

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Przyjacielu drogi, nie pisz pattern, napisz struktura charakter, ksztalt wyglaqd czy co tam innego. Nie wiem, ale niektore posty roja sie od zargonu technicznego anlojezycznego.
    juz wole ortografy po polsku.

Czekam na wiecej fotek z E3, mnie sie coraz bardziej ten aparat podobuje.
    czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Jak można porównywać inne kadry
    mozna, jezeli wiesz, co chcesz na nich znalezc - nie potrzebuje toćka w toćkę tych samych kadrow, zeby zorietowac, jak wyglada struktura szumu, praca algorytmu demozaikujacego czy sila filtra AA - dla moich potrzeb wystarczy zupelnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Przyjacielu drogi, nie pisz pattern, napisz struktura charakter, ksztalt wyglaqd czy co tam innego. Nie wiem, ale niektore posty roja sie od zargonu technicznego anlojezycznego.
    juz wole ortografy po polsku.
    juz sie poprawilem "struktura" mi do glowy nie przyszla tak na szybko jako odpowiednik patternu (za duzo literatury w jezyku ang)

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Czekam na wiecej fotek z E3, mnie sie coraz bardziej ten aparat podobuje.
    czesc.ch.

a dla chcacych tutaj rawy z nikona D300 (12 i 14 bitowe), dzieki uprzejmosci forumowicza Mont z forum nikona.

musze sie poprawic - ISO 1600 z nikona D300 wyglada jak ISO1250 z E3 (cos pomiedzy ISO1000 a ISO1600 z rawow, jakie mialem okazje ogladac z E3), ISO3200 i D300 i z E3 jest do ......

czyli jest lepiej niz wczesniej myslalem.

jak img-resource i phill potwierdza DR zblizona do Canona 40D, to ustawiam sie w kolejce po ten aparat + 12-60 + fisz 8mm, a to wszystko do robienia zdjec z lotu paralotnią
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Przepraszam za mały OT ale spodobało mi się to zdanie z relacji road Nikona na Fotopolisie:
    "Funkcjonalność systemu czyszczenia matrycy w Nikonie D300 jest porównywalna z przedmuchaniem matrycy gruszką. Nie jest to rozwiązanie na poziomie wymaganym przez profesjonalistów. Dlatego Nikon nie zdecydował się na zastosowanie tego systemu w zawodowym aparacie, jakim jest D3."

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    Przepraszam za mały OT ale spodobało mi się to zdanie z relacji road Nikona na Fotopolisie:
    "Funkcjonalność systemu czyszczenia matrycy w Nikonie D300 jest porównywalna z przedmuchaniem matrycy gruszką. Nie jest to rozwiązanie na poziomie wymaganym przez profesjonalistów. Dlatego Nikon nie zdecydował się na zastosowanie tego systemu w zawodowym aparacie, jakim jest D3."
    Moim zdaniem to jest właśnie głupie podejście. Skoro nie mają nic lepszego to niech chociaż "automatyczne dmuchanie gruszką" dadzą. Za mało to profesjonalne, żeby dać do modelu pro, to nic nie będzie Żeby się czasem nie okazało, że w pro jest coś niepro

Mieszka w
    Układ Słoneczny
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    Moim zdaniem to jest właśnie głupie podejście. Skoro nie mają nic lepszego to niech chociaż "automatyczne dmuchanie gruszką" dadzą. Za mało to profesjonalne, żeby dać do modelu pro, to nic nie będzie Żeby się czasem nie okazało, że w pro jest coś niepro
    Dokładnie Gdzieś to trzeba przetestować. Nikon nie ma na tym polu takiego doświadczenia jak Olympus
    ps. ...puki co mam ładną, niebieską gruszkę

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    sprzątaczka pewnie mogłaby się przydać, ja po półrocznym używaniu na razie nie zauważyłem jakiś podejrzanych obiektów hmm nawet jeszcze gruchy nie kupiłem
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz