Porównaj sobie ostrość jpg vs RAWZamieszczone przez zibi1303
Chyba nie oceniamy możliwości obrazowania aparatu po jakości wypluwanych jpgów
![]()
Porównaj sobie ostrość jpg vs RAWZamieszczone przez zibi1303
Chyba nie oceniamy możliwości obrazowania aparatu po jakości wypluwanych jpgów
![]()
ee, to był tylko rzut oka na foty a nie analiza. Nawet dokładnie nie czytałem, nie mam teraz czasu, ale potem poczytam. Dodam tylko ze mimo tego na Canon-board coraz dłuższy jest wątek o D300
Chyba Canon sporo straci wyznawców przez najbliższe pół roku o ile szybciej nie pokaże czegoś nowego
/*...................*/
/* ...........................*/
dokładnie taka sama sytuacja jak kiedyś z E-1: mydło w JPEG i elegancki obraz po konwersji z RAW... normalna sprawa, co kto lubi.
Szczerze to się kolegom posiadającym 5D czy też 1D MkIII oraz kolekcję eLek w tym jasnych stałek dziwięZamieszczone przez zibi1303
Wielu deklaruje chcęć wyprzedania EOS dla D3
Będąc w systemie Canona chyba nie ma sensu podejmować nerwowych ruchów. Canon ma taki potencjał, że stać go na mocną odpowiedź. To kwestia czasu, gdy znowu Nikon zostanie zmuszony do wysiłku. I dobrze...
Hehe narzekacie na E3
macie tu przykłady z D300 , nie z testów ale takie zwyczajne ...
D300
a to wypowiedź jedno z uczestników forum nikona:
Temat rzeka - MYDELKO Z D200 juz przerabialismy i kurcze, zeby sie teraz nie powtorzylo,... tfu,tfu.
Nie straszcie mnie ta ostroscia!
/*...................*/
Czytałem cały temat z którego przytoczyłeś czyjąś wypowiedź. Zapytam... jakim obiektywem był robiony ten mini test? Oglądałeś RAWy czy tylko jpgi? Pewnie tylko rzuciłeś okiemZamieszczone przez zibi1303
Nie będę jednak Twoim oponentem. W sieci jest sporo sampli zrobionych dobrą szklarnią z których wynika, że jest wystarczająco ostro by nie dać flustratom z innych systemów argumentu, że jest mdło i nieprzyjemnie
![]()
Tu ludziska robią już użytek z D300, a nie piszą tylko o wirtualnym E-3, którego nie można kupić
http://nikon.org.pl/showthread.php?t=42950&page=13
z00m wszystko idzie ku normalności. Zapytaj ty gości się ile czekali na swój D300. E3 jest później i ludzie dostaną go później. Dlaczego pleciesz o wirtualnym E3, skoro są już ludzie co go mają. Nikon nie jest lepszy jak widać pod i tym względem. Jeżeli po nowym roku będzie podobna sytuacja, że na zamówiony E3 trzeba będzie czekać nie wiadomo ile, to ci przyznam rację, że E3 jest wirtualny. Tak samo jest z fotkami, cyknięte przypadkowo, ot tak przy okazji macania, a już lament sie roznosi. Rozumiem że zmieniłeś stajnie, ale to nie powód by stać się ślepy na pewne rzeczy.
Podsumuję
1. Nasze fotki to za mało aby coś złego mówić o E3 (na testowym sprzęcie). Z czasem będzie moim zdaniem lepiej, bo więcej dobrych fotografów go będzie miało
2. Problemy z dostawą nie tylko Olek ma problemy, to raz a dwa nie porównujcie go do nikona który modele te miał o kilka miesięcy wcześniej. Rozumiem, że jak ktoś ma kase i chce to już chce i koniec, ale nawet za wielką wodą w szale świątecznym się czeka, były już takie wypadki...
3. Oczywiście co do RAW sie nie wypowiadam, bo nie jestem znawca RAW. BTW tam był kijowy obiektyw i fotograf tak sobie klepnął fotki, stąd takie fotki i takie złe
/*...................*/
zibi, sądzisz ze ktoś załapie sie na promocje![]()
![]()
![]()
było sobie życie
Olek będzie musiał przedłużyć promocję, inaczej zrobi z siebie @$$%$#^^$$%.Zamieszczone przez fotomic
Moim zdaniem firma uwzględni wszystkie zamówienia złożone w tym czasie..
to chyba normalne
/*...................*/