Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 101

Wątek: D300

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Yxasor, kupiłeś d3?
    Kolega kupił E-3.
    Wiem, wiem. Ale myślałem, że kupił D3.

Yxasor miał kiedyś w stopce Smarka i eLki (dobrze kojarzę?), więc pomyślałem, że np. zajmuje się sprzedażą fotosprzętu. Albo z jeszcze innego powodu lubi mieć dobry sprzęt i kilka systemów. Zwykła ciekawość mną kierowała zadając pytania.
    Nie zajmuje się sprzedażą - zdjęcia wrzuciłem bo pomyliłem tematy myślałem, że to ten zablokowany i z radości, że go odblokowali wrzuciłem
    System ma jeden - 4/3
    Smarka mialem z eL'kami przez - 10 dni. Wtedy stwierdziłem, że wizjer w E-330 jest mały A Smarka pożyczyłem od kolegi bo potrzebowałem na parę dni czegoś lepszego od E-330. Nie kupiłbym żadnego EOS'a 1D i Nikona D(1, 2, 3).
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Jakbyś jeszcze dorzucił najniższe ceny sklepowe nie OJ... do każdego zestawu dorzucił odpowiednio D3 oraz E-3 z gripem i podliczył. Ciekawe rzeczy mogą wyjść Dla kogoś kto planuje wpakowanie takiej kasy w sprzęt różnica może się okazać niewielka

PS. Nie wiem jak Ci ED 14-35mm 1:2.0 SWD wyszedł mniejszy od AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED. Troszkę szerszy, troszkę cięższy, troszkę krótszy

PS2. Bardzo fajne zestawienie... nie tak dawno temu zrobiłem sobie na własne potrzeby dokładnie takie samo
    Hehe - źle je ustawiłem i źle patrzyłem... No ciekawe rzeczy wychodzą Jednak jak widać światło robi swoje Cen nie chcę tu porównywać ponieważ każdy sam sobie powinien cen najniższych poszukać. Wszyscy mają inne źródla
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    cra3y czy jest coś co pod windą dobrze pokaże te NEF'y z D3 ?
    tak, dcraw, najnowszy ACR czy lightroom 1.3
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Dla mnie z00m tu nie ma nic ciekawego.
    Skoro obiektyw z F2.8 potrafi być droższy od obiektywu F3.5 dwa razy. To o ile powinien być droższy obiektyw F2.0 od F2.8 ??

Bo pewnie powinien i jest. Różnice w cenach wcale nie są kosmiczne

AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED 5125zł
    AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED 5689zł
    Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR 6180zł

Zuiko Digital ED 7-14 mm 5698zł
    Zuiko Digital ED 14-35mm F2.0 SWD ? nie wiem
    Zuiko Digital ED 35 - 100 mm F2 7699zł

Podlicz sobie różnice w cenie body i zobaczysz do czego dopłacisz i co za to otrzymasz. F2.0 czy F2.8 ??
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Dla mnie z00m tu nie ma nic ciekawego.
    Skoro obiektyw z F2.8 potrafi być droższy od obiektywu F3.5 dwa razy. To o ile powinien być droższy obiektyw F2.0 od F2.8 ??

Bo pewnie powinien i jest. Różnice w cenach wcale nie są kosmiczne

AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED 5125zł
    AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED 5689zł
    Nikkor 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR 6180zł

Zuiko Digital ED 7-14 mm 5698zł
    Zuiko Digital ED 14-35mm F2.0 SWD ? nie wiem
    Zuiko Digital ED 35 - 100 mm F2 7699zł

Podlicz sobie różnice w cenie body i zobaczysz do czego dopłacisz i co za to otrzymasz. F2.0 czy F2.8 ??
    eee w przypadku 7-14 to niezbyt udowodniłes to co chciałes
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    grizz, piszesz do mnie ?
    ja niczego nie udowadniam tylko sprawdzam to co powiedział z00m i jakoś mnie to nie zdziwiło. jak to on określił,, aaa kp chodzi ci o te F4.0 . Każda reguła ma swoje wyjątki, ale pewnie ty wiesz dlaczego ZD jest droższy . Na pewno jest wyjaśnienie i ty je znasz
    /*...................*/

The z00m
    Gość
    grizz, piszesz do mnie ?
    ja niczego nie udowadniam tylko sprawdzam to co powiedział z00m i jakoś mnie to nie zdziwiło. jak to on określił,, aaa kp chodzi ci o te F4.0 . Każda reguła ma swoje wyjątki, ale pewnie ty wiesz dlaczego ZD jest droższy . Na pewno jest wyjaśnienie i ty je znasz
    Tak, tak... wszyscy wiemy dlaczego. Magia ZUIKO

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    grizz, piszesz do mnie ?
    ja bym nie powiedział, ze zuiko jest drogi, tylko, ze nikon tani (w przypadku tego konkretnego szkła)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    A ja myślę, że ma to uzasadnienie technologiczne Prawdopodobnie przy cropie 2.0, akurat szeroki kąt jest trudniej zrobić, stąd tego cena jest wyższa. Natomiast w pozostałych przypadkach jest odwrotnie i tyle...
    /*...................*/

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    grizz, piszesz do mnie ?
    ja bym nie powiedział, ze zuiko jest drogi, tylko, ze nikon tani (w przypadku tego konkretnego szkła)
    Obiektywy obu systemów mają takie same zakresy, jakość oferują wyśmienitą, a cena za zestaw w przypadku Nikona niższa (cena sugerowana na ZUIKO 14-35/2,0 to kosmos). f/2,0 miało w e-systemie niwelować pewne, nazwijmy to, ułomności będące konsekwencją znacząco mniejszych rozmiarów matrycy. Zbyszek o tym wie, ale udaje tylko, że nie bardzo

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Recenzja D300
    Review D300

Nie za ciekawie wyszedł D300, patrząc na fotki testowe to z Alfy są ostrzejsze.
    Ciekawe napisali, że oferuje 40-50% mniej ficzerów niż 40D przy wyższej cenie... :P
    /*...................*/