Założyłem nowy wątek bo nurtuje mnie jedna rzecz. Obejrzałem mnóstwo sampli z D300 wywołane nefy itd i dlaczego większość tych zdjęć na wysokim iso to akwarele? Mnie rozczarowuje ta jakość po przeczytaniu tych wszystkich ochów i achów![]()
Założyłem nowy wątek bo nurtuje mnie jedna rzecz. Obejrzałem mnóstwo sampli z D300 wywołane nefy itd i dlaczego większość tych zdjęć na wysokim iso to akwarele? Mnie rozczarowuje ta jakość po przeczytaniu tych wszystkich ochów i achów![]()
ochy i achy to raczej d3 zbiera... d300 przyjęty został zdecydowanie chłodniej.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Użytkownicy N dostali czkawki bo rzucili się na D300 a tu ktoś zaczyna mówić, że D300 to takie samo mydełko jak D200![]()
Dokładnie o D300 wręcz grobowa cisza, w odróżnieniu do D3 którego wszędzie widać
/*...................*/
/* ...........................*/
wiecie co chłopaki? po co zaglądać komuś w garnki?
Ja tam nie czuję się tak wielkim fotografem by różnica o 4% w w czymś tam a nawet o 0,5 EV w światłach powodowała u mnie ślinotok.
Wiem, że są tu fotografujący, dla których ta różnica może być istotna (bez złośliwości).
Będą użyszkodnicy, umówimy się na piwo i chetni pooglądają i pomacają.
Wszystkie aparaty są tylko tak fajne jak ich użytkowniczki i użytkownicy![]()
Jak się chce zjeść zupę z innego garnka to przecież trzeba powąchać i popróbować, żeby się nie zatruć czy cedzić przez zębyZamieszczone przez Koriolan
![]()
c+, zakładasz typowy trollowski, prowokacyjny wątek, jakich pełno na innych forach sprzętowych?![]()
Nic sensownego z tego co wypisujesz nie wynika... jedynie podkręcanie atmosfery.
Zapytuję za Korolianem - co cię obchodzi co ktoś ma w garach?
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
poczekajcie, az pojawia sie rawy u mnie
bedzie mozliwosc sprawdzenia samemu
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
cra3y czy jest coś co pod windą dobrze pokaże te NEF'y z D3 ?
/*...................*/
/* ...........................*/
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"