Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: Aalternatywa dla E3

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    wlasnie troche nie bardzo
    Czemu nie bardzo?
    5Dm3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    przemur, zaproponowalem po prostu zestaw - jade kazdy aparat i kazda recenzje, gdzie znajde bledy czy niedociagniecia.

dla mnie najwazniejsza jest teraz .... paralotnia do producentow foto sie zdystansowalem lubie sobie peeksperymentowac, pokibicowac np nikonowi za D3 (nie poszli w megapixele), olkowi za E3 (nareszcie dobry AF) czy canonowi za wtope z 1D mk3 (to gdzie naostrzylem? )

Mariusz M, wyjasnilem, dlaczego nie bardzo - 12-60 - to jest 24-120, czyli 24 na szerokim - mi (tylko pewnie mi) dlatego nie bardzo, ze 17-55 zapewni mi 27mm na szerokim, a ja baaaaardzo przepadam za szerokim katem - stad mi "nie bardzo"
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mariusz M:

chyba nie stawiasz tego wynalazku wyklejonego gąbką obok E-3? 40D jakością obrazu pewnie OLKA przeskakuje, fps też, ale całą resztą odstaje i to grubo.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Mariusz M:

chyba nie stawiasz tego wynalazku wyklejonego gąbką obok E-3? 40D jakością obrazu pewnie OLKA przeskakuje, fps też, ale całą resztą odstaje i to grubo.
    Już nie przesadzajcie. Canon ma bardzo dobry sprzęt, a że im czasem nie wyjdzie

Chyba za dużej alternatywy nie ma. Dla obiektywów Top Pro są odpowiedzniki, a dla reszty nie ma z poszczególnymi wyjątkami
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sławekb
    W listopadzie większość zdjęć robiłem w kiepskiej pogodzie. I dlatego właśnie nadal mam E-1 a nie E510. Są ludzie którzy po prostu potrzebują uszczelnień (nie jakichś tam uszczelnień typu 40D) a jeśli E-1, E-3 są dopracowane pod tym względem to dlaczego tego nie podkreślać???
    Tez tak myślę, ponadto nie zapominajcie o tzw. punkcie rosy, jesli wracasz z zimnego pleneru do domu, wszystko sie skrapla, ale skrapla sie tam, gdzie wlazła wilgoć, uszczelnienie bardzo znacznie ogranicza to szkodliwe zjawisko.
    Kiedys mialem taką sytuację, ze po powrocie do schroniska i zjedzeniu posiłku wyskoczylismy jeszcze raz na zewnatrz, gdyz zaczął sie spektakl zachodu, co w górach jest piekne i widowiskowe. Ja robilem zdjecia, kolega z Nikonem 200 zrobil jedno i mu sie zawiesił ...
    Dopiero rano, gdy przesuszyl go przy grzejniku - zaskoczyl.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird
    Cytat Zamieszczone przez sławekb
    W listopadzie większość zdjęć robiłem w kiepskiej pogodzie. I dlatego właśnie nadal mam E-1 a nie E510. Są ludzie którzy po prostu potrzebują uszczelnień (nie jakichś tam uszczelnień typu 40D) a jeśli E-1, E-3 są dopracowane pod tym względem to dlaczego tego nie podkreślać???
    Tez tak myślę, ponadto nie zapominajcie o tzw. punkcie rosy, jesli wracasz z zimnego pleneru do domu, wszystko sie skrapla, ale skrapla sie tam, gdzie wlazła wilgoć, uszczelnienie bardzo znacznie ogranicza to szkodliwe zjawisko.
    Kiedys mialem taką sytuację, ze po powrocie do schroniska i zjedzeniu posiłku wyskoczylismy jeszcze raz na zewnatrz, gdyz zaczął sie spektakl zachodu, co w górach jest piekne i widowiskowe. Ja robilem zdjecia, kolega z Nikonem 200 zrobil jedno i mu sie zawiesił ...
    Dopiero rano, gdy przesuszyl go przy grzejniku - zaskoczyl.

A mi kiedyś zimą od oddychania podczas robienia zdjęć na mrozie oszroniło cały LCD

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cudze chwalicie swego nie znacie!

Kupcie sobie lepszą szlarnie wtedy gadajcie - to do wszytskich malkontentów ktorzy z lupą ogladają sprzęt, zdjęcia. Nie bawcie sie w analityków, to nie sekcja zwłok!! Nie idźcie tą drogą co ....

Wielu narzeka, a tak naprawdę niewielu stać na to aby przy przesiadce kupić szkła które dopiero mogą (bo wcale nie muszą) warunkować lepsze zdjęcia. Coż z lepszego body skoro kupujemy budżetową osłąwioną, jasną stałkę konkurencji poniżej 500zl? Czyż jest ona ideałem ? Czy mieć znaczy być lepszym ?

Od ponad roku narzekaliśmy ze nie ma dlugiego tele dla ludu. Proszę teraz jest. Jest nawet jedna osoba ktorej to tele nieodpowiada. Owszem znajdzie sie wielu chętnych na niego, ale to tele wymaga albo statywu, albo IS'a. Czy teraz wiecie dlaczego pojawilo sie dopiero teraz a nie przed wypuszczeniem body z ISem ? Bo byc moze nie odniosłoby sukcesu, zwlaszcza biorąc pod uwage (w przeszłości) ze:
    - jest dość ciemne (a Olka matryce nie naleza do niskoszumnych choć ja szumofobem nie jestem!)
    - zeby probować bawić sie z łapy trzeba miec ISa, albo targać statyw
    Bez tego nie ma zmiłuj sie. Być może polityka Olympusa nie jest wiec taka wypaczona jak to sugerują niektorzy. W koncu jesli sie komuś nie podoba to drzwi otwarte, wielu z tego skorzstało i sa szczesliwi, ale sa tez tacy ktorzy wrócili. Wiec moze z tymi co narzekaja jest tak ze nie sa pewni ze gdzie indziej bedzie im lepiej i zostają i ciągle narzekają. Ponoć człowieka ogranicza tylko jego wyobraźnia wiec jak jest z waszą ?
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

chyba nie stawiasz tego wynalazku wyklejonego gąbką obok E-3?
    Napisz mi jeszcze że trzymałeś w ręku oba aparaty i ta ocena jest podyktowana Twoimi
    własnymi doświadczeniami to się zgodzę
    40D jakością obrazu pewnie OLKA przeskakuje
    A zawsze myślałem, że aparat służy do robienia zdjęć))
    5Dm3

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów