Czemu nie bardzo?Zamieszczone przez cra3y
Czemu nie bardzo?Zamieszczone przez cra3y
5Dm3
przemur, zaproponowalem po prostu zestaw - jade kazdy aparat i kazda recenzje, gdzie znajde bledy czy niedociagniecia.
dla mnie najwazniejsza jest teraz .... paralotniado producentow foto sie zdystansowalem
lubie sobie peeksperymentowac, pokibicowac np nikonowi za D3 (nie poszli w megapixele), olkowi za E3 (nareszcie dobry AF) czy canonowi za wtope z 1D mk3 (to gdzie naostrzylem? )
Mariusz M, wyjasnilem, dlaczego nie bardzo - 12-60 - to jest 24-120, czyli 24 na szerokim - mi (tylko pewnie mi) dlatego nie bardzo, ze 17-55 zapewni mi 27mm na szerokim, a ja baaaaardzo przepadam za szerokim katem - stad mi "nie bardzo"![]()
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Mariusz M:
chyba nie stawiasz tego wynalazku wyklejonego gąbką obok E-3? 40D jakością obrazu pewnie OLKA przeskakuje, fps też, ale całą resztą odstaje i to grubo.
Już nie przesadzajcie. Canon ma bardzo dobry sprzęt, a że im czasem nie wyjdzieZamieszczone przez KaarooL
![]()
Chyba za dużej alternatywy nie ma. Dla obiektywów Top Pro są odpowiedzniki, a dla reszty nie ma z poszczególnymi wyjątkami![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Tez tak myślę, ponadto nie zapominajcie o tzw. punkcie rosy, jesli wracasz z zimnego pleneru do domu, wszystko sie skrapla, ale skrapla sie tam, gdzie wlazła wilgoć, uszczelnienie bardzo znacznie ogranicza to szkodliwe zjawisko.Zamieszczone przez sławekb
Kiedys mialem taką sytuację, ze po powrocie do schroniska i zjedzeniu posiłku wyskoczylismy jeszcze raz na zewnatrz, gdyz zaczął sie spektakl zachodu, co w górach jest piekne i widowiskowe. Ja robilem zdjecia, kolega z Nikonem 200 zrobil jedno i mu sie zawiesił ...
Dopiero rano, gdy przesuszyl go przy grzejniku - zaskoczyl.
Zamieszczone przez black_bird
A mi kiedyś zimą od oddychania podczas robienia zdjęć na mrozie oszroniło cały LCD![]()
Cudze chwalicie swego nie znacie!
Kupcie sobie lepszą szlarnie wtedy gadajcie - to do wszytskich malkontentów ktorzy z lupą ogladają sprzęt, zdjęcia. Nie bawcie sie w analityków, to nie sekcja zwłok!! Nie idźcie tą drogą co ....
Wielu narzeka, a tak naprawdę niewielu stać na to aby przy przesiadce kupić szkła które dopiero mogą (bo wcale nie muszą) warunkować lepsze zdjęcia. Coż z lepszego body skoro kupujemy budżetową osłąwioną, jasną stałkę konkurencji poniżej 500zl? Czyż jest ona ideałem ? Czy mieć znaczy być lepszym ?
Od ponad roku narzekaliśmy ze nie ma dlugiego tele dla ludu. Proszę teraz jest. Jest nawet jedna osoba ktorej to tele nieodpowiada. Owszem znajdzie sie wielu chętnych na niego, ale to tele wymaga albo statywu, albo IS'a. Czy teraz wiecie dlaczego pojawilo sie dopiero teraz a nie przed wypuszczeniem body z ISem ? Bo byc moze nie odniosłoby sukcesu, zwlaszcza biorąc pod uwage (w przeszłości) ze:
- jest dość ciemne (a Olka matryce nie naleza do niskoszumnych choć ja szumofobem nie jestem!)
- zeby probować bawić sie z łapy trzeba miec ISa, albo targać statyw
Bez tego nie ma zmiłuj sie. Być może polityka Olympusa nie jest wiec taka wypaczona jak to sugerują niektorzy. W koncu jesli sie komuś nie podoba to drzwi otwarte, wielu z tego skorzstało i sa szczesliwi, ale sa tez tacy ktorzy wrócili. Wiec moze z tymi co narzekaja jest tak ze nie sa pewni ze gdzie indziej bedzie im lepiej i zostają i ciągle narzekają. Ponoć człowieka ogranicza tylko jego wyobraźnia wiec jak jest z waszą ?
...był Olek jest A6000
Napisz mi jeszcze że trzymałeś w ręku oba aparaty i ta ocena jest podyktowana TwoimiZamieszczone przez KaarooL
własnymi doświadczeniami to się zgodzę
A zawsze myślałem, że aparat służy do robienia zdjęćZamieszczone przez KaarooL
))
5Dm3