Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Aalternatywa dla E3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Cytat Zamieszczone przez tymin3
    Dlaczego prawie wszyscy tak mocno podkreslaja zalete E3 ze jest uszczelniony. ja oczywisnie nie mowie ze to zly aparat bo sam go kupie w tym miesiacu. Ale naprawde ta cecha to jest mily dodatek ktory nie zaszkodzi ale nie jest niezbedny zwyklemu smiertelnikowi. A wy to windujecie jako najwazniejsza zaleta ktora deklasuje konkurencje.
    WEdlug mnie mimo wad naszego systemu mamy swietne stosunkowo "tanie" szkla o duzej jasnosci ktore nie maja problemow z bf ff ani z mydlem, aberacjami itp etc i to jest najwazniejsze, i w tym mamy lepiej niz canony i nikony. A nie jakies tam usczelnienia
    Może dlatego że niektórzy przez połowę wakacji używają sprzętu w trudnych (mokrych) warunkach taki jak jacht, kajak, itd
    I właśnie - żaden ze mnie zawodowiec - tylko hobbysta, a dobre uszczelnienie jest dla mnie niezwykle istotne - zabieram czesto aparat na jeziora i czasem na morze - na morzu spoko, można sprzet schować np. pod pokładem i się przeżyje, ale np. małej łódce na jeziorze to po przelotnym deszczu dosłownie wszystko jest mokre i strach aparat brać do ręki, ale i nawet trudno go dobrze przed deszczem schować... super szczelnienie super rzecz!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    ok tak troche pozatematem z ciekawosci zapytam macie dwa aparaty jeden ma uszczelki a drugi ma taka cechce ze jaki byscie nie kupili obiektyw to bedziecie na 1000000% pewni ze ten obiektyw bedzie dzialal bez problemow (pominawszy sigme tfu) , pozatym macie swietny serwis itp. tak szczeze co wybierzecie
    Trzy razy musiałem przeczytać Twój post, żeby zakumać łozochozi. Znaki interpunkcyjne to bardzo przydatna rzecz.

Dla mnie uszczelki to nie jest priorytet - bo jestem amatorem. Ale gdybym miał, to bym się nie obraził.

Kiedy w czasie mojego street-łazikowania zaczyna padać to zwijam manele i cześć. Nawet gdybym miał uszczelniony aparat, to też bym się zawinął. Bo focenie to dla mnie przyjemność, a nie lubię moknąć. Amator ma ten komfort, że nie musi robić zdjęć. Robi wtedy kiedy ma ochotę. Reporter musi focić, czy deszcz czy słońce.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jest jescze focenie zimowa pora kiedy to krople deszczu zamieniaja sie w snieg. W specyfikacii Olego mozna przeczytac :
    Warunki atmosferyczne
    temperatura: -20 - 60°C
    wilgotność: 10 - 90%
    gdzie konkurencja pisze ze temp pracy 0 - 40 oraz max wilgotnosc 85

Takze Olim bez problemow mozna focic na nartach bo i mroz ani snieg mu nie grozny

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fragles123
    Jest jescze focenie zimowa pora kiedy to krople deszczu zamieniaja sie w snieg. W specyfikacii Olego mozna przeczytac :
    Warunki atmosferyczne

Takze Olim bez problemow mozna focic na nartach bo i mroz ani snieg mu nie grozny
    Niestety mylisz się, wprowadzasz w błąd swoimi informacjami.
    Olympus podaje:
    "0 - 40 °C zakres temperatury dla obsługi, -20 - 60 °C zakres temperatury dla przechowywania
    30 - 90 % Zakres wilgotności dla obsługi, 10 - 90 % Zakres wilgotności dla przechowywania
    "
    Są to niestety wartości nie odbiegające od innych producentów.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Dlaczego prawie wszyscy tak mocno podkreslaja zalete E3 ze jest uszczelniony. ja oczywisnie nie mowie ze to zly aparat bo sam go kupie w tym miesiacu. Ale naprawde ta cecha to jest mily dodatek ktory nie zaszkodzi ale nie jest niezbedny zwyklemu smiertelnikowi. A wy to windujecie jako najwazniejsza zaleta ktora deklasuje konkurencje.
    WEdlug mnie mimo wad naszego systemu mamy swietne stosunkowo "tanie" szkla o duzej jasnosci ktore nie maja problemow z bf ff ani z mydlem, aberacjami itp etc i to jest najwazniejsze, i w tym mamy lepiej niz canony i nikony. A nie jakies tam usczelnienia
    tymin, w ubiegłym roku przytrafiła się okazja wyskoczyć na 2 dni do Pragi, (pierwsza moja wycieczka do tego miasta i pewnie prędko ta nie wrócę) przez 2 dnia cały czas poprostu lało, byłem jednym z niewielu którzy robili zdjecia nie przejmując się tym co się dzieje dookoła. Uszczelnienia to nie bajer, moze zdarzyć się sytuacja raz na 5 lat ale taka ze nie bedzie szans szybko tego powtórzyc, wtedy albo trzymasz aparat w torbie i zgrzytasz zębami albo wyciagasz aparat i robisz foty.
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fachowiec25
    Warunki atmosferyczne

Niestety mylisz się, wprowadzasz w błąd swoimi informacjami.
    Olympus podaje:
    "0 - 40 °C zakres temperatury dla obsługi, -20 - 60 °C zakres temperatury dla przechowywania
    30 - 90 % Zakres wilgotności dla obsługi, 10 - 90 % Zakres wilgotności dla przechowywania
    "
    Są to niestety wartości nie odbiegające od innych producentów.
    Hm....... cytowalem za fotopolis
    http://fotopolis.pl/index.php?n=6648&p=1
    jesli jest jak piszesz to fotopolis wprowadzil mnie w blad..........

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Hm....... :evil: cytowalem za fotopolis
    http://fotopolis.pl/index.php?n=6648&p=1
    Podejrzewam, że Fachowiec ma rację, niezależnie od tego, co stoi na fotopolis. Informacja tam podana nie jest nieprawdziwa, ale niekompletna i wprowadza zamieszanie.

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ...
    Nie ciebie pierwszego
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    [quote="willow32"]
    cały czas poprostu lało, byłem jednym z niewielu którzy robili zdjecia nie przejmując się tym co się dzieje dookoła .
    tak sobie ostatnio patrzę na forum i nasuwa mi się pytanie: co mi po uszczelnionym body, skoro obiektyw jest nieszczelny? czyżby 14-54 był? które modele są uszczelnione?
    Wydaje mi się, że z wnętrza obiektywu (np. 14-45) można by zbudować transformersa, co na pewno w zmieszaniu z wodą stworzy mieszankę wybuchową.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów