Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Aalternatywa dla E3

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Moje pytanie bylo konkretne alternatywa dla :
    "Olympus E3+ZUIKO DIGITAL 12-60 mm f/2.8-f/4.0 ED SWD-60 + ZUIKO DIGITAL 50-200 mm f/2.8-f/3.5 ED SWD"
    A jesli chodzi o kwestie jakosci obrazu to jest inny watek ktory sledze. A le tez mi sie wydaje ze jesli mam jasniejszy obiektyw to moge zrobic zdjecie z mniejszym iso.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fragles123
    Moje pytanie bylo konkretne alternatywa dla :
    "Olympus E3+ZUIKO DIGITAL 12-60 mm f/2.8-f/4.0 ED SWD-60 + ZUIKO DIGITAL 50-200 mm f/2.8-f/3.5 ED SWD"
    A jesli chodzi o kwestie jakosci obrazu to jest inny watek ktory sledze. A le tez mi sie wydaje ze jesli mam jasniejszy obiektyw to moge zrobic zdjecie z mniejszym iso.
    I rewelacyjną stabilizację w przypadku każdego obiektywu.

tymin3
    Gość
    Dlaczego prawie wszyscy tak mocno podkreslaja zalete E3 ze jest uszczelniony. ja oczywisnie nie mowie ze to zly aparat bo sam go kupie w tym miesiacu. Ale naprawde ta cecha to jest mily dodatek ktory nie zaszkodzi ale nie jest niezbedny zwyklemu smiertelnikowi. A wy to windujecie jako najwazniejsza zaleta ktora deklasuje konkurencje.
    WEdlug mnie mimo wad naszego systemu mamy swietne stosunkowo "tanie" szkla o duzej jasnosci ktore nie maja problemow z bf ff ani z mydlem, aberacjami itp etc i to jest najwazniejsze, i w tym mamy lepiej niz canony i nikony. A nie jakies tam usczelnienia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymin3
    Dlaczego prawie wszyscy tak mocno podkreslaja zalete E3 ze jest uszczelniony. ja oczywisnie nie mowie ze to zly aparat bo sam go kupie w tym miesiacu. Ale naprawde ta cecha to jest mily dodatek ktory nie zaszkodzi ale nie jest niezbedny zwyklemu smiertelnikowi. A wy to windujecie jako najwazniejsza zaleta ktora deklasuje konkurencje.
    WEdlug mnie mimo wad naszego systemu mamy swietne stosunkowo "tanie" szkla o duzej jasnosci ktore nie maja problemow z bf ff ani z mydlem, aberacjami itp etc i to jest najwazniejsze, i w tym mamy lepiej niz canony i nikony. A nie jakies tam usczelnienia
    Może dlatego że niektórzy przez połowę wakacji używają sprzętu w trudnych (mokrych) warunkach taki jak jacht, kajak, itd

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Do reporterki dla zawodowca to cecha nie do przecenienia. Jeśli fotoreporter idzie na robotę dla gazety i pada deszcz - musi focić.

Amator kiedy leje (nie amator leje, tylko deszcz) najczęściej siedzi w domu. A jak go złapie deszcz w plenerze to wkłada aparat do torby i chowa się pod parasolem. Dlatego amatorom szczelność nie jest najczęściej potrzebna.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Amator kiedy leje (nie amator leje, tylko deszcz) najczęściej siedzi w domu. A jak go złapie deszcz w plenerze to wkłada aparat do torby i chowa się pod parasolem. Dlatego amatorom szczelność nie jest najczęściej potrzebna.
    Amator tak postępuje, bo ma nieuszczelniony zestaw. Ja już wiele razy chętnie bym pofocił, ale np. siąpił deszcze (lekko), albo trochę padał śnieg i wolałem nie wyjmować aparatu na wierch. Gdybym miał uszczelniony zestaw, to bym po prostu focił.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Kiedy leje sesji nie przerywam - zakładam parasolkę na aparat a sam moknę i dopóki tylko mam czucie w rękach nie przestaje robić zdjęć. Alternatywą dla parasola jest kurtka ale wtedy już ciężej robi się zdjęcia. Stosuję jeszcze kilka innych rozwiązań ale wstydzę się o nich pisać

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    W listopadzie większość zdjęć robiłem w kiepskiej pogodzie. I dlatego właśnie nadal mam E-1 a nie E510. Są ludzie którzy po prostu potrzebują uszczelnień (nie jakichś tam uszczelnień typu 40D) a jeśli E-1, E-3 są dopracowane pod tym względem to dlaczego tego nie podkreślać???

tymin3
    Gość
    ok tak troche pozatematem z ciekawosci zapytam macie dwa aparaty jeden ma uszczelki a drugi ma taka cechce ze jaki byscie nie kupili obiektyw to bedziecie na 1000000% pewni ze ten obiektyw bedzie dzialal bez problemow (pominawszy sigme tfu) , pozatym macie swietny serwis itp. tak szczeze co wybierzecie

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymin3
    ok tak troche pozatematem z ciekawosci zapytam macie dwa aparaty jeden ma uszczelki a drugi ma taka cechce ze jaki byscie nie kupili obiektyw to bedziecie na 1000000% pewni ze ten obiektyw bedzie dzialal bez problemow (pominawszy sigme tfu) , pozatym macie swietny serwis itp. tak szczeze co wybierzecie
    Ja mam dwa aparaty:
    - jeden ma uszczelki
    - drugi resztę
    Poważnie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów