Ja to wiem... ale dlaczego część populacji twierdzi, ze będzie parł do FF ?Zamieszczone przez The z00m
Ja to wiem... ale dlaczego część populacji twierdzi, ze będzie parł do FF ?Zamieszczone przez The z00m
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Świat pójdzie masowo w kierunku FF,to kwestia technologi i kosztów wytwarzania matryc. Nie śledzę od A-Z rozwoju cyfry, o wielu rzeczach nie mam pojęcia, ale znając zapatrywania kilku fotografów z nieco wyższej półki niż ta , którą, ja, czyli średni użytkownik reprezentuje tak wnioskuję. W anologu APS też miał swoje chwile, a Canon bodajże spłodził 2 lustrzanki anaologowe w tym formacie. To akurat nie ma nic do rzeczy. Ja stawiam na przyszłość cyfry w FF i Olek też przejdzie na tę wielkość być może zachowując nadal proporcje boków 4:3 i matryce np. 27x36mm. Pożyjemy,zobaczymy, jak mówił ślepy do głuchego.Na razie szanuję to co mam, w końcu Olek daje wiele.... Pozdrawiam.
Jeżeli przyjąć, że to co piszesz miałoby się wydarzyć w niedalekiej przyszłości to inwestowanie w obiektywy APS-C czy też e-system jest wielkim błędemZamieszczone przez Don Pedro
![]()
Nie chce mi sie tego czytać, zatrzymałęm się na tym co napisał grizz, że Pentax nie jedzie w FF, i tu ogarnął mnie ŚMIECH
Dzięki
było sobie życie
A masz jakies inne info?Zamieszczone przez fotomic
Szczerze wolałbym, zeby pontax odpuścił FF a skupił się dla MF dla ludu.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
nie po to robią nadal limitedy, a kolejna rzecz to rezygnacja z 645DZamieszczone przez grizz
jak dadzą ff to kupie se dwa naleśniki(akurat mają takie jakie chce)
było sobie życie
Wstępne przypuszczenie tyczące puszki widma 645D sugerują, że jednak pojawi się pod koniec 2008 roku. Przypominam, że miała mieć matrycę 39MPxl i kosztować w okolicach Canona Mk 1Ds.
Być może to będzie odpowiedź Pentaksa na FF w małym obrazku.
Format APS-C raczej tak szybko nie zniknie, jak wielu by sobie tego życzyło. Wynika to zarówno z polityki Nikona jak i wciąż rozwijanych szkieł do cropa. Przy okazji - wiele szkieł Pentaksa, określanych mianem do cyfry i teoretycznie (wg. specyfikacji katalogowych) kryjących tylko APS-C spokojnie współpracuje z klatką 35mm bez winiety. Mam tu na myśli serię Limited DA.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Nikt Michu nie pisał, że APS-C zniknie. Wręcz przeciwnie. Prawdopodobnie na dobre zagości w świecie lustrzanek, a być może i doczekamy się ekspansji w świecie kompaktówZamieszczone przez Michu (Pentax)
Czy myślisz, że MF może zastąpić w każdej kategorii FF czy też APS-C? Wybacz, ale jakoś tego nie widzę. Jeśli nawet Pentax spłodzi MF, a w puszkach semi pro konkurencji znajdzie się FF to i Pentax w to wejdzie nie mając wyjścia.
Jak się przerzucać to tylko na FF.
Pogłupieliście z tym FF, jestem przekorny w jestem przekonany że nie pójdę w tę stronę, chyba że już nic innego nie będzie
/*...................*/
/* ...........................*/