Myślisz o dachu z blachy falistej? Dachy z gontów już chyba jak na lekarstwo można spotkać.
Myślisz o dachu z blachy falistej? Dachy z gontów już chyba jak na lekarstwo można spotkać.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
No i zawsze świeże powietrze.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ok, "moja" włoszka tak to przetłumaczyła:
To zdjęcie jest piękne. Czy Ty mieszkasz (żyjesz) w (pięknej) Polsce ? Czy często tam pada, czy tylko czasami ? Jacy są Polacy ?
---------- Post dodany o 14:07 ---------- Poprzedni post był o 14:05 ----------
Ja mam zdjęcie tej chałupy z koniem wyglądającym przez środkowe drzwi ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Podziękuj "Twojej" włoszce. To teraz ma sens. Trza mi tylko będzie coś spłodzić w odpowiedzi tak, żeby to miało ręce i nogi (ale odpiszę jej w cywilizowanym![]()
języku czyli języku Szekspira).
A... tego to ja nie wiem...
Trochę przeciąga po izbie, ale zawsze można jakiegoś softshella zarzucić na grzbiet.![]()
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Jeszcze trzy fotki z wczorajszego wypadu nad Beskidzkie Morskie Oko:
697.
698.
699.
Jak moje plany nie ulegną zmianie to może wybiorę się tam w przyszłą niedzielę zrobić co lepszych zdjęć. Nie istnieje dla mnie tzw. "święto" Walęzdynki, więc pewnie tam będę... chyba, że będzie ciepało zmrożonymi żabami.
![]()
Pomyśl o sobocie, może Karola ściągnę. Dawno już to planowaliśmy ale jakoś się rozlazło.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie wiem, czy w sobotę nie wybiorę się do Sącza z tą moją błyskaczką. Choć po jej ostatnich dziwnych zachowaniach nie wiem, czy nie lepiej będzie jednak zainwestować w nową lampę... Boję się jej po prostu podpinać do aparatu, żeby mi się coś w nim nie ...piiip...
Poza tym pewnie będę się chciał przyjrzeć jeszcze dokładniej w jednym miejscu w Sączu wyposażeniu dla OT.
Dzisiejsze z szlaku Szymbark/Bielanka - Bielanka - Leszczyny - Kunkowa - Uście Gorlickie.
700. Kolejny raz nowa cerkiew w Bielance - cerkiew pw. Opieki Matki Bożej i Poczajowskiej Ikony Matki Bożej
701. To i następne zdjęcie to jest to samo zdjęcie tylko trochę inaczej obrobione. Która wersja wg Was jest strawniejsza?
702.
703.
704.
705. Cerkiew greckokatolicka św. Łukasza Ewangelisty w Leszczynach
706.
707. Cerkiew pw. św. Łukasza Apostoła w KunkowejCerkiew greckokatolicka św. Łukasza Ewangelisty w Leszczynach pochodzi z 1835 r. Jest to cerkiew jednonawowa, konstrukcji zrębowej, orientowana, trójdzielna, typu łemkowskiego, północno-zachodniego. Wieża konstrukcji słupowo-ramowej z izbicą i kruchtą w przyziemiu. Dachy kryte blachą, zwieńczone nad wieżą, nawą i prezbiterium blaszanymi hełmami baniastymi ze ślepymi latarniami i krzyżami. W prezbiterium i nawie płaskie stropy z fasetą. Cenne wyposażenie stanowią ikonostas z 1909 r., ołtarz główny z baldachimem oraz mały ołtarzyk z ikoną Chrystusa, a także ołtarz boczny z ciekawą ikoną Matki Bożej z Dzieciątkiem w otoczeniu aniołów i biskupów.
708.
Oba cytaty z strony Szlaku Architektury Drewnianej w Małopolsce.Cerkiew filialna greckokatolicka św. Łukasza Apostoła w Kunkowej zbudowana została prawdopodobnie w 1868 r. Stanowi ona kolejny przykład trójdzielnej cerkwi łemkowskiej. Ściany konstrukcji zrębowej pokryto gontem. Wnętrze świątyni zdobi polichromia figuralno-architektoniczna z lat 1904 – 05. Na stropach znajdują się przedstawienia figuralne, m. in. Ducha Świętego, Matki Boskiej Opieki, a na ścianach dekoracje architektoniczne, głównie marmurowe pilastry i kolumny. W prezbiterium mieści się barokowy ołtarz główny z baldachimem i tabernakulum z początku XIX w., a w nawie barokowe ołtarze boczne.
Mgiełkowe kapitalne!
Wg mnie kadr 701, chociaż obrobił bym go jeszcze inaczej.![]()