Cerkiew ładnie zaprezentowana na zdjęciach, szczególnie na 1601.
Pzdr, TJ
Cerkiew ładnie zaprezentowana na zdjęciach, szczególnie na 1601.
Pzdr, TJ
Z ostatnich 1901 najfajniejsza.
1907 - fajne światło, choć może odciąłbym trochę od dołu![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Fajnie masz, jest zima, jest śnieg i jeszcze piękne widoki![]()
Nom, zima w Beskidzie jest piękna i oby została dłużeej![]()
...
A widoki mógłbym mieć może i jeszcze ciekawsze gdyby nie 2 losowe przypadki (jeden zawiniony przeze mnie, drugi niezależny ode mnie tylko od nagłej zmiany pogody (ściślej ciśnienia atm...)
- spóźniłem się na busa i pojechałem późniejszym, ale nie tam gdzie chciałem pierwotnie...
- w trakcie wędrówki i focenia miałem atak migreny (co prawda w wersji prawie, że "light", ale jednak)...
W każdym bądź razie dzięki...
1913.
1914.
Kapliczka na Przełęczy Małastowskiej, a dokładniej niecoponiżej na tzw. "starej drodze" (albo "węgierskiej") - pochodzi (kapliczka, nie droga
![]()
) z XVIII wieku. Została odbudowana przez członków Koła Łowieckiego "Dzik" w Gorlicach oraz Nadleśnictwo Gorlice i Łosie.
1915.
1916.
1917.
1918.
![]()
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Kapliczka bardzo ładna jest![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Ano, ładna.
Troszkę trudno do niej teraz dotrzeć, nie zaszkodziłoby mieć rakiety - nie jest tak dużo śniegu, ale trochę się człowiek zmacha chcąc dojść gdzieś nieprzetartym szlakiem... Na ostatnim zdjęciu (1928.) widać jak wygląda zejście do tej kapliczki - ta poręcz która tam stoi wyznacza początek trasy.
Swoją drogą od kilku lat zaczynam się drapać po głowie czy nie kupić sobie rakiet - dość często zimową porą poruszam się poza szlakiem albo szlak jest nieprzetarty/niemal nieprzetarty (raczki coś pomagają, ale nie do tego są przeznaczone). Z drugiej strony nie chodzę aż tak bardzo często w zimie w teren, no bo nie zawsze jest śnieg. W tym układzie taki bądź co bądź spory wydatek chyba nie bardzo ma sens...
ga
1925.
1926.
1927.
1928.
![]()
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 10.02.20 o 21:53
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()