Dziękuję.![]()
Takie światełko jest fajne jako fotoobiekt, ale w połączeniu z świeżo opadniętymi liściami doprowadza większość grzybiarzy do czarnej rozpaczy....
Dziękuję.![]()
Takie światełko jest fajne jako fotoobiekt, ale w połączeniu z świeżo opadniętymi liściami doprowadza większość grzybiarzy do czarnej rozpaczy....
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Czy tak bardzo sucho... - podgrzybków znalazłem całkiem sporo (jeden tylko był robaczny), rydzy też niezgorzej (niektóre nawet mrożone![]()
) i nullo prawdziwków...
. Rydz bez wilgoci się nie obędzie, więc tak tragicznie nie jest.
Większym problemem jak chodzi o rośnięcie grzybów są zimne noce - grzyby jak na ten przykład pomidory potrzebują ciepłych nocy.
A jak chodzi o to co pisałem o świetle to przy skośnych promieniach słonecznych i mnóstwie liści ciężko jest wypatrzyć jakiegokolwiek grzyba, a szczególnie prawdziwego.
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 5.11.15 o 23:16
Fajne a 550 i 553 najbardziej.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Coś Ty zrobił temu kotu z 546? Żarcie mu zabrałeś - normalnie spojrzenie typu "już cie nie ma wśród żywych"![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Przedostatnia wrzuta przepiękna. Ładnie uchwycone światło.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dziękuję!
Żeby nie było tak piknie![]()
kilka zdjęć z niedzieli z występu młodzieży polskiej z Ukrainy z miasta Dolina:
570. - 583.
Proszę nie bić zbyt mocno za jakość i kadrowanie..., warunki jak to w kościołach.
Byłem w sumie na dwóch ich występach - na pierwszym były lepsze warunki świetlne, ale za to było ciężko się dobić do przodu, żeby móc robić fotki.
Mają przed powrotem na Ukrainę występować jeszcze jutro, ale to już nie w Gorlicach...- z racji święta nie będzie możliwości się tam dostać, więc raczej lepszych zdjęć nie będę miał...
Co do samego występu, to bez jakichś fajerwerków z jednym wyjątkiem - dziewczyna w czerwonym ma głos jak marzenie, sama przyjemność słuchać.![]()
Kilka ptasich fotek z zapytaniem do Muminka i innych o(ly)rnitologów.
584.
585.
586.
587.
588.
589.
Za to ucięcie skrzydła to mam ochotę ugryźć się w tyłek...
590.
Co to za mewa? Zakładam, że jest to albo młoda srebrzysta albo białogłowa - która jest bardziej prawdopodobna.... nie wiem. Jedno czego jestem w miarę pewien to to że nosi szatę zbliżoną do 3z.
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 13.11.15 o 00:35