Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 97 z 97

Wątek: Ściana Kwadransa

Awatar Kwadrans
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Rafale, jak dociałem do takiej rozstrzelonej panoramy to musisz uwierzyć, że pomyślałem o Tobie, że efekt końcowy przypomina mi Twój styl i że pewnie Ci się spodoba.

Muszę się jeszcze nauczyć jak z dalsza wyciągać więcej szczegółów na twarzach, tzn zrobić wszystko aby osiągnąć maks w tym temacie.

Jedynka trochę jest zwalona wydaje mi się.

ps. Rafale, tylko się nie obraź, to było niezamierzone i nie pakuje się z buciorami
    pozdrowienia KWADRANS

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Na streecie się nie znam, choć mnie pociąga i też chcę pofocić sobie w tym temacie. Widzę, że pani w środku na pierwszej fotce przyłapała Cię na gorącym uczynku :>

Awatar Kwadrans
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Switch, z góry krzyczeli już "O!, Pan będzie nam robił zdjęcia"
    pozdrowienia KWADRANS

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak się przyglądnąłem w zdjęcie "na emeryturze", i naszły mnie takie przemyślenia: szkoda, że ten pan (na emeryturze zresztą ) nie znajduje sie bliżej "cymbalistów". Patrząc na zdjęcie można o nim zapomnieć, a w końcu jest głównym tematem fotografii.

pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Kwadrans,

Obie ostatnie fotki, choć cz-b (nie lubię monochromatycznych streetów, chacha, ale muszę), to mi sie podobają, bo widzę, ze sceny złapane zostały w porę i są nośne.
    W pierwszej (bardziej mi się podoba niż druga, ze względu na kompozycję) zawarłes dużą dozę dowcipu - starszy gosciu jest cool i crazy, szaliczek, ortalionowe ubranko, bowiem załapał jako jeden z pierwszych modę na trekkingowanie. Nie rusza to osoby z prawej, która nadal robi laseczką macanko przed sobą. Przed grupką pozostawiłeś, jak trzeba, dużo przestrzeni, a frontalność ujęcia tak upraszcza ujęcie, ze nie zwraca się uwagi na kompozycję (takowa też jest na fotce), tylko na treść.
    Na drugiej fotce gościu przypatrujący się mógł być troszke bardziej w prawo przesunięty (może by nie przeszkadzała wtedy ta skrzynka elektryczna w głębi), ale ważniejsze jest co rysuje sie na jego obliczu i co wyraża jego postawa. Wszystko to jest zderzone z komercjalną rutyną i fachowością egzotycznych grajków.

Pzdr, TJ

Awatar Kwadrans
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Switch i Tadeusz, dziękuję za podsumowania.

Juz tłumaczę jak wyglądała sprawa ze starszym panem. Stał tak chyba z 10 - 15 minut. Miałem całe mnóstwo czasu, posiadam zdjęcie również zza jego pleców z profilem buzi i tyłem. Dosyć blisko stałem, może 2 metry z tyłu (z boku). Zwróciło na mnie jednak uwagę ujęcie które tu wstawiłem tylko z jednego powodu...ten dystans (dosłownie i w przenośni). Jednym a moze wieloma słowami, facet stał tak daleko i stwarzał wrażenie jakby z braku laku musiał słuchać tego a nie czego innego, małe miasteczko, tu przyjeżdżają tylko tego typu kapele, "ok....mogę posłuchać ale niech to będzie z daleka". Być może to dorabianie teorii ale ciekawe czy tak też zachowuje się w rodzinie, nie jest zły, jest miękki, lubi piosenki, lubi pomarzyć ale ma jakieś swoje wady i być może chodzi o ten dystans. Być może także chodzi o typowo męskie odruchy: "Lubię wszystko widzieć a jako emeryt jestem z tym obyty" lub "niech wszyscy widzą, że mam dużo czasu, w końcu ciężko pracowałem całe życie"

Zgadzam się z Waszymi odczuciami, świetnie rozumiem, że je macie ale we mnie tkwi taki oto obraz, nie wyobrażam sobie aby ten facet stał przy orkiestrze.

Kiedy wsiadłem do auta, a auto stało na przeciwko, pakowałem sprzęt, płaciłem za parking, jeszcze jakiś dzieciak prosił przez szybę o pieniądze, minęło od tych 10-15 minut kolejne 10. A on tak stał, stał i stał i ani razu nie zbliżył się. Poniekąd widziałem szczęście tego gościa i być może Tadku wiele osób powie, że naciągam fakty, że wyobraźnia niepotrzebnie wykracza mi za pewne ramy, ale chyba Ty jako jedyny, to zrozumiesz

ps. zresztą płaski kadr to wpływ tych moich odczuć.
    pozdrowienia KWADRANS

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Następnym razem pisz dystans zamierzony Przyglądnąłem się fotce ponownie po przeczytaniu Twojego komentarza i odebrałem ją odmiennie, chociaż już nie do końca samodzielnie. Jeśli chodzi o sam dystans, to pokazałeś go świetnie, co zauważyliśmy, ale uznaliśmy za błędne. Jeśli fotka ta byłaby w galerii to oceniłbym ją wyżej niż wcześniej. Choć, może przydałby się bardziej wymowny tytuł.

pozdrawiam