Rafale, starasz sie, ja wiemJesteś ekstra gościu i wiesz ze ten serwis ma magie
a babcia pojechana jest na prawo opadająco i taki sam mam dzisiaj humor, aaaaaaaa ide bo coś niewąsko ze mna dziś
dziekuje
Rafale, starasz sie, ja wiemJesteś ekstra gościu i wiesz ze ten serwis ma magie
a babcia pojechana jest na prawo opadająco i taki sam mam dzisiaj humor, aaaaaaaa ide bo coś niewąsko ze mna dziś
dziekuje
pozdrowienia KWADRANS
fajnie, że jest krzywoZamieszczone przez Kwadrans
wszyscy dążą, do tego, żeby było prosto, a sztuką jest zrobić ciekawe, krzywe zdjęcie
![]()
Dziecko przed piłką jest ciekawe, stoi jakby zahipnotyzowane, a efekt potęguje wykorzystanie oświetlenia - otoczka ze światła wokół postaci. Dobre zdjęcie.
Co do babci, to tylko jedna uwaga: bliżej. Wiem wiem niełatwo, ale dzięki temu będziesz mógł wydobyć ciekawe relacje na zdjęciu. Zajrzyj do wątku Rafała i zobacz jak blisko skubany podchodzi![]()
podejść do babci blizej żaden problemnawet do dziadka. Gorzej, kiedy mamy podejść do chopa. Widziałem fajny obiekt, no po prostu zabijaka podstarzały, kryminalista i miał czadowy plaster na policzku, pewnie zaciął się przy goleniu. Nie odważyłem sie podejść i nie dlatego ze sie bałem, ale dlatego ze to rynek, dużo ludzi itd. Kryminaliste połamałbym ale teraz żałuje, warto było strzelać się po mordzie za takie ujęcie które mogło byc fajne
dzięki
pozdrowienia KWADRANS
To się nazywa poświęcenie fotografa...
Sam mam zamiar uderzyć na miasto postrzelać żebraków, tylko przeraża mnie robienie tej "chamówy". Chyba nie jestem w stanie. Powiedz, tą babcie strzelałeś z wizjera czy biodra?![]()
wiesz co, nie pamiętam. Podejrzewam że z biodra ponieważ babci nie chciałem krępować a do tego siedziała, więc miałem dużo czasu. Z wizjera trzeba ładować szybko żeby nie zburzyć spontaniczności. Jesli z wizjera zbyt długo trwa kadrowanie, namierzanie i ustawianie to street zamienia sie w pozowanie.
musze się też przyznać do czegoś. Nie miałem pojęcia że ta pani zbiera pieniążki, byłem skupiony na kadrze zbyt bardzo. Dopiero kiedy zajechałem do domu to zauwazyłem ze babcia trzyma kubeczek. Ja nie lubie wykorzystywać marnego losu ludzi do mojej pasji, gdybym chociaż ze dwie dychy jej potem wrzucił...no ale nie zrobiłem tego.
Polecam Ci troche bogatszych, u nich jest większy wachlarz emocji.
pozdrowienia KWADRANS
Zgadzam się warto takowych poobserwować i postrzelać zdjęcia agresja aż kipi (taki naród), co do osób ubogich których los rzuca na ulicę to staram się być bardziej powściągliwy i nie fotografuje mimo że ciężar życia mają wypisany na twarzy. Fotografowanie "normalnych" oryginałów sprawia mi więcej frajdy.Zamieszczone przez Kwadrans
Fotki bardzo udane
pozdrawiam
to dobrze że nie tylko ja mam takie zdanie
Psychopata
pozdrawiam
pozdrowienia KWADRANS
Pasują mi Twoje zdjęcia technicznie - ładne kontrasty, widzę że lubisz szumy/ziarno (czyżby Cię zainspirowało nowe logo Olympusa?), kompozycyjnie też. Czegoś mi jednak brakuje w treści... Myślę że to kwestia czasu, bo mam wrażenie, że się dopiero rozkręcasz
![]()