Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ciekawa stronka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ciekawa stronka

Moze rozwiac watpliwosci w wyborze aparatu KLIK KLIK

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    lucca- to raczej wielu z nas zna, ale czy ta przeglądarka równoległa rozwieje wątpliwości? W pracy byłem świadkiem jak o mały figiel dwóch zwolenników C,N nie pobiłoby sie porównując obrazy z Eosa 400D i Nikosia D80 Każdy widzi to co chce widzieć. Dobrze żeś to wstawił, bo po jednym kliknięciu można w testy wejść. Mojego E400 tam nie ma, nie był na ryneczku u tych dowcipnisi zza oceanu, cóż -szkoda.Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ja się nie znam na tablicach, ale mam normalnie wrażenie że nawet nikon d40x kładzie wszystkie olki pod względem szumu. sprawdzałem tylko iso-1600. i jestem jeszcze zaspany, ale takie mam po prostu wrażenie, że nawet e-3 szumi bardziej.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez caymer
    ja się nie znam na tablicach, ale mam normalnie wrażenie że nawet nikon d40x kładzie wszystkie olki pod względem szumu. sprawdzałem tylko iso-1600. i jestem jeszcze zaspany, ale takie mam po prostu wrażenie, że nawet e-3 szumi bardziej.
    Jeżeli nawet to co?

Zmieniaj sprzet na nikona i już.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    caymer-szumi,szumi bardziej i to każdy widzi. Dla mnie jednak fotografia to papier, a na papierze-tzw. odbitce, nawet wzgl dużej tych szumów nie widać, lub są one małe, dla mnie nie istotne. Olympus, przynajmniej mój E400 z matrycą Kodaka daje lepsze kolorki niż Nikon i to jest moja opinia oparta na tym co widzę.Szumologia na tym forum nawet niektórych posiadaczy systemu E / bo i Panasonici szumią/ wprowadza w kompleksy, co wnioskuję z lektury postów. Ja takich kompleksów nie mam. Dużo zdrowia życzę.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    No,podalem te strone,nie zeby porownac swoja zabawke z innymi.Ciekawa moim zdaniem jest dlatego ,ze zaglebiajac sie w podlinkowane zwroty znajdujemy sie na na stronach tez interesujacych.Co do szumow to wiadomo,ze obce cialo zawsze lepiej smakuje,a sasiadka zawsze mniej szumi niz zona.Takie zycie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Ta strona ma jedną wadę: autorzy tych zdjęć nie myślą za bardzo podczas ich robienia. Zdjęcia są kompletnie przypadkowe - różne wartości przysłony, różne ustawienia balansu bieli, raz jest kompensacja ekspozycji, innym razem jej nie ma (chociaż jest potrzebna) itp. Zdjęcia z Olka są tutaj wyraźnie "skrzywdzone"... Balans bieli na niektórych zdjęciach jest automatyczny, podczas gdy na zdjęciach konkurencji z reguły dobierany był ręcznie. Zdjęcia z Olka często są niedoświetlone, chociaż parametry ekspozycji były dobierane manualnie. Nie zastosowano korekcji ekspozycji, mimo że na zdjęciach konkurentów to zrobiono. Bez sensu takie porównanie...

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Jeżeli nawet to co?

Zmieniaj sprzet na nikona i już.
    strzeliłeś focha jakbym zburzył Twoja cała religia. ale rozumiem że Twój foch oznacza że nikon d40x szumi mniej od e-3 na iso-1600. a może na tym forum nie wolno takich herezji mi pisać, albo takich pytań zadawać ?
    chciałem się upewnić czy dobrze widze, było odpisać, że tak, ale coś i coś tam. a Ty od razu foch.
    Olka nie zmieniam, e-330 , 14-54, 40-150 i fl-50 zaspokaja moje potrzeby pstrykania fotek typu: "C:\ALBUM_RODZINNY\"

pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    caymer, linia amatorska od d50 przez d40/d40x ma zaimplementowane przetwarzania obrazu za nim zapisze rawa. O ile dobrze pamiętam optyczne.pl coś tam udowadniali w tej kwestii. Więc jak sobie przetworzysz i USM załączysz w e-330, to masz szansę dostać porównywalny plik jak z D40.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    blady i takiej odpowiedzi oczekiwałem od kogoś bardziej zorientowanego.