Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Kodachrome ;)

  1. #1
    | OlyJedi Awatar sepi19
    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.776
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

    Kodachrome ;)

    W kupionym ostatnio Olympusie OM 101 znalazłem takie cudeńko :

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P2102558.jpg
Wyświetleń:	342
Rozmiar:	998,9 KB
ID:	140520

    28 klatek jest naświetlone przez poprzedniego-poprzednich użytkowników, resztę ja.
    Jest gdzieś jeszcze szansa go wywołać? I jakie są orientacyjne koszta?

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie informacje
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

  2. #2
    Awatar kon
    Dołączył
    Feb 2011
    Posty
    4.319
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Wywolanie kosztuje 20pln
    Gdziekolwiek zaniesie,to pewnie wysla do Niemic.

  3. #3
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Dołączył
    Dec 2008
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Posty
    1.064
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Jak zaniesiesz do labu to spier...ą to delikatnie ujmując. To proces K-14, nie E-6 jak Ektachrome.
    Zapytaj gościa tu: http://www.wywolywanie.com/pl/kontakt/

    Tu dyskusja
    http://www.apug.org/forums/forum40/1...chrome-e6.html
    Ostatnio edytowane przez gibberpl ; 10.02.15 o 20:22
    Rolleicord, Canon
    flickr

  4. #4
    | OlyJedi Awatar sepi19
    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.776
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Zapomniałem dodać, że byłem dzisiaj w labie u Prądzyńskich i jedynie co mi się udało dowiedzieć to, ze "chyba gdzieś w Wiedniu kiedyś" . Natomiast w polsce prawdopodobnie nigdzie.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

  5. #5
    | OlyJedi Awatar piozet
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    341
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    Wywolanie kosztuje 20pln
    Gdziekolwiek zaniesie,to pewnie wysla do Niemic.
    No i kto to niby tam robi?

    AFAIK, 2015 nie do zrobienia w Europie (nie wiem jak sytuacja na świecie wygląda)

  6. #6
    Awatar kon
    Dołączył
    Feb 2011
    Posty
    4.319
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    No i kto to niby tam robi?
    Idz do Kodaka...to ci wysla.

  7. #7
    | OlyJedi Awatar piozet
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    341
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Jako, że pewnie nigdzie się tego nie da zrobić, z ciekawości rzuciłem okiem na proces jak to wygląda.

    Powiem Ci tak - zapomnij o tej rolce

    http://www.kodak.com/global/plugins/...als/z50_03.pdf

    ---------- Post dodany o 23:27 ---------- Poprzedni post był o 23:24 ----------

    Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    Idz do Kodaka...to ci wysla.
    Taaa.... wyślą żeby do śmieci wrzucić....

  8. #8
    | OlyJedi Awatar sepi19
    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.776
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Mnie też"cycki"opadły jak poczytałem o tym procesie
    ps. dotarłes do historyjki o ostatniej wyprodukowanej rolce tego filmu ?
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

  9. #9
    | OlyJedi Awatar piozet
    Dołączył
    Nov 2009
    Posty
    341
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Z tego co tam kiedyś grzebałem to z końcówki było spec zamówienie na ostatnią rolkę i objechała parę krajów. Efekt jest tu:

    https://stevemccurry.wordpress.com/2...-1935-to-2010/

    (Z tym, że to chyba nie była ostania rolka wywołana).


    Wiesz co sepi19, na twoim miejscu olałbym kolor i zobaczył czy nie da się tego B&W zrobić...

  10. #10
    | OlyJedi Awatar sepi19
    Dołączył
    Dec 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2.776
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Jeszcze trochę "powalczę". Może gdzieś, coś ))
    Nadzieja umiera ostatnia.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Podobne wątki

  1. Kodachrome
    By maniek7103 in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 8.04.12, 22:30
  2. Film o ostatnim labie Kodachrome
    By Thomasso in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 21.03.12, 23:13

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.