Albo adapter fa77-em10Ciekawe jak by wypadło porównanie fa77 z Olkiem 75/1,8
Albo adapter fa77-em10Ciekawe jak by wypadło porównanie fa77 z Olkiem 75/1,8
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Raczej nie translatorowy a marketingowy - ale fakt, że bełkot. Tym niemniej miłym faktem jest uszczelnienie korpusu - co zresztą u Pentaxa zdarza się dosć często i to również w amatorskich modelach.
---------- Post dodany o 12:33 ---------- Poprzedni post był o 12:31 ----------
Mam ten sam dylemat, tyle że nie em10 a em5 i nie fa77 a kilka innych obiektywów do Pentaxa![]()
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Mam... ale jakoś nie urzekła mnie taka kombinacja. Raz, że kolubryna się robi. Dwa, że piking jest jednak przereklamowany. W wątku adapterów pentaksowych wrzucałem zdjęcie em10+adapter+fa 77. Nie wygląda to dobrze imo.Albo adapter fa77-em10
PENTAX
Nożem?
A na serio, to może innym tak, ale mnie ten element nie przeszkadza (a w Pentaxie w szczególności). Zgrabny...
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
W Polsce juz mozna skladac zamowienia - samo body 2899 pln, co ciekawe w tym samym mniej/wiecej czasie pokaza sie dwie nowe puszki Canona 750d i 760d (749$ i 849$ - co jak zwykle ceny w Europie to takie same ale w EURO daje nam ok. 3099 i 3499 Pln), cena Pentaxa ciekawsza sporo - patrzac na specyfikacje w stosunku do Canona.
I - jak dla mne - sporo zgrabniejszy:
-> http://camerasize.com/compare/#610,598