Drodzy forumowicze sądzę że rzeczywiście nie ma sensu ciągnąc tematu kąta czy mm. Każdy ma swoje widzenie i myślę że nikt nie popełnia błedu tylko troche inaczej tłumaczy sobie te różnicę. Ważne że każdy jest świadomy że kupując dany obiektyw wie czego się po nim spodziewać. Dla mnie był to bardzo oczekiwany obiektyw odliczałem dni ale niestety za tą cene go nie kupie. Niestety nie zmienię również systemu. Poczekam może Oly sie opamięta lub obiektyw stanieje. Oprócz tego muszę się przyznać że jak ktoś nazwał wcześniej jestem "fanboyem" OMD. Po zmianie na OMD z powszechnie hołubionego systemu nowy aparat wyzwolił u mnie niebywałą chęć fotografowania. Stało sie to moim podstawowym hobby poprzednio była to muzyka. Teraz foto jest na pierwszym miejscu i cały wolny czas (a nie mam go za duzo) poświęcam fotografii. Kiedyś nic nie było by w stanie wygonić mnie z domu teraz jade do puszczy piskiej z trzema przesiadkami aby zrobić zdjęcia ptakom leże w czatowni przy -16 mimo że wyniki nie zawsze są zadowalające myśli się o tym następnym wyjeździe że będzie lepiej że przylecą . Jeśli nie ma okazji wyjść w plener to gonię kota po mieszkaniu i jemu robię zdjęcia.Polubiłem ten system i tylko żałuję że nie ma więcej czasu na to hobby. Jest to jakby miłość od pierwszego wejrzenia a wiecie miłość jest ślepa.

Odpowiedz z cytatem