Sa przecieki o cenie. Spodziewana cena tego szkła to 1800-2000 €. Nie jest to tanio ale w porownaniu do szkiel Canona lub Nikona o tym zakresie (w przeliczeniu na FF) to i tak taniej. Czekamy teraz jaka bedzie jakosc tej zabawki
Sa przecieki o cenie. Spodziewana cena tego szkła to 1800-2000 €. Nie jest to tanio ale w porownaniu do szkiel Canona lub Nikona o tym zakresie (w przeliczeniu na FF) to i tak taniej. Czekamy teraz jaka bedzie jakosc tej zabawki
OM-D E-M1 ZD12-50, ZD60, MZ 300 f4, MC14, Samyang 7,5, FL50 i drobiazgi
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
f/5.6 na ekwiwalencie 600mm dla FF to nie to samo co f/2.8 (abstrahując oczywiście od GO). Zresztą, nie ma co porównywać. Dwa inne systemy, każdy ma swoje wady i zalety (albo raczej cechy). O jakość Zuiko raczej nie ma się co martwić![]()
hehe, no tak, zagalopiłem sięOj tam, oj tam, wiertara i jedziemy
![]()
Spoko, to może mi Olek zasponsoruje taki obiektyw. Póki co zostaje przy mojej Tokinie 300/5.5![]()
Mocne, ale plotki:
1. Sprzedaż - wiosną 2016* - buuu!
2. Szkło posiada wbudowany, dedykowany (uwzględniający ogniskową) stabilizator, bez którego żaden Panas użytkownik by go nie kupić, co z kolei nie przyniosłoby spodziewanych wpływów.
* - mi to pachnie sierpniem 2016.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
W tej perspektywie, to mZD150 z konwerterem bedzie jedyna sluszna opcja jeszcze przez dluuuuuuuugi czas
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
W tej perspektywie, to warto jeszcze poczekać na Fuji 100-400.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.